MasterChef 2024, sezonul 9. Cătălin Scărlătescu, mărturii fără echivoc în instanță, după scandalul cu Antena 1: „Nu a existat o zi în care să nu mă cert cu Mona Segall. Nu a mai vrut nimic cu noi”

Plecare juraților Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea de la Antena 1, dar și întoarcerea acestora la Pro TV, a cutremurat televiziunea românească. Cei trei au denunțat contractul pentru sezonul 13 al emisiunii „Chefi la cuțite” și s-au întors la MasterChef, show-ul culinar care i-a adus în atenția publicului.
Alina Costache
16 sept. 2024, 19:49
MasterChef 2024, sezonul 9. Cătălin Scărlătescu, mărturii fără echivoc în instanță, după scandalul cu Antena 1: „Nu a existat o zi în care să nu mă cert cu Mona Segall. Nu a mai vrut nimic cu noi”
Cătălin scărlătescu, dezvăluiri în instanță despre plecarea de la Antena 1

Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea pot fi văzuți acum la Pro TV, în emisiunea MasterChef, după ce ani de zile au fost jurații emisiunii Chefi la cuțite de la Antena 1. Anul trecut, cei trei jurați au denunțat contractul pe care îl aveau cu trustul Intact Media, lucru care a dus la o serie de procese din partea postului.

Antena Group vrea să îi facă pe cei trei bucătari să plătească despăgubiri pe motiv că nu și-au onorat contractul. Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea nu au reușit să își expună un punct de vedere coerent, din cauza notificărilor transmise de avocații trustului. Nu doar chefii au primit notificări, ci și jurnaliștii, care au fost sfătuiți „să se abțină” să mai publice afirmații „denigratoare” din partea celor trei.

Cătălin Scărlătescu a depus în instanță o mărturie, într-unul dintre procesele cu Antena Group, iar Fanatik a făcut-o publică. Afirmațiile juratului au fost făcute în cadrul probei cu interogatoriu din oficiu, pentru care avocații celor două părți nu s-au opus.

Declarațiile din instanță au fost făcute în contextul în care Antena Group a susținut, prin reprezentantul legal, că „”răzgândirea pârâtului a avut loc ca urmare a unei înțelegeri cu Pro Tv, în timp ce era sub contract cu reclamanta (Antena 1, n.r.), dovadă și contractul pe care l-au încheiat”.

Citește și: Câți bani câștigă jurații de la MasterChef. Dumitrescu, Bontea și Scărlătescu au dezvăluit cum și-au negociat salariile

Interogatoriul a avut loc la data de 11 iunie 2024, la Tribunalul bucurești, într-un litigiu privind „drepturile de autor și drepturile conexe”.

Pe fond, Tribunalul București a respins acțiunea societății Antena TV Group, care a depus cerere de apel, la data de 6 august 2024.

Întrebare: „Cum ați lucrat cu reclamanta de-a lungul timpului? Cum aţi încheiat aceste contracte pentru fiecare sezon? Ce s-a întâmplat la acest pretins al 13-lea sezon care nu s-a mai încheiat? De ce nu s-a mai încheiat? Şi care este perspectiva dvs. personală?”

Cătălin Scărlătescu: „Iniţial, noi nu am spus că nu vom face sezonul 13 niciodată. Noi am cerut doar un singur sezon pe an”.

Întrebare: „Dvs. cu cine vorbeaţi din partea reclamantei”?

Scărlătescu: „Imagic Production S.R.L. ne filma, iar reclamanta ne plătea. Nu au existat prea multe discuţii între noi. De fiecare dată ne anunţau programul prin email sau whatsapp. De fiecare dată înainte să începem să filmăm, trebuia să semnăm ceva. Da, i-am ajutat cu diferiţi concurenţi. În toţi aceşti ani am făcut diferite chestii cu oamenii pe stradă, astfel am văzut oameni cu potenţial. I-am ajutat tot timpul. Noi am spus clar că am obosit”.

Întrebare: „Cui i-aţi spus că aţi obosit?”

