George Scripcaru, acuzaţii grave împotriva directoarei RIAL şi a administraţiei Coliban: „Stăpână de sclavi” plătită din bani publici

Adriana Miron, city manager al Braşovului, ar vrea să ocupe această funcţie şi în mandatul primarului ales George Scripcaru.
Mircea Filipescu
27 sept. 2024, 10:55
George Scripcaru, acuzaţii grave împotriva directoarei RIAL şi a administraţiei Coliban: „Stăpână de sclavi” plătită din bani publici

Primarul ales al Brașovului, George Scripcaru, a lansat acuzații dure într-o postare pe Facebook, criticând-o pe Elena Buga, directoarea RIAL și candidată USR pentru un post de parlamentar, numită în funcție de primarul Allen Coliban.

Într-o înregistrare audio distribuită de Scripcaru, Buga este surprinsă în timp ce amenința angajații RIAL că îi va concedia, fără a avea motive întemeiate, provocând astfel litigii costisitoare pentru instituție.

„E S.R.L. Știți ce ușor pot să dau oamenii afară? În secunda 2! Știți ce mi se întâmplă? Nimic! Deci nimic, ascultați-mă, nimic! Deci dacă mâine vreau să dau afară pe cineva pot să-i desfac contractul de muncă, omul se duce în instanță, 6 luni jumătate durează procesul, va câștiga, îl voi reintegra, vine a doua zi la muncă, îl dau iar afară și-l țin așa 4 ani.

Și ascultați-mă! Nu mi se întâmplă nimic, nimic! În cel mai rău caz o să am o plângere de hărțuire și o să mă duc și eu în instanță și o să zic „Domnule, nu-și făcea treaba și l-am dat afară”, sunt cuvintele Elenei Buga, din înregistrarea publicată pe Facebook de George Scripcaru.

Liberalul, George Scripcaru a subliniat că pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Local se află 11 proiecte care vizează achiziția de servicii juridice pentru procesele RIAL. Fostul edil susține că aceste litigii sunt rezultatul direct al abuzurilor lui Buga, iar costurile ridicate ale avocaților și despăgubirile pentru angajații concediați sunt suportate din bani publici.

„Auziți și vă cruciți!

Individa care se aude în această înregistrare este Elena Buga , instalată de Allen Coliban directoare la RIAL și, mai nou, candidată USR la un post de parlamentar.

Această formă de viață cu atitudine de stăpână de sclavi este plătită din banii noștri să calce în picioare oameni nevinovați, angajați ai RIAL care încearcă să câștige o pâine onestă.

Oamenii sunt umiliți, concediați de câte ori are ea chef, lăsați pe drumuri fără venituri, târâți prin instanțe de judecată, obligați să-și angajeze avocați și nevoiți să aștepte luni bune deciziile favorabile ale judecătorilor, după care o iau de la capăt.

EXCLUSIV / Ludovic Orban, declarații referitoare la Klaus Iohannis. „A înșelat speranțele românilor care l-au votat. I-a uitat, și-a bătut joc cu cea mai gravă lipsă de respect”

Ascultați câtă aroganță emană când se laudă că dă afară pe cine vrea ea și nu i se întâmplă nimic! Auziți ce miserupism afișează la finalul înregistrării, când i se atrage atenția că face un abuz!
Înregistrarea aceasta uluitoare vine în contextul în care pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare există 11 proiecte de HCL pentru achiziția de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare pentru litigiile RIAL.

Așadar, Coliban cere Consiliului Local să-i plătească cu sute de mii de lei din bani publici pe avocații scumpi ai USR pentru procesele generate în mod intenționat de pupila lui de la RIAL! La cheltuielile cu avocații se adaugă sumele compensatorii și daunele pe care toți angajații care au câștig de cauză în litigii de muncă le primesc și care vin tot de la noi, că doar nu aduc Buga și Coliban bani de acasă. Și, cu toate astea, stăpâna de sclavi chiar nu pățește nimic?
Credeți că trebuie să tolerăm așa ceva?”, a scris liberalul pe Facebook.

