Cum și-a început Andreea Berecleanu cariera în presă: „Nu am știut că voi face jurnalism, calea mea ar fi fost alta”

Andreea Berecleanu, în vârstă de 49 de ani, este una dintre cele mai apreciate și urmărite prezentatoare de știri din România. Ea a dezvăluit cum a ajuns să lucreze în presă.
Filip Stan
18 sept. 2024, 10:12
Cum și-a început Andreea Berecleanu cariera în presă:

Andreea Berecleanu, în vârstă de 49 de ani, este una dintre cele mai apreciate și urmărite prezentatoare de știri din România. Acesta a vorbit despre începuturile carierei sale. În prezent, vedeta nu are niciun regret și iubește din suflet ceea ce face.

Andreea Berecleanu, de la limbi străine la jurnalism

Andreea Berecleanu își iubește meseria, iar sute de mii de români o admiră pentru profesionalismul de care dă dovadă de fiecare dată când prezintă știrile, dar și pentru felul ei de a fi. Elegantă, optimistă și perfecționistă, Andreea reușește să atragă mereu toate privirile. Totuși, drumul ei către succes nu a fost chiar unul ușor. Vedeta a mărturisit că, inițial, nu trebuia să lucreze în presă, pentru că a urmat Facultatea de Limbi Străine.

„Nu am știut că voi face jurnalism, calea mea ar fi fost alta. Admiterea am dat-o la Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine. Doar că destinul a făcut să încep să cochetez cu presa scrisă, apoi, printr-o colegă de facultate, am ajuns la SOTI și, de aici încolo, deja se știe. Au urmat 30 de ani de jurnalism, presă TV, fără întrerupere.”, a declarat vedeta pentru Viva.

Citește și: Andreea Berecleanu, reacție după ce Andreea Esca a spus că nu are umor. Mesajul postat de vedetă: „Unii m-au întrebat dacă ne-am certat cumva”

Andreea a început să muncească încă de la vârsta de 18 ani. În acest mod, a reușit să se remarce și să prindă experiență în domeniu.

„La 18 ani, de atunci datează cartea mea de muncă. Și tot de atunci și primul salariu. În plus față de TV, colaboram și cu câteva ziare ale vremii și aveam colaborări plătite. Iar de la 19 ani, n-am mai locuit cu părinții și m-am întreținut singură. Din primul salariu, mi-am cumpărat un inel din argint și am făcut plinul de benzină.”, a mărturisit aceasta.

Totodată, vedeta a declarat că nu are regrete și că deciziile pe care le-a luat din punct de vedere profesional au fost cele mai potrivite.

„Nicidecum. Nu am regrete. Iar tot ce s-a întâmplat pe parcursul anilor mi-a întărit credința că alegerile au fost bune și firești. De ce? Pentru că nu au fost instinctive, au fost mereu cântărite bine, analizate, asumate. Chiar dacă au venit și în perioade în care eram extrem de tânără. La Prima TV este o echipă tânără, mă refer în special la reporteri. Suntem în jur de 10-15 seniori în redacție, pe toți îi cunoșteam dinainte, ne-am intersectat la un moment dat în viața noastră profesională. A fost foarte drăguț să revăd oameni cu care am lucrat la SOTI sau care mi-au fost colegi de facultate. La Prima e o energie bună. Știți cât e de important într-o redacție? De fapt, în orice mediu profesional?”, a mai adăugat aceasta.

Citește și: Andreea Berecleanu a suferit de sindromul „cuibului părăsit”: „Fiica mea nu a mai vorbit cu mine”

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!