Scărlătescu: „Imediat după ce s-au terminat filmările, am avut o discuţie interesantă cu reprezentantul Antenei 1. Eu am făcut 3 emisiuni filmate într-un an de zile”.

Întrebare: „Aţi început negocierile pentru sezonul 13?”

Scărlătescu: „Noi am spus că vrem să filmăm doar un sezon pe an. În luna septembrie au început presiunile. Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea vor să petreacă timp cu familiile. Poate vreau şi eu să-mi întemeiez o familie. Nu pot să stau în an întreg în televiziune”.

Întrebare: „Dvs. aţi început negocierile şi le-aţi rupt intempestiv?”

Scărlătescu: „Nu am început nicio negociere. Eu vreau doar un sezon pe an”.

Întrebare: „Şi dumnealor ce au zis?„

Scărlătescu: „Că vorbim în septembrie. Iar în luna septembrie au început presiunile. Am ajuns într-un moment în care ne-am călcat pe inimă şi am zis să facem sezonul 13. Am bătut palma pentru 20 de zile de filmare”.

Întrebare: „Deci aţi bătut palma pentru 20 de zile?”

Scărlătescu: „A fost un acord verbal. Palma se bate în momentul în care semnezi. Contractul se termina la data de 31.12.2023, am fost prezent. Ne-au chemat la nişte filmări pe mine şi pe Florin Dumitrescu, doar ca să ne plimbe. Nu ne-au dat la televizor”.

Întrebare: „V-au chemat ca să filmaţi ce?”

Scărlătescu: „Să vorbesc despre o emisiune. Eu fiind într-un contract în care pe lângă această emisiune, mai trebuia să mai merg la alte emisiuni, de exemplu „Neața cu Răzvan şi Dani””.

Întrebare: „Dvs. eraţi autor sau un autor interpret? Când prezentaţi în faţa publicului opiniile dvs. era un scenariu fix predeterminat sau aveaţi o libertate în a exprima?”

Scărlătescu: „În majoritatea timpului, îmi spuneau în cască”.

Întrebare: „Deci aveţi şi o libertate?”

Scărlătescu: „În momentul în care vorbesc despre mâncare, poţi să-mi spui în cască ce vrei, eu tot spun ce cred zic”.

Întrebare: „Deci aveaţi o libertate de exprimare?”

Scărlătescu: „În mare parte da. Interviurile de la începutul emisiuni erau discursuri pe care trebuia să le spui”.

Întrebare: „După ce aţi refuzat în mod constant să filmaţi acest al 13-lea sezon, aţi încercat să discutaţi cu conducerea reclamantei?”

Scărlătescu: „Nu am refuzat. Până la momentul acela la care ne-am întâlnit toţi, nu am refuzat sezonul 13”.

Întrebare: „Deci voiaţi sezonul 13 în anul următor?”

Scărlătescu: „Exact asta am spus, vrem un sezon pe an”.

Întrebare: „Practic aţi spus că faceţi sezonul 13, dar nu în acest an?”

Scărlătescu: „Ceva de genul acesta”.

Întrebare: „Şi dumnealor ce au zis?”

Scărlătescu: „Că nu se poate, că noi am contractat. Că începem de anul viitor să facem un sezon pe an”.

Întrebare: „În cele 12 sezoane anterioare, dvs. aţi semnat mereu?”

Scărlătescu: „Bineînţeles. Eu, personal, am venit după 3 sezoane filmate, Sezonul 11, America Express şi Sezonul 12. În sezonul 12 după boot camp, în toate battle-urile nu a existat o zi în care să nu mă cert cu M”.

Întrebare: „M. fiind cine?”

Scărlătescu: „M. S., producătorul general. Că nu prestez. Nu aveam ce să prestez, dacă mi-a dat 6 oameni cu care nu aveam chimie. Nu i-am ales eu”.

Întrebare: „Mai vedeţi vreo modalitate în care să mai faceţi un sezon de „Chefi la cuţite” organizat de Antena 1 sau Imagic?”