Cum și-a rezolvat ELENA BUGA problemele personale pe banii brașovenilor! Document

În luna Ianuarie a acestui an, întreaga presă brașoveană scria despre schimbarea de la nivelul conducerii RIAL, mai exact înlocuirea directorului general de la acea vreme, Jula Nicolae, cu doamna CHIRILĂ-BUGA ELENA. Aceasta din urmă, își începea interimatul de 4 luni în fruntea instituției aflată în subordinea Consiliului Local Brașov în data de 30.01.2023.

În cele patru luni în care doamna Buga a ocupat funcția de director general interimar, deși în nenumărate rânduri a fost nevoită să dea explicații în fața consilierilor locali, se pare că în ochii primarului mincinos Allen Coliban, „diva” se prezenta a fi candidatul perfect pentru matrapazlâcurile ce aveau să fie făcute de către administrația USR, care a căpușat Brașovul, scrie argumentul.ro.

Exemplu: vânzarea unui apartament situat într-o zonă ultracentrală, str. Dobrogeanu Gherea nr. 3, compus din trei camere, baie, bucătărie, hol, pod și curte, pentru USR-istica sumă de 723 lei (șapte sute două zeci și trei), creând astfel bugetului local al Municipiului Brașov, un prejudiciu de peste 100.000 euro, după ce nu au mai atacat sentința judecătorească pronunțată de către Judecătoria Brașov.

Povestea începe în data de 22.12.2020, când în ședința de plen a Consiliului Local Brașov, trecea proiectul HCL nr. 734/22.12.2020, prin care se aproba scrisoarea de așteptări privind performanțele așteptate de la organele de administrare și de conducere ale societății comerciale RIAL SRL, iar printre altele și condițiile generale pe care candidații ce se vor înscrie la concursul de ocuparea a postului de director general trebuiau să le îndeplinească.

În primăvara anului de grație 2023, când Jula era deja istorie, după celebrul HCL 767/17.12.2022, care fusese o victorie à la Pirus pentru USR, splendidei balerine cu sinapse ce nu păreau a avea vreo întrebuințarea atunci când vătaful poruncea, i se apropia sfârșitul interimatului, iar RIAL-ul era din nou în pragul de a rămâne fără director.

Atunci, Flavia Boghiu (viceprimar Brașov), Maria Oprea (șef Serviciul Buget-CFP și presedinte Consiliu de Administratie RIAL), Alexandru Gheorghe (membrul Consiliului de Administratie al RIAL) și Elena Buga (director general interimar RIAL), de sub atenta oblăduire a primarului Allen Coliban, (căci dacă domnia sa nu știa, însemnează că este cel mai TOLOMAC edil pe care urbea l-a avut), au decis să facă o „românească”, pentru că vezi Doamne, „ei e deștepți și ăialalți e proști de împunge”.

Probabil după ce și-au pus fiecare mintea pe asfalt și nu le-a păscut-o vaca, în 07.04.2023 stimabilii vin cu anunțul bombă: „Societatea Comercială RIAL SRL Brașov asistata de expert independent FOX MANAGEMENT CONSULTANTS SRL anunță începerea procesului de recrutare şi selecție pentru poziția de Director General al Societății”. Termen limită de depunere a dosarelor era 08.05.2023.

Doar că, cei de la FOX MANAGEMENT CONSULTANTS SRL cui – 30645343, societate din București specializată în activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă, care aparține în procent de 100% doamnei RADU MAGDALENA CRISTINA, au trecut peste ce votaseră consilierii locali în 22.12.2020 și de la sine putere într-un mod cât se poate de discriminator pentru absolvenții de drept, management sau ingineria construcțiilor (așa cum era și Jula), au introdus o cerință nouă pe care potențialii candidați la concursul pentru ocuparea postului de director general al RIAL Brașov trebuiau să o îndeplinească.

Candidatul ideal trebuia să fie absolvent al unei instituții acreditate de învățământ superior în domeniul economic. Practic au făcut profilul candidatului, după chipul și asemănarea doamnei Chirilă-Buga Elena, mai scrie sursa citată.

Salariații RIAL i-au cerut demisia

Sindicatul Liber al Salariaților din Cadrul Societății RIAL S.R.L. şi-a manifestat îngrijorarea încă de atunci față de hotărârea unilaterală a directorului general al RIAL S.R.L. – Chirilă Buga Elena de a concedia abuziv și prin încălcarea flagrantă a atribuțiilor de director general prin ignorarea Consiliului de Administrație (care nu poate funcționa în doi membri) a prevederilor Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate precum și ale Codului Muncii, a salariaților Serviciului tehnic din cadrul societății, prin faptul că în mod unilateral cu de la sine putere a luat decizia de ai concedia pe colegii noștri.

„Prin manevre frauduloase, operează cu concedieri individuale total nelegale, nejustificate și neîntemeiate raportat la activitatea pe care aceștia o prestează.

Mai mult decât atât, în mod abuziv practică manevre frauduloase în sensul în care convoacă ședințe de urgență ale Serviciului tehnic, prin care culpabilizând pe nedrept salariații îi forțează, prin abuz de putere, să se acuze unul pe celălalt, astfel încât tot ei să facă propuneri privind desfacerea contractelor de individuale de muncă ale angajaților.

În ședința ad-hoc, din data de 26.01.2024, în mod abuziv și fără a avea competențele legale, în prezența personalului Tesa al Serviciului tehnic, a exercitat presiuni asupra acestora, a dezinformat cu privire la starea economico-financiară a societății și a procedat la nominalizarea personalului ce urmează a fi concediat fără o justă motivare și fără a se aplica principii sau condiții universal valabile, lăsând nominalizarea la aprecierea liberului arbitru în mod contrar oricăror prevederi legale.

Mai mult invocă în spațiul public faptul că salariații serviciului tehnic nu doresc să presteze munca pentru care sunt plătiți, dar în egală măsură impunerea unui program de lucru de la ora 1700 – 2300 fără a avea cunoștință de dispozițiile legale cu privire la perioada până la care se pot face lucrări care produc zgomot. Prin decizia total abuzivă și de neînțeles Director General a luat decizia să rezilieze două contracte de lucrări (pentru că așa dorește dânsa), dar așa cum am menționat rezilierea contractelor de lucrări nu îi aparține, această decizie trebuia luată de către Consiliu de Administrație. În altă ordine de idei, este evdent că nu are abilități manageriale, nu înțelege modul de organizare și funcționare a societăților publice care sunt guvernate de dispozițiile OUG 109/2011 privind buna guvernanță corporativă. Ori dacă la societățile comerciale la care statul Român prin Consiliul Local este unic acționar își poate permite astfel de abuzuri și ilegalități atunci care mai sunt așteptările noastre de la sectorul privat ?

Prin această procedură, directorul general Chirilă Buga Elena, nu face altceva decât să asmută oamenii unii împotriva altora, să îi determine să se acuze nejustificat și să însămânțeze în moralul colectiv ura între semeni.

Pentru a demonstra că cele sesizate sunt adevărate, putem prezenta oricând și în fața oricărei instituții abilitate acte, documente, materiale fără putință de a fi contrazise”, precizau sindicaliştii la începutzul anului.

Sindicatul a solicitat în acest sens, în mod imperativ, Asociatului Unic al Rial S.R.L., în speță Consiliul Local al Municipiului Brașov, să dispună urgent măsuri de prevenire a încălcărilor legii precum și rezolvarea rapidă a altor demersuri ale salariaților aflați în disperare de cauză: „Solicităm de urgență demiterea directorului general și a membrilor Consiliului de Administrație pentru gestionarea dezastruoasă și frauduloasă a societății pe ultimii 3 ani, solicitare de altfel propusă de către un număr de 53 de salariați”.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Ce să pui pe grătar înainte de mici ca să nu se ardă. Vor avea o aromă mai puternică, nu se mai lipesc
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Zodiile care mint cu nerușinare. Nu știi când spun adevărul
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Diana a dispărut fără urmă după o ședință de yoga în aer liber. Femeie de 36 de ani a plecat de acasă pe 19 septembrie și nu s-a mai întors
Cancan.ro
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Rusia își stabilește propriile direcții în combaterea schimbărilor climatice
MediaFlux
VINE URGIA în România! UNDE LOVEȘTE CICLONUL! HARTA ANM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?