Oana Lis, sfaturi prețioase pentru persoanele care îmbătrânesc singure: „E și cazul lui Irinel Columbeanu. Nu poți să te bazezi pe copii, nici pe rude”

Oana Lis trage un semnal de alarmă după ce a văzut cât de dificilă este bătrânețea soțului ei. Ea îi sfătuiește pe toți să aibă un plan, pentru că riscă să rămână singuri.
Alina Costache
16 sept. 2024, 16:25
Oana Lis, sfaturi prețioase pentru persoanele care îmbătrânesc singure: „E și cazul lui Irinel Columbeanu. Nu poți să te bazezi pe copii, nici pe rude”
Oana Lis trage un semnal de alarmă pentru toți românii

Oana Lis s-a căsătorit cu Viorel Lis în 2011, iar acum este singura care se ocupă de îngrijirea fostului edil al Capitalei. Ajuns la vârsta de 80 de ani, bărbatul nu se mai poate deplasa singur, pentru că își pierde echilibrul ușor și se confruntă cu diferite probleme de sănătate.

Oana Lis îi este alături la orice pas, iar de aceea vara aceasta nu a putut pleca în nicio vacanță, dar s-a bucurat de plimbările prin București, oraș pe care îl redescoperă de fiecare dată când iese din casă.

„Bine că a trecut odată. Această vară mi-am petrecut-o într-un oraș numit București. Nu am ieșit deloc din Capitală, dar într-adevăr, în fiecare zi redescopăr Bucureștiul altfel. Dacă stai și te uiți în sus, nu în jos, vezi o clădire nouă, ce s-a mai făcut.

Sunt multe locuri în care îmi place să mă plimb, în parcul din Dorobanți, din Floreasca. Visez că o să câștig la loto și o să îmi iau o casă acolo. Cam așa a arătat vara mea”, a declarat Oana Lis, conform wowbiz.ro.

Citește și: Carmen Grebenișan, declarații despre viața după divorț. Cum se înțelege influencerița cu noul iubit. „Sunt deschisă la noi aventuri, la lucruri noi”

Văzând că Viorel Lis are o bătânețe grea, Oana Lis le recomandă tuturor să își facă un plan pentru bătrânețe. Ea a amnintit și cazul lui Irine Columbeanu, care și-a pierdut întreaga avere și a ajuns să trăiască la azil.

„Chiar aș recomanda oamenilor, la bătrânețe, să își facă un plan. Mă uit la Viorel și văd că el nu și-a făcut un plan. La bătrânețe trebuie să ai un plan, nu poți să te bazezi pe copii, nici pe rude, nici pe nimeni, ci pe bani. Nu toată lumea are o Oana Lis. Nu că mă laud, pur și simplu faptele vorbesc.

De la 40 de ani, trebuie să avem grijă de sănătate, apoi trebuie să avem un venit privat sau pensie. Cum e și cazul lui Irinel Columbeanu. Poți oricând să fii foarte sus și apoi foarte jos. Nu m-am gândit niciodată să îl duc la azil. Nici eu nu vreau să ajung acolo.

Planul meu de bătrânețe este, împreună cu prietenele mele cele mai apropiate, să ne cumpărăm o casă și fiecare din ce are să pună acolo. Am un plan, chiar dacă nu am copii, pentru că mă liniștește pe mine psihic să știu că nu sunt chiar așa singură pe lume”, a mai declarat ea.

Citește și: Ozana Barabancea, declarații despre modul în care a fost dată afară de la emisiunea „Te cunosc de undeva”. „Eu m-am simțit mereu omul potrivit la momentul potrivit”

Oana Lis a ajuns să vândă lucruri din casă

Copleșită de problemele financiare, Oana a ajuns să nu își mai poată permite să îi plătească soțului ei ședințele de recuperare.

„Am nevoie să mai vând ceva, să rezolv o situație. Ce ați vrea să cumpărați de la mine? Dați-mi niște idei cu ce să mai vând”, a fost mesajul postat zilele trecute pe Facebook de Oana Lis.

Nu e prima dată când vedeta vinde obiecte din casă pentru a face rost de bani.

„O fărâmă de demnitate ți-a rămas?”, a fost mesajul primit de la un internaut de Oana Lis. „Sunt mulți bolnavi și în căruț și nu au ajutor, dar au bunul simț și nu merg la TV și nu cerșesc. Când te plimbai și cheltuiai nu te gândeai. Rușine”, a fost alt mesaj primit de Oana.

Altcineva i-a luat apărarea acesteia: „Femeia asta trebuie respectată din orice punct de vedere. A fost lângă bărbatul ei și când a avut și când nu mai are și cu bune și cu rele și cu diferență de vârstă RESPECT MAXIM”.

DailyBusiness
O nouă GRATUITATE pentru românii cu venituri sub 3000 de lei. Este vestea care va bucura milioane de oameni
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Capital.ro
Ungurii au fost pedepsiți. Comisia Europeană i-a dat lovitura finală Ungariei
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Inedit! Primești 200.000 de euro în cele mai grele vremuri, doar dacă depui dosarul cu actele necesare
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Imagini rare cu fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone. Este de nerecunoscut
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Trupul neînsuflețit al Anei Maria Vasiliu, adus în țară! Soția lui Gabriel de la Puterea Dragostei, înmormântată lângă o artistă celebră
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Prințesa Kate își reia angajamentele oficiale după finalizarea tratamentului medical
MediaFlux
DOLIU IMENS în fotbal. Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!