Începe lupta în instanță pentru moștenirea lui Rupert Murdoch. Bătălia judiciară dintre miliardar și cei trei fii ai săi

Începe lupta în instanță pentru succesiunea lui Rupert Murdoch. Bătălia judiciară va determina viitorul imperiului media deținut de miliardar.
Filip Stan
17 sept. 2024, 10:36
Începe lupta în instanță pentru moștenirea lui Rupert Murdoch. Bătălia judiciară dintre miliardar și cei trei fii ai săi

Începe lupta pentru moștenirea uriașă a lui Rupert Murdoch. Viitorul imperiului și al trustului în valoare de 14,9 miliarde de lire ar putea fi stabilit la finalul procesului, iar cazul îi pune în poziții adverse pe miliardar și pe trei dintre copiii sai. Miliardarul în vârstă de 93 de ani este protagonistul procesului, iar unul dintre cei 3 copii trebuie să obțină cele mai multe acțiuni cu drept de vot pentru a controla News Corp și Fox News după moartea lui Murdoch.

Citește și: Miliardarul Rupert Murdoch se căsătorește pentru a cincea oară, la 92 de ani. Noua soție a mogulului media e mult mai tânără decât el

Proces pentru averea lui Rupert Murdoch. Cum a început totul

Procesul îi aduce în față pe Rupert Murdoch, omul de afaceri în vârstă de 93 de ani, și pe trei dintre fiii săi. La final, se va stabili cine va câștiga cele mai multe acțiuni si va avea dreptul să controleze News Corp și Fox News atunci când miliardarul va muri, notează BBC.

Totul a început după ce Murdoch a vrut să modifice un trust de familie creat în anul 1999, astfel încât fiul său, Lachlan, să poată prelua controlul. Familia celebră este una dintre sursele de inspirație din spatele serialului TV „Succession”. Cu toate acestea, membrii familiei au refuzat de fiecare dată să vorbească pe această temă.

Miliardarul Murdoch a fost căsătorit de cinci ori și are și doi copii mai mici, dare nu au drept de vot în temeiul contractului de fiducie. Din anii 1960, el și-a construit un imperiu media care s-a transformat într-un gigant de talie mondială, cu o influență politică majoră. Companiile sale sunt News Corporation, cea care deține ziare precum Times sau The Sun în Marea Britanie și Wall Street Journal în Statele Unite ale Americii, dar și conglomeratul Fox, din care face parte postul TV de știri Fox News.

Omul de afaceri i-a pregătit pe cei doi fii ai săi pentru a-i călca pe urme încă de pe vremea când erau adolescenți, conform jurnalistului Andrew Neil, citat în documentarul BBC din 2020, intitulat „The Rise of the Murdoch Dynasty”.

„Familia a fost întotdeauna foarte importantă pentru Rupert Murdoch, în special din punctul de vedere al formării unei dinastii”, a declarat fostul editor al Sunday Times.

Citește și: Unul dintre cei mai bogați moguli de presă din lume s-a îndrăgostit din nou, la 92 de ani

DailyBusiness
Inedit! Primești 200.000 de euro în cele mai grele vremuri, doar dacă depui dosarul cu actele necesare
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină. Ce spune Codul Rutier de fapt
Capital.ro
Ungurii au fost pedepsiți. Comisia Europeană i-a dat lovitura finală Ungariei
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Miley Cyrus, dată în judecată. Ce riscă dacă pierde procesul
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Mașinile electrice depășesc numeric pe cele pe benzină în Norvegia, un pas semnificativ spre eliminarea combustibililor fosili
MediaFlux
RĂSTURNARE PRIVIND PROCESUL lui CEAUȘESCU! Se REIA de la 0
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!