Carnea se numără printre cele mai sensibile alimente, trebuie verificat cu mare atenție termenul de valabilitate, dar și producătorul ei. Recent, un client a observat un lichid sângeriu în caserolă și s-a panicat, crezând că produsul nu este bun.
„Conform mențiunilor primite de la furnizorul nostru, cu care avem o colaborare bazată pe respectarea cerințelor de calitate, siguranță și legalitate, în mod natural carnea de pui are umiditatea în jurul valorii de 70% și, ca orice tip de carne, exprimă mici cantități de lichid pe timpul perioadei de depozitare, cantitate condiționată de numeroși factori, precum manipularea produsului, scoaterea acestuia chiar și pentru intervale scurte din vitrina frigorifică și readucerea ulterioară în zona de frig: suprapuneri sau poziționări verticale.
În acest caz, lichidul tisular exprimat este influențat de poziționarea pe verticală a ambalajului. Totodată, pentru acest sortiment, suprafața mare a caserolei și greutatea medie a ambalajului de circa 1,3 kg au contribuit la generarea aceluiași aspect vizual”, a precizat hipermarketul, pentru Dcnews.ro.
„Din fericire pentru noi, nu sunt adevărate toate acele mituri că puii ar fi crescuți cu hormoni de creștere. Din fericire pentru noi, consumatorii, nu se confirmă, este un mit. Există în alte zone ale lumii, într-adevăr, aceste practici, este permisă folosirea hormonilor la creșterea animalelor, în ultimii ani în special în America de Sud, Statele Unite, dar în Uniunea Europeană metoda asta nu este permisă.
Pericolul nu este neapărat cel reprezentat de niște hormoni sau chiar de antibiotice, ci mai degrabă de faptul că animalele sunt hrănite precar, deci furajele sunt concepute pentru a umfla animalul, în niciun caz pentru a da cărnii o calitate nutrițională deosebită, ar fi prima parte, că de fapt ea și arată, este foarte diferită de ceea ce s-ar putea crește în mod natural, și doi la mână, acest adaos de apă despre care nu știm neapărat cum se practică, deși pentru anumite semipreparate se știe deja este injectată direct sau este adăugată prin alte metode.
De fapt noi cumpărăm apă și nu carne. În loc să fie o cantitate de carne acolo pe care noi să o consumăm cu aportul respectiv de proteină, de exemplu, în realitate este mai multă apă și mai puțină carne”, a explicat nutriționistul, potrivit sursei de mai sus.