Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie. Când scăpăm de ploi și se încălzește iar vremea

Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni vremea va fi în mare parte frumoasă. Șanse mai mari de precipitații vor fi în intervalul 4 - 8 octombrie.
Alina Costache
30 sept. 2024, 13:42
Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie - 14 octombrie. Când scăpăm de ploi și se încălzește iar vremea

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie. La începutul intervalului vremea va fi mai rece, urmând ca apoi temperaturile să mai crească spre maxime de 24 de grade.

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie BANAT
La începutul intervalului, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât normalul perioadei, cu o medie de 17…18 grade. Apoi, la mijlocul primei săptămâni, vremea se va încălzi ușor, iar valorile maxime se vor apropia de cele specifice perioadei, cu medii de 22 de grade. În intervalul 4-6 octombrie, vremea se va răci din nou, iar media maximelor va ajunge din nou la 18 grade. În a doua jumătate a intervalului vor mai fi alternanțe termice, în jurul datei de 9 octombrie, media valorilor diurne va ajunge în jurul a 24 de grade, iar apoi va fi în scădere spre 20 de grade. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii în jurul a 5 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10…12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 4-7 octombrie și după data de 10 octombrie.

Citește și: Noi alerte COD GALBEN de la ANM. Ninsori și lapoviță la munte, ploi și vijelii în jumătate de țară

 

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie CRIȘANA
În primele zile din interval, valorile termice diurne vor cracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie de 16 grade. Apoi, la mijlocul primei săptămâni, vremea se va încălzi ușor, iar valorile maxime se vor apropia de cele specifice perioadei, cu medii de 19…20 de grade. În intervalul 4-6 octombrie, valorile termice vor fi din nou în scădere, iar media maximelor va ajunge la 18 grade. În a doua jumătate a intervalului vor mai fi variații termice, în în data de 9 octombrie media valorilor diurne va ajunge în jurul a 23 de grade, iar apoi va fi în scădere spre 20 de grade. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii în jurul a 5 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 9…11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3-7 octombrie și după data de 10 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie TRANSILVANIA
Până spre mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 10…11 grade, spre medii de 22 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 18 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 2 și 6 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 8…11 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie.

Citește și: VIDEO Imagini de poveste cu prima ninsoare de anul acesta, la Bâlea Lac. Este și prima intervenție pentru deszăpezirea Transfăgărășanului

 

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie MARAMUREȘ
Până în jurul datei de 3 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 12 grade, spre medii de 18…19 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 18 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 10 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 3 și 6 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 8…11 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 4 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni, în intervalul 4-7 octombrie și după data de 10 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie MOLDOVA
Până spre mijlocul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în creștere de la medii de 10…11 grade, spre medii de 21 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vor fi alternanțe termice, iar mediile maximelor vor oscila între 17 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 5 și 7 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele termice nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 9…11 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie DOBROGEA
Până în jurul datei de 4 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 17 grade, spre medii de 24 de grade. Până la sfârșitul intervalului vor fi variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 9 și 11 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele termice nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 13…16 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 5-8 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie MUNTENIA
Până la mijlocul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere de la medii de 15…16 grade, spre medii de 24 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile valorilor diurne vor oscila între 21 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 7 și 9 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10…13 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 5-7 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie OLTENIA
În primele zile din interval, valorile maxime vor fi în creștere de la medii de 19…20 grade, spre medii de 23 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, dar mediile valorilor diurne vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 6 și 9 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10…13 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie.

 

LA MUNTE
Până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Astfel mediile maximelor vor ajunge de la 5…6 grade la 13…14 grade, iar ale minimelor de la 0 grade la 6…7 grade. Ulterior, variațiile termice vor fi nesemnificative, iar mediile valorilor diurne vor fi de 12…14 grade, iar ale celor nocturne de 5…7 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie, dar condițiile se mențin și după data de 10 octombrie.

DailyBusiness
Cea mai bună veste! Se poate cumula pensia cu salariul! Iată cum
Spynews
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Cum scapi de durerile articulare în sezonul rece. Lidia Fecioru a prezentat leacul natural care are beneficii uimitoare
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia poate șterge Ucraina de pe harta planetei. A semnat azi
Playtech.ro
Brigitte Bardot, apariție ȘOC! Doamne cât de frumoasă era și cum a ajuns să arate ACUM, ți se rupe sufletul
DailyBusiness
Decizie finală pentru români! Se scumpesc toate aceste alimente!
Adevarul
Partea nevăzută a vieții unor români din Suedia. „A început să arunce obiecte după noi și să ne spună să plecăm în țara noastră”
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului. De ce să nu îți tunzi părul în această zi, potrivit unei vechi superstiții
Evz.ro
O nouă descalificare la Casa Iubirii. Cine sunt concurenții care au încercat să păcălească producția
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
A nins în România! Unde s-a depus un strat consistent de zăpadă: „Am intervenit cu utilajele de deszăpezire”
Cancan.ro
Fost fotbalist, găsit mort în camera de hotel, cu o rană la cap. A petrecut cu prietenii înainte de tragedie
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român, vine în ajutorul cetățenilor
MediaFlux
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni nesemaforizate din București. Consiliul General a luat decizia!