Burse private de câte 1.000 lei pe lună pentru studenţi. Ce condiţii trebuie îndeplinite

În afară de universități, operatorii economici organizaţiile nonguvernamentale sau persoanele fizice și persoanele juridice pot oferi burse, pe bază de contract, sau orice alte forme de sprijin adresat studenților.
Filip Stan
23 sept. 2024, 09:16
Burse private de câte 1.000 lei pe lună pentru studenţi. Ce condiţii trebuie îndeplinite
„Nu vom putea plăti bursele studenților”. Anunțul universităților, care spun că guvernanții nu le mai dau banii promiși

Burse 2024-2025. Studenții de la facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) pot beneficia în anul universitar 2024 – 2025 de burse de câte 1.000 lei lunar.

Programul Bursele Johnson & Johnson, ajuns la cea de-a treia ediție și lansat pe 16 septembrie 2024, se adresează studenților din toate facultățile din cadrul UMFCD București, între anii II și V de studiu.

Burse studenţi 2024. Cum se obţine bursa specială de 13.500 de euro

Vor fi acordate 5 burse acordate timp de 12 luni.

Criterii de selectie Bursele J&J

Studenții își pot depune candidatura dacă îndeplinesc anumite condiții, printre acestea fiind rezultatele academice deosebite participarea la programe de cercetare, dar și activitățile de voluntariat.

Pot aplica atât studenții care au primit burse în anul precedent, cât și cei care nu au mai beneficiat de această oportunitate.

Câștigătorii burselor vor fi stabiliți de către o comisie în urma evaluării dosarelor depuse, în conformitate cu regulamentul 2024-2025.

Studenții la medicină pot găsi AICI mai multe detalii despre bursele de inovare.

Regulament Burse JnJ

Burse studenţi în anul universitar 2023 – 2024. Iată care sunt cele opt tipuri de burse:

  • burse de excelență olimpică internațională;
  • de performanță;
  • de studiu;
  • pentru masterat didactic;
  • pentru învățământ dual;
  • sociale;
  • speciale;
  • de performanță sportivă.

În afară de universități, operatorii economici organizaţiile nonguvernamentale sau persoanele fizice și persoanele juridice pot oferi burse, pe bază de contract, sau orice alte forme de sprijin adresat studenților.

Burse de excelență

Bursele de excelență olimpică sunt oferite studenților de la universitățile de stat care sunt înmatriculați în anul I și care au obținut premiile I, II sau III la olimpiade școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației. Sunt acordate pe toată durata studiilor universitare de licență, dacă se menține performanța academică. Suma de la care pornește bursa de excelență olimpică urmează să fie stabilită prin ordinul ministrului Educației.

Burse pentru performanță

Burse pentru performanță sunt primite de studenții înmatriculați la programe de studii universitare cu frecvență. E nevoie ca studenții să îndeplinească măcar unul dintre aceste criterii: au obţinut rezultate deosebite la învăţătură, respectiv au cele mai mari medii din același an de studiu al unui program de studii; au obţinut performanţe ştiinţifice, inovaţie şi brevete; în alte situaţii, stabilite de instituțiile de învățământ superior de stat prin metodologiile proprii. Aceste burse pot fi acordate din al doilea an de studii, după ce sunt recunoscute performanțele studenților de către instituțiile de învățământ superior.

Burse de studii

Studenții pot primi și burse de studii sau pentru învățământ dual. Vorbim de cei care frecventează cursurile licenței didactice cu dublă specializare într-o instituție de învățământ superior de stat. Sunt acordate în limita bugetului alocat. Potrivit ordinului, valoarea burselor e egală cu salariul net al unui profesor debutant.

Burse sociale

Bursele sociale se acordă studenților care provin din medii socioeconomice defavorizate, din familii defavorizate şi celor pentru care s-a dispus ca măsură de protecţie plasamentul, în vederea parcurgerii programelor de studii universitare la care sunt înscrişi și trebuie să acopere cheltuielile minime de masă și cazare. Acest tip de burse sunt acordate din fonduri de la bugetul de stat, iar valoarea lor e stabilită de senatul universităților.

Conform documentului, bursele sociale se acordă după ”consultarea reprezentanților studenților, inclusiv organizațiile studențești din instituţia de învăţământ superior de stat”. Sunt acordate numai până la vârsta de 35 de ani.

Citește și Anunț de ultimă oră pentru elevi și profesori! O nouă materie va fi predată în școli

Cine poate beneficia de burse sociale. Iată care sunt criteriile pentru studenți:

  • sunt orfani de unul sau ambii părinţi, respectiv aceia pentru care s-a dispus ca măsură de protecţie plasamentul şi care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale;
  • sunt bolnavi de tuberculoză, diabet insulinonecesitant, boli maligne, sindroame de malabsorbţie severe, boală cronică de rinichi în program de dializă, astm bronșic persistent moderat sau sever, epilepsie grand mal, cardiopatii congenitale, hepatită cronică cu fibroză avansată (stadiu F3 sau F4), glaucom, miopie gravă, boli imunologice autoimune forme severe, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice severe care necesită tratament continuu sau spitalizări frecvente, surditate bilaterală, fibroză chistică, cei infectaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor și încadrați într-un grad de invaliditate;
  • cei care fac parte dintr-o familie care nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului sau anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.

Burse speciale

Burse speciale pot primi studenții care se află în aceste situații:

  • au obţinut performanţe cultural-artistice deosebite sau pentru implicarea în activităţi extracurriculare şi de voluntariat;
  • în situaţii stabilite de instituţiile de învăţământ superior prin regulamentele proprii.

Bursele de performanță sportivă

Bursele de performanță sportivă sunt dedicate studenților care au avut performanțe sportive deosebite. Condițiile de acordare le stabilește fiecare universitate de stat în parte.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Viața la bloc. Probleme foarte mari cu panourile fotovoltaice
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore