PNL a validat candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale: „Dorim să facem o coaliţie cu partidele de dreapta; PNL trebuie să câştige Preşedinţia”

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la Preşedinţia României. După un discurs în care a exprimat ceea ce îşi doreşte pentru România, Nicolae Ionel Ciucă a fost desemnat oficial candidat la Preşedinţia României, din partea PNL. El a spus că îşi asaumă să conducă agenda dezvoltării unei „mari strategii”.
Filip Stan
15 sept. 2024, 11:52
PNL a validat candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale:

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidat al Partidului Naţional Liberal la Preşedinţia României, cu unanimitate de voturi în Consiliul Naţional al partidului, desfăşurat duminică.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, la Consiliul Naţional care validează candidatura sa la Preşedinţie, că evenimentul şi candidatura nu sunt despre el, ci despre „soarta românilor în anii care vin”. Nicolae Ciucă a catalogat PNL drept „o mare putere electorală în politica românească”, şi a vorbit şi despre PSD, fără a pronunţa numele formaţiunii, ca despre „urmaşii Partidului Comunist”.

Ciucă a vorbit despre alianţa cu PSD, admiţând că liberalii au ştiut că vor pierde din punct de vedere electoral alăturându-se social-democraţilor. „Nu ne-am îndoit niciodată că vom pierde puncte electorale făcând această alianţă. Am fi vrut să construim coaliţia cu aliatul firesc, de dreapta, dar imaturitatea lui politică a făcut imposibilă continuarea acestei alianţe”, spune Ciucă, reafirmând dorinţa sa de a construi o alianţă de guvernare de dreapta. remarcă faptul că promisiunile făcute de competitorii intraţi în cursa electorală „sunt nerealiste”. „Dacă-i asculţi, ai zice că preşedintele ţării se ocupă şi de investiţii, şi de şcoli, şi de spitale, şi de agricultură şi de fotbal”, remarcă Ciucă. Liderul PNL spune că nu poate promite „ceea ce este ireal, populist şi amăgitor pentru oameni”. „Nu că mă laud, dar mă uit la biografiile celorlalţi candidaţi şi constat la mine cel mai potrivit raport între vechimea în muncă şi vechimea politică”, a subliniat preşedintele PNL.

Rareş Bogdan, la consiliul PNL: Pentru că tot cei de la PSD au o problemă cu batista mea, le promit că pe data de 8 decembrie, după ora 24, le voi trimite de la sediul din Modrogan o duzină de batiste, ca să-şi şteargă lacrimile înfrângerii

UPDATE Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a ajuns la lucrările Consiliului Naţional al PNL la o oră după începerea şedinţei, în timpul discursului ministrului Culturii, Raluca Turcan. Ciucă a venit direct din zonele inundate din judeţul Galaţi.

UPDATE: Lucian Bode a deschis lucrările Consiliului Naţional al PNL. El a spus că din 1.400 de delegaţi convocaţi, sunt prezenţi 1.128.

Pe ordinea de zi se află validarea lui Nicolae Ciucă drept candidat la Preşedinţia României.

Totuşi, Nicolae Ciucă nu este prezent la deschiderea lucrărilor Consiliului Naţional al PNL, el fiind în zonele inundate din judeţul Galaţi.

„După cum ştiţi, domnul preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă se află încă de ieri în zona calamitată, în mijlocul celor afectaţi şi alături de salvatori. Domnia sa se va alătura lucrărilor Consiliului Naţional al PNL în curând”, a spus Bode.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan anunţa recent că la Consiliul Naţional de duminică, de la Palatul Parlamentului, vor participa 1.400 de delegaţi din toate organizaţiile PNL din ţară.

Nicolae Ciucă vorbește despre subfinanțarea Armatei Române: ”O perioadă bună de timp nu a beneficiat de finanțarea necesară pentru a avea un ritm coerent de dotare și echipare”

Pentru validarea candidaturii lui Nicoale Ciucă în Consiliul Naţional, a fost nevoie de un vot al Biroului Executiv Central, privind o derogare pentru ca preşedintele partidului să poată candida la alegerile prezidenţiale, pentru că acesta nu avea vechimea de 5 ani în partid, prevăzută de statutul PNL.

Surse liberale susţin că primarul Capitalei Nicuşor Dan ar urma să fie prezent duminică, la Consiliul Naţional al PSD.

Pe 29 august, Biroul Politic Naţional al PNL a validat prin vot unanim candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

Citește și: Bogdan Naumovici prevede victoria lui Ciolacu: ”Eu pariez că vom avea primul președinte PSD după Iliescu. Nu văd ce să se întâmple”

”În Biroul Politic Naţional de astăzi, BPN-ul şi-a desemnat candidatul care va intra spre aprobare în Consiliul Naţional. Eu voi fi cel care voi candida la preşedinţia României. Le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru încredere şi am convingerea că doar împreună cu dumnealor, cu toţi membrii PNL, vom reuşi să intrăm în turul doi şi vom reuşi să câştigăm alegerile prezidenţiale”, declara atunci Nicolae Ciucă.

Înainte de votul colegilor din PNL, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă sâmbătă seara că a ajuns la Galaţi, în zonele lovite de calamitate şi precizează că va rămâne aici peste noapte. ”Voi face în aceste zile tot ce îmi stă în putere pentru siguranţa românilor de aici”, arată liderul liberal.

”Am ajuns la Galaţi, în zonele lovite de calamitate şi voi rămâne aici peste noapte”, a scris preşedintele PNL într-o postare.

Nicolae Ciucă, pe locul 3 în ultimul sondaj Sociopol

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Prezidențiale, cei mai mulți votanți ar merge cu Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 27% din voturi. În turul doi, l-ar avea contracandidat pe liderul AUR George Simion, care ar obține 18%, conform unui sondaj SOCIOPOL, realizat în perioada 4 – 12 septembrie 2024.

Pe locul al treilea s-ar clasa Nicolae Ciucă, ”ostașul” aruncat în lupta pentru Cotroceni, de către liberali, cu 14%. Președinta USR Elena Lasconi se menține pe locul patru, dar scad procentele 12%, față de 14% cânt avea în august.

Citește și: Lasconi începe să-şi amintească despre studii: „Am plâns pe stradă, aveam o profesoară de Contabilitate de la ASE care îmi dăduse nota 4,75”

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Prezidențiale, cu cine ați vota?

Marcel Ciolacu (PSD) – 27%
George Simion (AUR) – 18%
Nicolae Ciucă (PNL) – 14%
Elena Lasconi (USR) – 12%
Mircea Geoană (independent) – 11%
Diana Șoșoacă (SOS) – 8%
Cristian Diaconescu (independent) – 6%
Kelemen Hunor (UDMR) – 3%

SURSĂ: Sondaj Sociopol la comanda România TV

Citește și: De ce a ales Marcel Ciolacu să facă Dreptul și cum a făcut facultatea în timp ce muncea în paralel: „Am şi diploma de licenţă de la facultate, am luat media 9”

PERIOADA SONDAJ: 4 – 12 septembrie 2024
METODĂ: Interviuri telefonice
EȘANTION: 1000 de persoane
MARJĂ DE EROARE: +/- 3.2%

Sociologul Mirel Palada a comentat în direct la Romania TV sondajul Sociopol.

Sondajul Sociopol cel mai recent ne arata ca incetul cu incetul incepe sa functioneze si fidelitatea politica. Si avem astfel o convergenta intre scorurile prezidentiale si scorurile de la partidele politice. Incetul cu incetul, Geoana incepe sa scada, asta e concluzia, neavand un partid puternic in spate, e intr-o continua scadere. Marcel Ciolacu isi consolideaza baza politica, Simion ocupa scorul partidului sub 20%, Ciuca intr-o revenire mai bine definita, e intr-o crestere in ultimele sondaje. Putem sa tragem concluzia ca Marcel Ciolacu e cel mai definit ca fiind cel care intra in turul 2. Vom vedea cine va fi al doilea dintre George Simion, care are prima sansa, si Ciuca, ce incepe sa recupereze din voturile PNL in defavoarea lui Geoana si Lasconi. Avem trei tabere politice bine definite. Tabara PSD, tabara seuveranista, Sosoaca si Simion, si tabara anti-PSD, unde e si competitia cea mai mare„, a declarat Mirel Palada, în exclusivitate la România TV.

Spynews
Horoscop duminică, 15 septembrie 2024: Scorpionii au parte de multe evenimente
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Se închid școlile de luni în România, în urma ploilor puternice. Lista completă cu locurile unde nu se țin cursuri
Capital.ro
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Mai multe școli și licee din România se închid, după inundațiile catastrofale
Adevarul
Imagini șocante de la Revoluția din '89 în „orașul lui Nicu Ceaușescu”. Amănunte neștiute
Spynews
Ce să nu faci după ce ai mâncat. Obiceiul nociv care îți poate distruge sănătatea
Spynews
Românii riscă amenzi de până la 10.000 de lei dacă nu vor respecta legea. Ce presupune noua modificare legislativă
Evz.ro
Secretul unui ou făcut perfect. Nu e atât de simplu
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Moștenitorul impreiului Alpin și celebra influenceriță și-au spus ADIO! S-a rupt lanțul de iubire după 4 luni
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Gigi Mulțescu, legenda Dinamo, a murit la vârsta de 72 de ani: „Te-am pierdut, nea Gigi!” Care a fost cauza decesului
Capital.ro
Decizie finală pentru Elena Udrea. E cea mai grea veste pe care a primit-o
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...