Tudose și Grindeanu nu sunt extrem de sceptici privind viitorul coaliției. ”Haideţi să fim calmi. O să vedem după alegeri”

Doi dintre liderii PSD, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, nu se arată extrem de sceptici privind viitorul coaliției de guvernare. ”Haideţi să fim calmi, o să vedem după alegeri”, a declarat Tudose, în timp ce Grindeanu a subliniat că ”România trebuie guvernată”. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma, săptămâna trecută, că el crede în continuare într-o guvernare PSD - PNL.
Irina Dumitrescu
30 sept. 2024, 17:57
Tudose și Grindeanu nu sunt extrem de sceptici privind viitorul coaliției. ”Haideţi să fim calmi. O să vedem după alegeri”

Preşedintele Consiliului Național al PSD, Mihai Tudose, și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu au comentat, luni, tensiunile PSD-PNL. Cei doi lideri social-democrați nu s-au arătat extrem de sceptici privind viitorul coaliției aflate la guvenare. ”Suntem în campanie şi toată lumea face tot felul de declaraţii. De exemplu, partenerul nostru de guverare de azi a zis că nu mai vrea să guverneze cu PSD. Haideţi să fim calmi, o să vedem după alegeri, ceea ce se întâmplă în funcţie de voturi. În România, am văzut în ultimii 20 de ani cam tot ce se putea vedea şi mai rămâne loc pentru imaginaţie”, a spus Mihai Tudose, răspunzând unei întrebări pe această temă, notează news.ro.

La rândul său, Sorin Grindeanu este de părere că vor mai fi ședințe ale coaliției. ”Actul de guvernare nu trebuie să fie alterat, guvernul merge înainte. Mai sunt câteva luni bune, până când va veni, la finalul lunii decembrie poate să vină noul Guvern, în 21 decembrie cred că se constituie noul Parlament, abia de acolo începe procedura pentru noul Guvern. Nu poţi să laşi lucrurile chiar aşa. Deci nu aş fi chiar aşa de tranşant, pentru că România trebuie guvernată”, a subliniat el.

Citește și Cadoul Guvernului pentru pensionari, de Ziua Persoanelor Vârstnice. Ce primesc seniorii începând cu 1 octombrie

Săptămâna trecută, după ce PSD a refuzat să sprijine modificarea legislativă ce i-ar fi permis lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, președintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat că liberalii nu-și mai doresc să guverneze alături de social-democrați după alegeri.

În acest context, Mihai Tudose a comentat, tot luni, pretinsa lipsă de încredere a lui Nicolae Ciucă în președintele PSD Marcel Ciolacu. ”Dacă considerăm că este de vină domnul Marcel Ciolacu că nu i-a susţinut demersul de a minţi, ok, e de vină Ciolacu. La nu ştiu ce întâlnire, unde au bătut în cuie nu ştiu ce iniţiativă, care uite că nu e…”, a spus Tudose, cu referire la faptul că, potrivit unor surse liberale, Ciolacu, Ciucă și Tudose s-ar fi întâlnit în 3 aprilie să discute despre modificarea legislativă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat recent că el crede în continuare într-o guvernare PSD – PNL. ”Eu știu că e campanie. Prioritatea mea, job-ul meu principal e de prim-ministru. Azi am avut mai multe întâlniri și mi-am permis să rămân cu colegii din guvern să le zic că am un sentiment de jenă. Eu cred că putem mai mult, trebuie să ieșim din această logică. Așa s-a făcut politică 30 și de ani. Cum veneau alegerile, liderii politici au crezut că pot face scandaluri între partidele mari mai ales. La ce au dus aceste lucruri, ce au câștigat românii? Eu am un vot unde românii s-au exprimat pe o listă comună PSD – PNL că au încredere 50%”, a spus Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu reprezentanţii organizaţiilor internaţionale evreieşti: Este important să continuăm politicile de prevenire şi combatere a antisemitismului

Pe de altă parte, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu au comentat și subiectul alertelor meteo emise în contextul ciclonului ce traversează țara în aceste zile. Întrebat cum a făcut față fenomenelor meteo, Tudose a spus, ironic, că ”nici uraganele nu mai sunt ce au fost”. Grindeanu a ținut să sublinieze importanța avertizărilor privind vremea, indiferent de numărul acestora. ”Eu cred că prevenţia a fost bună de data aceasta. Cazurile în care sunt prea multe alerte, dacă s-a evitat şi pierderea unei singure vieţi, e important”, a spus Grindeanu.

DailyBusiness
Toți românii vor da năvală la Kaufland! 1 octombrie vine cu produse GRATIS
Spynews
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Cele patru zodii care au noroc la bani până la jumătatea lui octombrie. Oportunități de neratat pentru acești nativi
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia poate șterge Ucraina de pe harta planetei. A semnat azi
Playtech.ro
Brigitte Bardot, apariție ȘOC! Doamne cât de frumoasă era și cum a ajuns să arate ACUM, ți se rupe sufletul
DailyBusiness
Cea mai bună veste! Se poate cumula pensia cu salariul! Iată cum
Adevarul
„Nici în România nu e așa”. O româncă de 86 de ani, forțată să aștepte 25 de ore pe coridorul unui spital din Londra
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului. De ce să nu îți tunzi părul în această zi, potrivit unei vechi superstiții
Evz.ro
Provocarea Netflix: O comedie horror, cu personaje savuroase
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, implicat într-un grav accident rutier. Edilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale
Cancan.ro
BREAKING | Octavian Chitiba a murit într-un accident rutier cumplit, la doar 18 ani 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Erdogan cheamă la unitatea lumii musulmane împotriva „barbariei moderne” în Orientul Mijlociu
MediaFlux
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni nesemaforizate din București. Consiliul General a luat decizia!