Prognoza meteo 1 octombrie. Vreme rece și ninsori și lapoviță la munte, ploi în mare parte din țară

Aproape jumătate de țara se află sub cod galben de vijelii și precipitații. Meteorologii anunță că ploile vor continua în mare parte din țară. La munte vor fi lapoviță și ninsoare, iar la altitudini mari se va depune strat de zăpadă.
Alina Costache
30 sept. 2024, 16:07
Prognoza meteo 1 octombrie. Vreme rece și ninsori și lapoviță la munte, ploi în mare parte din țară

Prognoza meteo 1 octombrie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi  ploi în Moldova, Dobrogea, jumãtatea de est a Munteniei, Maramureş şi local în Transilvania. Cantitãţile de apã vor fi de 10 … 15 l/mp, iar în extremitatea de sud-est, în general, de 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în regiunile estice şi sud-estice, unde la rafalã se vor atinge viteze de 50…70 km/h, vitezele cele mai mari fiind pe litoral. Intensificãri ale vântului vor mai fi şi în vestul şi sudul-vestul Olteniei, cu rafale în general de 45…55 km/h. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitaţii slabe şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar vântul va avea intensificãri, cu viteze de 70…90 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 1 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a nopţii. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 9…11 grade.

 

Prognoza meteo 1 octombrie MARTI

Valorile termice vor marca o creştere uşoarã, însã se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice la începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în estul, sud-estul, centrul şi nordul ţãrii. Temporar va mai ploua, în Dobrogea, local în Moldova, la munte şi izolat în Transilvania. La altitudini îndeosebi de peste 1700 m, trecãtor vor mai fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în est, în sud-est şi în extremitatea de sud-vest, local cu rafale de 50…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 22 de grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în sudul Banatului, spre -1 grad, unde vor fi condiţii de brumã. Se va semnala ceaţã, izolat dimineaţa şi pe arii restrânse noaptea.

BUCURESTI. Valorile termice vor creşte faţã de ziua precedentã. Temperatura maximã va fi de 19…21 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade, uşor mai coborâtã în zona preorãşeneascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și: Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie. Când scăpăm de ploi și se încălzește iar vremea

 

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Temperaturile vor continua sã creascã uşor faţã de ziua precedentã în cea mai mare parte a ţãrii şi vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile vestice şi nord-vestice unde, îndeosebi spre searã şi noaptea, pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a intervalului în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 15 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã va fi de 6…9 grade.

 

Prognoza meteo JOI

TARA
Temperaturile vor continua sã creascã în cea mai mare parte a ţãrii. În jumãtatea vesticã a teritoriului cerul va avea înnorãri, aria ploilor se va extinde, iar izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales noaptea, dar doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 27 de grade, iar cele minime între 6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara şi noaptea, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab pânã la  moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Citește și: Noi alerte COD GALBEN de la ANM. Ninsori și lapoviță la munte, ploi și vijelii în jumătate de țară

 

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi apropiatã de normalul termic în mare parte din ţarã, cu excepţia regiunilor sudice, unde valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai persistente în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, unde local va ploua, iar pe spaţii mici cantitãţile de apã vor fi însemnate. Pe alocuri, ploile vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 30 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade, uşor mai ridicate pe litoral, spre 19 grade.
BUCURESTI
Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat spre sfârşitul intervalului, când va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 14 grade.

DailyBusiness
Toți românii vor da năvală la Kaufland! 1 octombrie vine cu produse GRATIS
Spynews
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Cristina Demetrescu cunoaște zodiile care trebuie să fie atente la bani. Ce se întâmplă în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie 2024
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia poate șterge Ucraina de pe harta planetei. A semnat azi
Playtech.ro
Brigitte Bardot, apariție ȘOC! Doamne cât de frumoasă era și cum a ajuns să arate ACUM, ți se rupe sufletul
DailyBusiness
Cea mai bună veste! Se poate cumula pensia cu salariul! Iată cum
Adevarul
„Nici în România nu e așa”. O româncă de 86 de ani, forțată să aștepte 25 de ore pe coridorul unui spital din Londra
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului. De ce să nu îți tunzi părul în această zi, potrivit unei vechi superstiții
Evz.ro
Veste colosală Traian Băsescu. Fratele său l-a anunțat chiar acum
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
„Ai lăsat o durere fără margini...”. El este Octavian, tânărul în vârstă de doar 18 ani care și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier. Adolescentul se filmase la volan cu puțin timp înainte de tragedie
Cancan.ro
BREAKING | Octavian Chitiba a murit într-un accident rutier cumplit, la doar 18 ani 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Israel planifică operațiuni terestre limitate în Liban
MediaFlux
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni nesemaforizate din București. Consiliul General a luat decizia!