Prognoza meteo 26 septembrie. Vreme de vară la final de septembrie. Termometrele vor indica până la 31 de grade

Vremea se încălzește în toată țara la final de septembrie. Meteorologii anunță maxime de peste 30 de grade în sudul țării. Și pe litoral va fi vreme frumoasă, tocmai bună de plajă și plimbări la malul mării.
Alina Costache
25 sept. 2024, 16:17
Prognoza meteo 26 septembrie. Vreme de vară la final de septembrie. Termometrele vor indica până la 31 de grade

Prognoza meteo 26 septembrie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi doar trecãtor descãrcãri electrice local în Maramureş, Transilvania, jumãtatea de nord a Moldovei şi în Oltenia şi pe arii restrânse în Banat, Crişana şi Muntenia. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15…20 l/mp, îndeosebi la munte, în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Olteniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, uşor mai scãzute în depresiunile intramontane. Pe areale restrânse se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo 26 septembrie JOI

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie (valori termice în general cu 5…8 grade peste normele climatologice). Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi izolat condiţii pentru ploi slabe, mai ales la munte, în nord-vest şi în extremitatea de sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã unde vor fi rafale de 60…65 km/h şi trecãtor de 70…80 km/h în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar local şi temporar şi în vestul şi nord-vestul teritoriului (viteze în general de 45…50 km/h) şi izolat în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral, în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 30…31 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 19 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în special în sud-est, pe vãi şi în depresiuni, va fi ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, cu aproximativ 7 grade peste norma climatologicã, se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Citește și: Când ajunge furtuna Ashley în România. Şefa ANM anunţă posibile coduri roşii de ploi şi vijelii

 

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice vor fi mai ridicate comparativ cu ziua precedentã, astfel cã vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã (temperaturi în general cu 7…10 grade peste mediile multianuale caracteristice acestei date), iar mai ales în sud dupã-amiaza va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri noaptea în extremitatea vesticã a ţãrii unde vor fi condiţii pentru averse izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, unde vor fi rafale în general de 60…70 km/h, iar local şi temporar şi în nord-vestul şi estul teritoriului cu viteze de pânã la 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade pe litoral şi 33…34 de grade, local în Câmpia Românã, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea, local în sud-estul teritoriului şi izolat în rest se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate faţã de ziua precedentã şi se vor situa cu 10 grade peste normalul climatologic specific acestei date. Astfel, dupã-amiaza va fi cãlduroasã, cu o maximã termicã în jurul a 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie. În vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţãrii îndeosebi din orele serii instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã şi se va manifesta prin înnorãri, averse torenţiale, descãrcãri electrice şi pe alocuri posibile vijelii şi cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii în general restrânse, cu o probabilitate mai mare în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Carpaţilor Occidentali, cantitãţile de apã vor fi însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar ploi, dar slabe cantitativ vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensifcãri de scurtã duratã în timpul ploilor şi pe alocuri, temporar în nord, est şi sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 26 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine deosebit de caldã şi va fi predominant frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, exceptând a doua parte a nopţii când vor fi înnorãri şi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va rãci semnificativ în cea mai mare parte a ţãrii şi va fi instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri, averse torenţiale, intensificãri ale vântului, pe alocuri descãrcãri electrice şi posibil vijelii, ziua în cea mai mare parte a ţãrii, iar noaptea în sud, est şi local în centru. Local cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi însemnate, cu precãdere în sudul şi sud-estul teritoriului. În a doua parte a intervalului, în zona montanã înaltã, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 26 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade. Dimineaţa, izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va rãci semnificativ şi va deveni instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta cu precãdere din orele serii prin accentuarea înnorãrilor, averse torenţiale şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi însemnate. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimã de 10…11 grade. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit prea devreme
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Rusia își propune să crească exporturile agricole cu 50% până în 2030
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore