O tânără trece printr-un coșmar, după ce a fost bolnavă de Covid de opt ori: ”Când ți se ia acest lucru, se schimbă modul în care te vezi. Nu simți că ești destul de femeie”

Lydia Morley, o tânără de 23 de ani din Newport, Țara Galilor, se confruntă cu o experiență transformatoare și provocatoare după ce a fost diagnosticată cu alopecie areata, o afecțiune care provoacă căderea părului.
Filip Stan
29 sept. 2024, 19:18
O tânără trece printr-un coșmar, după ce a fost bolnavă de Covid de opt ori: ”Când ți se ia acest lucru, se schimbă modul în care te vezi. Nu simți că ești destul de femeie”

În urmă cu un an, ea a observat pentru prima dată că părul ei șaten, lung și des începea să se subțieze, pierzându-se în timpul dușului, iar după mai multe investigații s-a ajuns la concluzia că de vină ar putea fi Covidul, tânăra fiind infectată de nu mai puțin de opt ori.

„De fiecare dată când îmi periam părul la duș, îmi ieșeau smocuri întregi. Ajunsesem la un punct în care era puțin ciudat”, a declarat tânăra, pentru Dailymail.

Această realitate a devenit din ce în ce mai greu de suportat, iar în luna ianuarie a acestui an, tatăl ei a observat o chelie pe ceafă, ceea ce a determinat-o să se prezinte la medicul de familie. Acolo a fost diagnosticată cu alopecie areata, o boală autoimună care atacă foliculii de păr.

Medicul a explicat că părul cade din cauza inflamației provocate de un sistem imunitar afectat, însă cauza exactă a acestei inflamații rămâne necunoscută.

„Medicii au menționat că ar putea fi Covid, dar alopecia este unul dintre acele lucruri despre care nu se știe întotdeauna exact de ce se întâmplă”, a spus Lydia.

Citește și: Descoperire medicală epocală în SUA! Medicamentul revoluționar care ar putea combate schizofrenia a fost aprobat de FDA

Deși medicii au convenit că infecțiile repetate cu COVID-19 ar putea contribui la problema ei, natura complexă a alopeciei rămâne un mister medical. În decurs de cinci luni de la diagnosticare, tânăra a pierdut 80% din păr, iar aceasta a avut un impact profund asupra imaginii sale de sine.

„Oamenilor le place să spună că nu le pasă de înfățișare sau de atributele fizice, dar atunci când ți se ia acest lucru, chiar se schimbă modul în care te vezi,” a adăugat ea.

Tânăra a cărei galerie foto era anterior plină de selfie-uri a început să evite camerele pe măsură ce încrederea în sine i-a scăzut drastic.

„Galeria s-a umplut cu poze prin care verificam dacă am pete noi pe cap sau dacă s-a înrăutățit. Ca fată, a fost foarte dificil în săptămânile și lunile în care mi-a căzut prima dată, până când m-am ras în cap. Nu simți că ești destul de femeie.”, s-a plâns aceasta.

În căutarea unei soluții, Lydia a decis să-și radă părul pentru a strânge fonduri pentru o cauză caritabilă, iar acest gest i-a redat încrederea în sine.

Citește și: Sute de gene care pot cauza o maladie necruțătoare, găsite de cercetători. CUM poate fi folosită această descoperire

„O față complet machiată cu un cap chel este un aspect foarte bun pentru o femeie și m-a făcut să mă simt și mai feminină,” a spus ea.

De la acel moment, Lydia a observat semne de regenerare a părului, dar rămâne conștientă că părul ar putea cădea din nou. În ciuda acestor provocări, ea a început să poarte peruci din păr sintetic și adevărat, aducându-i un nou sentiment de încredere.

„Este plăcut să mă simt confortabil în multe stiluri diferite și nu trebuie să arăt la fel în fiecare zi.”, a mai spus ea.

Acum, Lydia își împărtășește povestea pentru a ajuta și altele să se deschidă despre experiențele lor legate de căderea părului.

„Radeți-vă părul și strângeți niște bani pentru a ajuta pe altcineva și vă veți simți de un milion de ori mai bine,” le-a spus ea celor care se confruntă cu situații similare.

Postările sale pe TikTok au atras atenția, iar un videoclip cu experiența sa a devenit viral, acumulând 179.000 de vizualizări și peste 8.000 de aprecieri.

Citește și: S-a descoperit un nou organ al corpului uman! Unde se află și ce rol are

DailyBusiness
MII de pensionari riscă să aștepte LUNI întregi după pensii!
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Banca Transilvania, anunț pentru milioane de români. Toți cei care au card trebuie să fie atenți, există riscul să rămână fără bani
Capital.ro
Nu-l vom uita niciodată! A murit cel mai elegant actor. Generații întregi l-au văzut la TV
Playtech.ro
Cum arăta Brigitte Macron în tinerețe!?! Superbă, de NERECUNOSCUT FOTO
DailyBusiness
ALERTĂ în Galați! Evacuarea de urgență a locuitorilor de pe lângă albia râurilor, anunță Prefectura
Adevarul
Israelul a bombardat Yemenul
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Cum să nu se ardă micii pe grătar. Cel mai eficient truc
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Lista localităților în care școlile sunt închise luni! Ministrul Educației a făcut un anunț referitor la suspendarea orelor
Cancan.ro
Ce mesaj au primit bucureștenii care au încercat să comande mâncare on-line în timpul ciclonului Ashley
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adevărul despre Nicolae Ceaușescu! Ion Iliescu a recunoscut totul: A fost o capcană
StirileBZI
Când trece România la ora de iarnă, în 2024: Cum dăm ceasurile
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Peste 3500 de persoane evacuate în Galați înaintea unei furtuni puternice
MediaFlux
BANI mai MULȚI LA PENSIE! CE ADEVERINȚE trebuie DEPUSE de FAPT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Țara cu drumuri ca ale României, dar cu de patru ori mai puține accidente. Metoda prin care a reușit să prevină tragediile rutiere