Scărlătescu: „Nu am ce să mai fac cu ei. M. S. nu a mai vrut nimic cu noi”.

Citește și: Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare

Varianta expusă de Cătălin Scărlătescu în instanță coincide cu cea pe care Mona Segall, producătoarea de la Chefi la cuțite, a dezvăluit-o în comunicatul de presă transmis de trust, la scurt timp după plecarea juraților.

„Am fost întotdeauna aproape de oamenii cu care lucrez pentru că echipa mi-a fost și familie. Ne-am făcut confesiuni, am căutat soluții când ne-a fost greu, ne-am sprijinit, ne-am sfătuit și ne-am bucurat împreună. Spre marea mea surprindere, cu mai puțin de o lună înainte de începerea filmărilor, am aflat că ei  sunt prea obosiți ca să mai continue acest proiect, lucru pe care mie, personal, nu mi l-au spus niciodată.

Știu cât de mult te consumă fiecare sezon, câtă energie îți trebuie ca să îl duci la capăt, că e nevoie de timp pentru a te încărca din nou, dar mai știu că eu am avut alături nu doar 3 personaje care făceau parte dintr-un juriu, ci 3 oameni profesioniști, care după atâția ani înțeleg televiziune, înțeleg și știu ce presupune pregătirea acestui format, știu că aceste decizii luate în ultimul moment impactează o echipă de peste 150 de oameni și nu pot fi remediate într-o lună de zile”, a declarat Mona Segall.

Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea s-au întors la trustul-mamă

După plecarea cu scandal de la Antena 1, cei trei chefi s-au întors la Pro Tv, unde sunt jurații emisiunii MasterChef. Show-ul culinar este difuzat în fiecare luni și marți, de la 20.30.

În ediția din această seară, doi frați italieni se vor duela! Alessandro și Danilo Lusito vin la MasterChef într-o provocare de familie, pentru a vedea care dintre ei e mai bun în bucătărie. Împins de la spate de fratele său, Danilo recunoaște că între ei există o adevărată competiție.

„M-a înscris cu forța și vrem să demonstrăm cine este mai bun. Eu și Alessandro suntem într-o competiție culinară constantă. De obicei câștig eu”, spune Danilo.

Din perspectiva lui Alessandro, însă, el are un avantaj clar în fața fratelui său: „Eu sunt mai bun la plating, el e mai brutal!”.

Spynews
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
O fabrică importantă din România s-a redeschis. S-au investit milioane de euro în ea și va produce multe lucruri utile în construcții
Capital.ro
Familia Regală a României, în doliu. Este mare tristeţe şi regret: Dumnezeu să-l odihnească
Playtech.ro
Rapperup P. Diddy a fost aruncat în închisoare. Acuzațiile grave care i-au fost aduse, fanii sunt în șoc
DailyBusiness
Decizia BEC: Votul prin urna specială la alegerile parlamentare 2024. Tot ce TREBUIE să știi
Adevarul
Satul care a dat marmură pentru vila lui Ceaușescu și Casa Poporului. Ce se întâmplă cu drumul de marmură care l-a făcut faimos
Spynews
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost condusă pe ultimul drum. Imagini dureroase de la înmormântare | FOTO
Spynews
Ce este bacteria Bordetella pertussis, care a afectat-o pe fetița Andrei Volos. Micuța ei este de șase zile în spital | FOTO
Evz.ro
Schimbări radicale pentru profesori. Ce se întâmplă cu orele suplimentare
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Se întoarce vara în România. Pe ce dată exactă revin căldurile, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
”Şacalul”, bărbatul acuzat că a omorât două tinere în Constanţa, cere de pe patul de spital să fie pus în libertate. La instanță a ajuns doar iubita lui
Capital.ro
Ordin venit de la UE. România trebuie să se supună. Avem termen până în 2045
StirileBZI
Ce adeverinţe sunt necesare pentru „mica recalculare” a pensiilor! Marius Budăi a venit cu precizări
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
România obține pentru prima dată o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene
MediaFlux
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...