Marcel Ciolacu, despre neînțelegerile din Coaliție și o eventuală alianță cu AUR: „E un partid populist, cu un comportament de dealer de case și agent imobiliar”

Marcel Ciolacu a răspuns întrebărilor susținătorilor din mediul online și a abordat mai multe subiecte precum alianța cu PNL, majoritățile ce se vor coagula de după alegeri sau comportamentul partidului AUR.
Alina Costache
26 sept. 2024, 17:38
Marcel Ciolacu, despre neînțelegerile din Coaliție și o eventuală alianță cu AUR: „E un partid populist, cu un comportament de dealer de case și agent imobiliar”

Marcel Ciolacu, președintele PSD și candidatul partidului la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, a abordat mai multe subiecte interesante din lumea politică, în cadrul unui interviu exclusiv susținut la emisiunea HotSpot realizată de HotNews.

Ce spune Ciolacu despre coaliția de guvernare

Premierul a declarat că ar dori ca această coaliție dintre stânga și dreapta să continue după alegerile parlamentare din acest an, în ciuda disensiunilor existente în prezent.

„Nu vă ascund că mi-aş dori să continui cu actualii parteneri de guvernare. Contracandidatul meu cred că face prea multe calcule cu consilierii şi ascultă prea multe păreri, în loc să spună ceea ce gândeşte şi ceea ce simte. Şi ceea ce e bine pentru România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și : Ciolacu a convocat ședință de urgență pentru viitura anunțată pe Dunăre și pentru nou ciclon care va ajunge în România

În plus, președintele PSD a atacat ideea coagulării unei alianțe de dreapta, pe care o consideră creația consilierilor politici ai partenerului de coaliție, PNL. El susține că partidele pe care le considerăm de dreapta nu au treabă cu această axă a politicii și că există o realitate politică diferită.

„În funcţie de scorul electoral, se vor creiona viitoarele majorităţi. Ce constat: au rămas prizonieri propriului cerc şi propriilor consultanţi; nu ies din el. Când sapi un şanţ, normal că stai cu capul în jos, uiţi să scoţi capul, să vezi că între timp lucrurile se mişcă în jurul tău şi s-ar putea să termini şanţul şi să nu fie folositor… Unim dreapta… Ce are USR cu dreapta, nu ştiu. Ce are PNL cu dreapta, nu ştiu. Eu nu am făcut acordul nici cu Pro România, cu unirea stângii… Sunt poveşti depăşite”, a spus Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul consideră că românii au vorbit la vot și că au acordat celor două partide majoritatea, astfel că sunt de acord cu politicile pe care acestea le practică și le vor la conducere.

„Oamenii aşteaptă politici publice, oamenii aşteaptă politicieni sinceri şi o perspectivă. După ce românul ţi-a dat 50% pe o listă comună PSD-PNL, tu vii şi le spui românilor că sunt proşti? ‘Voi sunteţi proşti, că noi suntem deştepţi, fiindcă noi trebuie să unim dreapta’. Tocmai românii ne-au dat cel mai important semnal. Avem 50% pe o listă PSD-PNL. Eu nu pot acum să vorbesc împotriva românilor. Eu pot să constat ce au zis românii şi o să constat ce vor zice românii pe data de 1 decembrie”, a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu despre alianța cu AUR și viitoarea majoritate

Președintele PSD a declarat că, după alegerile parlamentare, nu va fi posibilă o alianță cu partidul AUR deoarece, în opinia sa, este un partid extremist care nu se află pe scara de valori a Partidului Social Democrat și că guvernarea implică seriozitate maximă.

„PSD nu va face nicio alianţă cu AUR, sub nicio formă. Nu e un partid politic. E un partid populist, cu tendinţe clare extremiste, se vede; cu un comportament de dealer de case şi agent imobiliar. Părerea mea e că lucrurile sunt foarte serioase când vorbeşti de o guvernare”, a spus liderul PSD.

Citește și : Cum plănuieşte Marcel Ciolacu să înţeleagă mai bine ce aşteptări au tinerii: „După ce câştig alegerile, pentru că acum ne-am distruge amândoi, una dintre primele întâlniri aş vrea să fie cu Selly”

Premierul consideră că PSD va obține locul întâi la alegerile parlamentare care urmează, dar că nu va obține majoritatea. El a precizat că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, va împărți puterea prin numirea unui prim-ministru de la alt partid politic.

„PSD va fi pe primul loc. Nu va câştiga alegerile. Ca să câştigi alegerile, trebuie să ai 50%+1. Dar se va situa primul partid din România, ca şi scor electoral. Foarte greu să cred că va exista o majoritate fără PSD. Ar trebui să uneşti toate partidele aşa-zise de dreapta şi cu AUR, şi cu tot, ca să poţi să izolezi PSD. Mi s-ar părea şi o greşeală de fond, nu de formă”, a declarat Marcel Ciolacu.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit prea devreme
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Rusia își propune să crească exporturile agricole cu 50% până în 2030
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore