Traian Băsescu redevine jucător şi îl atacă dur pe Geoană pe tema „lacului rusesc”: „Cel puţin eu îmi amintesc”

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi Mircea Geoană au reînviat vechile dueluri, iar replicile sunt la fel de tăioase ca cele de pe vremea "piscinei lui Vîntu".
Mircea Filipescu
15 sept. 2024, 07:51
Traian Băsescu redevine jucător şi îl atacă dur pe Geoană pe tema
Traian Băsescu îl face praf pe Mircea Geoană. Îi pune la îndoială loialitatea faţă de România: "Ce putere l-a numit la NATO?"

Traian Băsescu reintră în bătălia politică înainte de prezidențiale și învie vechea rivalitate cu Mircea Geoană. Fostul președinte îl contrază pe fostul secretar general adjunct al NATO, căruia îi amintește o declarație controversată din 2005, după ce Geoană a afirmat că una din cele mai importante decizii pentru România pe care a luat-o la NATO a fost legată de importanța strategică a Mării Negre.

Traian Băsescu îl distruge pe Mircea Geoană: ”Să nu mă pună să-l bat pentru a treia oară, de data asta fără să candidez”

„Cel puţin eu îmi amintesc.

Nu ştiu dacă şi Mircea Geoană, care susţine în presa de azi, că şi-a dedicat viaţa securităţii la Marea Neagră. Păi să vedem!

La 17.09.2005, în cadrul vizitei efectuate în SUA, în cadrul unei conferinţe susţinută în aula Universităţii Stanfort am făcut următoarea declaraţie referitoare la securitatea la Marea Neagră:

”Susţin internaţionalizarea Mării Negre, dar această variantă nu este acceptată de Rusia. Marea Neagră nu trebuie să rămână un LAC RUSESC”.

Reacţie promptă a domnului Mircea Geoană în presa internă:

“Preşedintele a greşit când a spus că Marea Neagră este un LAC RUSESC. Prin această afirmaţie, şeful statului a adus un afront atât Rusiei, cât şi statelor membre NATO. Aceasta reprezintă, pentru mine, una din cele mai grosolane erori de politică externă pe care le-am văzut în ultima perioadă. (…)”(Mircea Geoană, PSD/ “Naţional TV”, “Mediafax”, “Curierul naţional”)”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Ce afirmase Mircea Geoană cu puțin timp înainte

Mircea Geoană, fost Secretar General Adjunct al NATO și candidat independent la Președinție, consideră că una din cele mai importante decizii pe care NATO a luat-o, în cei cinci ani de mandat al său în conducerea Alianței, cu privire la securitatea României a fost legată de „aducerea Mării Negre la nivelul de importanță strategică pe care o aveau Marea Mediterană, Marea Nordului sau Marea Baltică.”

EXCLUSIV – Sondaj SOCIOPOL: Marcel Ciolacu se distanţează, finală pentru Cotroceni cu George Simion. Mircea Geoană, abia pe locul 5

„În cei 5 ani de mandat la NATO, am condus peste 260 de Consilii Nord-Atlantice. Au fost sute de ore. Prima mare decizie a fost cea legată de Marea Neagră. Era o anumită asimetrie de interes strategic. Nu doar eu, pentru că sunt român, puteam să schimb asta, dar războiul din Ucraina a schimbat această dinamică”, a spus Mircea Geoană.

Scandal Geoană-Băsescu: „E într-o zonă de degradare biologică” / „Nu la nivelul la care să-i doresc sănătate regelui Mihai”

Geoană a spus că îi poate folosi pe Klaus Iohannis sau pe fostul premier Dacian Cioloș „în plan internațional”, dacă va câștiga alegerile prezidențiale. Întrebat dacă și pe Traian Băsescu, Geoană a răspuns: „Mai puțin, pentru că e într-o zonă de degradare biologică destul de importantă, în sensul că nu cred că își mai dorește viață publică, a spus că nu mai dorește”. „Este într-o perioadă din viață în care vrea să facă altceva și e bine să facă altceva, pentru că nu cred că a lăsat cea mai bună amintire. În sensul că a spus că nu mai vrea să facă viață publică”, a precizat Geoană.

Mircea Geoană, ironizat după gafa comisă în direct la Pro TV. „Sănătate, Majestate!”

În replică, Traian Băsescu a spus că Geoană i-a fost contracandidat atât la prezidențiale, cât și la Primăria Capitalei și l-a învins de fiecare dată: „I-am administrat două bătăi și pot să-i înțeleg resentimentele. Se pune în poziția de a se pregăti pentru a doua «Mihaela, dragostea mea». El se vede președinte și nu e cazul”. „În ceea ce privește degradarea, sunt un om de 72 de ani. În mod categoric nu mai am sănătatea unuia de 30 de ani. Am o operație pe coloană, tiroidă, aortă și internări pentru infecții la plămâni. Dar acest lucru nu mă face să fiu la nivelul de degradare la care să doresc sănătate regelui Mihai I. Eu cred că domnia să are o obsesie care e generată de propriile lui gafe”, a continuat Băsescu.

Spynews
Horoscop duminică, 15 septembrie 2024: Scorpionii au parte de multe evenimente
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Meteorologii Accuweather au anunțat când vine iarna în București. Temperaturile scad sub 0 grade
Capital.ro
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Elevii au interdicție la fumat în școli, prin lege! Amenda pe care o riscă cei prinși cu țigari
Adevarul
Imagini șocante de la Revoluția din '89 în „orașul lui Nicu Ceaușescu”. Amănunte neștiute
Spynews
Ce să nu faci după ce ai mâncat. Obiceiul nociv care îți poate distruge sănătatea
Spynews
Românii riscă amenzi de până la 10.000 de lei dacă nu vor respecta legea. Ce presupune noua modificare legislativă
Evz.ro
Secretul lui Celentano din Las Fierbinți. Cum a slăbit 23 de kilograme
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Moștenitorul impreiului Alpin și celebra influenceriță și-au spus ADIO! S-a rupt lanțul de iubire după 4 luni
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Un cutremur a lovit azi România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Capital.ro
Decizie finală pentru Elena Udrea. E cea mai grea veste pe care a primit-o
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...