Marcel Ciolacu, anunț privind lansarea Planului Național pentru Marea Industrie: „Cel mai important pachet economic de susţinere a economiei”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, 18 septembrie, în ședința de Guvern, lansarea Planului Național pentru Marea Industrie.
Filip Stan
18 sept. 2024, 15:25
Marcel Ciolacu, anunț privind lansarea Planului Național pentru Marea Industrie:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, 18 septembrie, în ședința de Guvern, lansarea Planului Național pentru Marea Industrie. Acesta reprezintă cel mai important pachet economic de susținere a economiei, de aproximativ două miliarde de euro. În același timp, premierul a spus că Guvernul face și o rectificare bugetară, care se bazează pe un plus de venituri.

Marcel Ciolacu: „Este cel mai important pachet economic de susţinere a economiei”

Premierul a vorbit miercuri, 18 septembrie, despre lansarea Planului Național pentru Marea Industrie.

”Am decis ieri, în cadrul reuniunii coaliţiei de guvernare, să consolidăm modelul de dezvoltare economică bazat pe investiţii. Sub coordonarea dlui vicepremier Marian Neacşu, miniştrii Finanţelor şi Economiei au lucrat la un pachet de măsuri prin care generăm un impuls major pentru reindustrializarea economiei”, a declarat Ciolacu.

În același timp, premierul a spus că ”Astfel, putem lansa astăzi Planul Naţional pentru Marea Industrie. Este cel mai important pachet economic de susţinere a economiei, de circa 2 miliarde de euro, axat pe trei mari piloni”.

Premierul României a menționat că primul este reprezentat de Schema de sprijin pentru Investițiile Strategice în industria de prelucrare, cu un buget de peste 500 de milioane de euro. Se acordă facilități fiscale investițiilor de peste 150 de milioane de euro, care generează peste 250 de locuri de muncă în regiunile în care PIB-ul pe locuitor este sub media națională.

Citește și: Marcel Ciolacu propune soluția lui pentru problema traficului din București: „Degeaba faci sensuri giratorii, pui semafoare peste tot, digitalizare”

„Al doilea pilon este Programul National de Sprijin pentru Marea Industrie din România. Este o schemă de ajutor de stat de 1 miliard euro pentru mari companii. Vor primi un sprijin de până la 100 milioane euro per beneficiar. Acele companii ce derulează investiţii capabile să reducă emisiile directe de gaze cu efect de seră, respectiv consumul de energie. Sursa de finanţare este din vânzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon”, a completat şeful Executivului.

Premierul Ciolacu a mai spus că, cea de a treia componentă a planului, este bazată pe o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro. Aceasta este atribuită companiilor care propun investiții în producția de materii prime industriale precum țevi, profile, bare, aluminiu sau cupru.

”Simultan, facem şi o rectificare bugetară, bazată pe un plus de venituri bugetare care susţin investiţii în 4 domenii esenţiale: Sănătate, Educaţie, Transporturi şi Dezvoltare Regională. Dezvoltarea ţării prin investiţii mari în autostrăzi, şcoli şi spitale este calea sigură pentru ca România să aibă o creştere economică importantă în următorii ani! Evident, continuăm să reducem cheltuielile publice inutile, deficitul bugetar trebuie să fie exclusiv unul generat de investiţii, nu pe risipă prin achiziţii inutile”, a mai declarat șeful Executivului.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre viața din tinerețe: ”Nu mi-e rușine de nimic din ceea ce am făcut în viață. Am muncit… dormeam și în parcări”

DailyBusiness
Se dau 100 de euro în plus la al 13-lea salariu. Iată cine sunt norocoșii
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Capital.ro
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
O nouă GRATUITATE pentru românii cu venituri sub 3000 de lei. Este vestea care va bucura milioane de oameni
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Philipp Plein și Andreea Sasu, prima apariție oficială în public de când au devenit părinții. Românca a fost răvășitoare
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Cancan.ro
Trupul neînsuflețit al Anei Maria Vasiliu, adus în țară! Soția lui Gabriel de la Puterea Dragostei, înmormântată lângă o artistă celebră
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Victorie totală pentru Zelenski. Explozie urmată de un seism (VIDEO)
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare! Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
substantial.ro
Femeie de 64 de ani atacată de un piton în propria locuință din Bangkok
MediaFlux
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!