Asociația Women for a Better Society a organizat evenimentul „STOP abuzului asupra femeilor” – Un apel la acțiune pentru protejarea și susținerea femeilor din România

„Doamnelor, nu mai sunteți singure!” – Asociația Women for a Better Society a organizat evenimentul „STOP abuzului asupra femeilor” – Un apel la acțiune pentru protejarea și susținerea femeilor din România.
Alina Costache
30 sept. 2024, 13:53
Asociația Women for a Better Society a organizat evenimentul „STOP abuzului asupra femeilor” – Un apel la acțiune pentru protejarea și susținerea femeilor din România

Women for a Better Society, organizație non-guvernamentală care militează pentru promovarea drepturilor femeilor și a egalității de șanse în societatea românească, a reunit în data de 26 septembrie peste 100 de femei, printre care voci puternice din politică, societatea civilă și comunități locale, într-un eveniment de impact care a adus în prim-plan necesitatea de a pune capăt abuzurilor asupra femeilor. Am fost onorați să fim alături de oameni extraordinari care și-au asumat o misiune comună: să spună STOP violenței împotriva femeilor și să schimbe destine.

Ana Maria Pătru, președinta asociației și co-organizator al acestui proiect, a subliniat rolul crucial al politicului și al societății civile în combaterea violenței împotriva femeilor: „Nu ne putem permite să rămânem pasivi. Fiecare femeie care suferă din cauza abuzului este un semnal de alarmă pentru noi toți. Asociația Women for a Better Society își asumă misiunea de a transforma inițiativele în acțiuni concrete. Vom lupta pentru ca aceste femei să fie auzite și protejate. Acesta nu este doar un eveniment, ci un angajament ferm pentru schimbare.”

Evenimentul a fost moderat cu eleganță și empatie de către Alina Ilioi, care, prin profesionalismul și căldura sa, a creat un spațiu deschis și sigur pentru discuții profunde și autentice.

După ce am ascultat cu emoție și admirație poveștile puternice ale femeilor care au învins abuzurile și ne-au arătat ce înseamnă să lupți și să câștigi în ciuda dificultăților, a urmat o sesiune profundă de discuții cu invitați de marcă din sfera politică:

– Laura Vicol, președinta Comisiei juridice din Camera Deputaților, a subliniat rolul legilor în protejarea victimelor și în combaterea abuzurilor.

– Anca Costin Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, a evidențiat nevoia de măsuri eficiente și concrete pentru sprijinul femeilor.

– Mara Calista, deputat în Parlamentul României, a prezentat inițiativele legislative care vizează protecția și drepturile femeilor.

 

De asemenea, personalități din mediul public, precum Adriana Săftoiu, Mirela Retegan și Oana Roman, au împărtășit din experiențele lor și au subliniat necesitatea implicării active a societății civile în sprijinirea femeilor aflate în situații de vulnerabilitate.

Un moment important al evenimentului l-a constituit lansarea oficială a Ghidului de sprijin pentru femeile aflate în dificultate, un proiect vital inițiat de Asociația Women for a Better Society. Ana Maria Pătru a vorbit despre acest ghid ca despre un pas decisiv în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența și pe care îl pot regăsi pe paginile oficiale ale asociației.

În cadrul discuțiilor, s-au abordat provocările majore în transformarea inițiativelor legislative în legi eficiente, dar și eforturile necesare pentru implementarea unor soluții durabile.

Ana Maria Pătru a subliniat în încheiere mesajul central al serii: „Schimbarea începe aici și acum. Fiecare femeie trebuie să se simtă în siguranță, protejată și susținută. Împreună, politicul, societatea civilă și cetățenii pot crea un viitor în care abuzul să nu mai fie tolerat.”

Evenimentul a fost o dovadă clară a angajamentului ferm pe care Women for a Better Society și l-a asumat pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor, demonstrând că solidaritatea și acțiunile colective pot genera schimbări reale. Asociația mulțumește tuturor celor prezenți și invită pe toți cei care doresc să se alăture acestei lupte să fie parte din soluție.

DailyBusiness
Cea mai bună veste! Se poate cumula pensia cu salariul! Iată cum
Spynews
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Cum scapi de durerile articulare în sezonul rece. Lidia Fecioru a prezentat leacul natural care are beneficii uimitoare
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia poate șterge Ucraina de pe harta planetei. A semnat azi
Playtech.ro
Brigitte Bardot, apariție ȘOC! Doamne cât de frumoasă era și cum a ajuns să arate ACUM, ți se rupe sufletul
DailyBusiness
Decizie finală pentru români! Se scumpesc toate aceste alimente!
Adevarul
Partea nevăzută a vieții unor români din Suedia. „A început să arunce obiecte după noi și să ne spună să plecăm în țara noastră”
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului. De ce să nu îți tunzi părul în această zi, potrivit unei vechi superstiții
Evz.ro
O nouă descalificare la Casa Iubirii. Cine sunt concurenții care au încercat să păcălească producția
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
A nins în România! Unde s-a depus un strat consistent de zăpadă: „Am intervenit cu utilajele de deszăpezire”
Cancan.ro
Fost fotbalist, găsit mort în camera de hotel, cu o rană la cap. A petrecut cu prietenii înainte de tragedie
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Viitorul Inteligentei Artificiale: Asistenți cu Nivel de Doctorat Disponibili pentru Toți
MediaFlux
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni nesemaforizate din București. Consiliul General a luat decizia!