România, amenințată de un general rus: „Avem dreptul să lovim România, Polonia și Bulgaria”

Generalul-maior rus Serghei Lipovoi a amenințat cu lovituri asupra țintelor militare din România, Polonia și Bulgaria într-un interviu pentur agenția News Rusia.
Alina Costache
18 sept. 2024, 08:52
România, amenințată de un general rus: „Avem dreptul să lovim România, Polonia și Bulgaria”

Declarațiile generalului rus Serghei Lipovoi referitoare la România și statele estice sunt făcute în contextul unor discuții privind permiterea Ucrainei de către occident de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi adânc în teritoriul rus. Acest lucru a fost discutat și de Anthony Blinken și David Lammy, care au vizitat Kievul săptămâna trecută, cu Volodimir Zelenski.

Ce a declarat generalul cu privire la România

Generalul Serghei Lipovoi a declarat că „Rusia dispune de suficiente arme pentru a lovi nu doar Ucraina, ci și infrastructura critică a Occidentului”.

Acesta a mai adăugat că „Dacă Statele Unite permit Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi adânc în Rusia, forțele armate ruse vor trebui să răspundă”, a declarat generalul rus și șeful organizației „Ofițerii Rusiei”, Serghei Lipovoi, într-un interviu pentru presa rusă.

Citește și : Anthony Blinken și David Lammy au ajuns la Kiev. Discuții importante cu Zelenski într-un moment cheie al Războiului din Ucraina

Potrivit acestuia, România, Polonia și Bulgaria vor găzdui rachete cu rază lungă de acțiune pe care Ucraina să le folosească în războiul de apărare pe care îl duce împotriva Federației Ruse. Amenințarea continuă și asupra Germaniei sau Statelor Unite, care sunt și ele amenințate, în cazul în care loviturile asupra statelor estice nu sunt destule.

„Rusia va fi nevoită să lovească Germania și Statele Unite dacă atacurile asupra depozitelor de rachete cu rază lungă de acțiune din Polonia, România și Bulgaria nu vor avea efect asupra Occidentului”, a mai precizat generalul.

Generalul rus amenință nuclear occidentul

În cadrul acestor declarații, generalul a menționat că trebuie luată în calcul reluarea testelor nucleare de către factorii de decizie ai Federației Ruse, ca o demonstrație de forță în fața occidentului.

„Teritoriul Rusiei este imens. Avem destule locuri de testare care au fost puse sub control din vremea sovietică: Nordul, Orientul Îndepărtat, Kamceatka, am testat cândva arme nucleare în Novaia Zemlea puteam să efectuăm teste demonstrative, avem unde. Ar trebui să facem asta acum” , a precizat Lipovoi.

Cu câteva luni în urmă, think tank-ul rus numit Consiliul pentru Politică Externă și de Apărare a avut aceeași propunere pentru președintele rus, acțiunea având scopul de a speria occidentul și a-l face să nu se implice în apărarea Ucrainei.

Citește și : Ursula von der Leyen dă o lovitură puternică speranţelor României de aderare terestră la Schengen. Şefa Comisiei Europene a acordat portofoliul pentru afaceri interne şi migraţie reprezentantului Austriei

„Pentru a confirma seriozitatea intenţiilor Rusiei şi a ne convinge adversarii asupra pregătirii Moscovei de escaladare, merită să fie luată în considerare o explozie nucleară demonstrativă”, fără a ataca pe cineva, a precizat Dmitri Suslov, membru al think tank-ului Consiliul pentru Politică Externă şi de Apărare, în revista de afaceri Profil.

În plus, Vladimir Putin este cunoscut pentru amenințările pe care le face cu arma nucleară. Într-un interviu din luna iunie, în cadrul forumului economic de la Sankt Petersburg, putin a menționat că doctrina nucleară a Rusiei permite ca armele nucleare să fie folosite ca răspuns la anumite amenințări, și că „Dintr-un oarecare motiv, Occidentul crede că Rusia nu le va folosi niciodată”.

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Alexandra Stan s-a despărțit de milionarul belgian. Culisele separării
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Costuri și strategii diferite: Bulgaria și România în cursa achizițiilor de avioane de luptă
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...