Ministrul Apărării din Marea Britanie vrea gameri și informaticieni în armată: „Dacă ești un gamer de vârf, țara ta are nevoie de tine”

Ministrul Apărării din Marea Britanie a identificat mai multe probleme cu care se confruntă armata britanică în procesul de recrutare și a realizat faptul că aceasta se adresează tot mai puțin tinerilor.
Alina Costache
23 sept. 2024, 17:10
Ministrul Apărării din Marea Britanie vrea gameri și informaticieni în armată: „Dacă ești un gamer de vârf, țara ta are nevoie de tine”

Avertismentul Ministrului Apărării din Marea Britanie, John Healey, vine în momentul în care acesta a lansat o nouă ofertă pentru a-i determina pe „gameri” și pe „tocilari” să se alăture unei noi aripi cibernetice a armatei.

Citește și : Tragedie în Italia. Doi copii, mama și bunica lor au murit striviți sub dărâmături

Healey și-a folosit discursul de săptămâna aceasta, susținut la conferința Partidului Laburist din Liverpool, pentru a anunța un impuls al recrutării în cadrul Forțelor Armate.

Ce dorește Ministrul

Acesta dorește crearea unui sistem rapid și lipsit de birocrație pentru ca tinerii pasionați de cibernetică să se înscrie în armată fără a fi nevoiți să se urmeze pașii specifici care se urmau până acum în Armată, Marină și Forțele Aeriene.

Foarte multe politici care pun piedici oamenilor să intre în armată, precum acnee, eczemă sau febra fânului, au fost, de altfel, abandonate.

Jucătorii pe calculator sau pe console care petrec ore întregi pe jocuri precum Call of Duty, în dormitoarele lor, ar putea fi noii recruți ideali ai echipei cibernetice din cadrul armatei din Marea Britanie, spune Healey.

Ce mai menționează planul

Planul acestuia cuprinde și un termen specific în care potențialii recruți să se aștepte la o ofertă din partea armatei, de 10 zile, precum și un termen în care să fie confirmată data de începere a instruirii, de 30 de zile.

Citește și : Armata ucraineană susține că un atac al Rusiei asupra orașului Zaporojie a rănit nouă civili, printre care și un copil

„Pe măsură ce lumea se schimbă și amenințările evoluează, trebuie să ne asigurăm că recrutarea noastră este potrivită pentru secolul XXI. De aceea vom elimina barierele inutile și vom accelera recrutarea candidaților străluciți în apărarea cibernetică pentru a ajuta la înfruntarea agresiunii online a lui Putin” a declarat Ministrul Apărării britanic, John Healey.

Surse din apărare au dezvăluit, conform The Independent, că presupuși hackeri ruși au fost prinși încercând să pirateze structura centrală de apărare a Marii Britanii de 90.000 de ori. În plus, au precizat că Kremlinul ți grupurile sale de hackeri au intensificat masiv atacurile directe asupra Regatului Unit.

În discursul de la Conferința Muncii de astăzi, Healey a mai adăugat că Partidul Laburist va „menține întotdeauna cele mai înalte standarde” și că „va crea o forță armată care să atragă cele mai bune talente britanice, mai potrivite pentru luptă, care reflectă mai bine țara pe care o apără”.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Locul în care rușii și ucrainenii trăiesc în pace. E aproape de România, ambele tabere au proprietăți aici, statul face parte din NATO
Capital.ro
Interzis în UE din 15 februarie 2025. S-a dat ordin României. Nimeni nu mai vinde
Playtech.ro
Un nou cutremur a lovit România! Câte grade a avut. S-a simțit cel mai tare la...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Clipe de groază în Turcia. Un resort din Antalya plin cu turiști români a fost cuprins de flăcări
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Semnele care îți arată cine ai fost într-o viață anterioară
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ea este Camelia, românca găsită fără suflare lângă o gară din Italia. Ce au descoperit anchetatorii pe corpul femeii
Cancan.ro
Top 50 vedete jucăușe și provocatoare în poziții care mai de care! Iuliana Luciu, Geanina Ilieș și Bianca Drăgușanu s-au mângâiat pe posterioare!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit marea prezentatoare TV a României. Zi de doliu național
StirileBZI
Această băutură te lasă fără permisul de conducere! Provoacă un rezultat fals pozitiv la DrugTest
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Miniștrii apărării din G7 acuză Rusia de agresiune brutală și ilegală
MediaFlux
Pensii 2025. Ministerul Muncii anunță cine sunt românii care NU vor primi bani în plus
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sfaturi simple la îndemâna oricui: mic tratat despre comportamentele inadecvate față de anumite specii animale