O iluzie optică intrigantă împărtășită în mediul online i-a lăsat pe oameni uimiți deoarece nu au reușit să ajungă la un răspuns comun.
Iluziile optice i-au fascinat dintotdeauna pe oameni cu capacitatea lor de a contesta realitatea pe care o vedem cu proprii noștri ochi și de a înșela simțurile umane. Ele joacă feste ochilor și creierului, lăsându-ne confuzi.
Citește și : Doar cei mai inteligenți oameni găsesc umbrela diferită din această poză. Testează-ți perspicacitatea
Cunoscută sub numele de iluzie optică a mișcării statice, imaginile care se încadrează în această categorie au elemente staționare care par să se miște atunci când privitorul se concentrează pe centrul imaginii.
Imaginea actuală funcționează și ea pe același principiu : dacă te uiți în centru și te concentrezi, pare că dungile albe se mișcă în mod constant.
Mai mulți utilizatori au spus că există trei numere – 5, 2 și 8. Alții au spus că sunt cinci numere – 4,5,2,8 și 3.
Dar răspunsul corect este că există șapte numere. Cele două numere pe care majoritatea oamenilor le-au ratat au fost 3 și 9. Deci, ordinea corectă a numerelor văzute în iluzia optică este – 3, 4, 5, 2, 8, 3 și 9. Puțini dintre utilizatorii platformelor de socializare au reușit să găsească acest răspuns.
„Este cu adevărat important să înțelegem că nu vedem realitatea”, spune neurologul Patrick Cavanagh, profesor de cercetare la Dartmouth College și membru al Glendon College din Canada. „Vedem o poveste care este creată pentru noi”.
Citește și : Doar cei mai pregătiți oameni pot găsi cheia ascunsă din această poză. Vezi dacă ai un IQ peste medie
De cele mai multe ori, povestea pe care creierul nostru o generează se potrivește cu lumea reală, fizică, dar nu întotdeauna. De asemenea, creierul nostru ne distorsionează conștient percepția asupra realității pentru a ne îndeplini dorințele sau așteptările. Și completează golurile folosind experiențele noastre trecute.
Toate aceste lucruri ne pot influența. Iluziile vizuale prezintă provocări clare și interesante pentru modul în care trăim : de unde știm ce este real? Iar odată ce cunoaștem limitele creierului nostru, cum trăim mai bine și cum avem grijă la percepțiile noastre?
În loc să ne arate o „eroare” a creierului, iluziile optice ne oferă șansa de a dezvălui cum funcționează acesta.