Delicioșii castraveți murați sunt foarte ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente printre care sare pentru murături, foi de dafin, boabe de piper și, desigur, castraveciorii. În rândurile următoare, însă, îți prezentăm un alt fel de rețetă de castraveți murați, care conține ingrediente mai puțin întâlnite în rețetele de murături, precum nucșoară, cuișoare, ghimbir.
Este vorba despre o rețetă care datează din anii 1800, atunci când murăturile erau puse după rețete mai sofisticate. Această rețetă a fost inclusă în prima carte de bucate publicată în America, American Cookery by Amelia Simmons, potrivit retetesivedete.ro
Pentru început, spală borcanele și pune-le la sterilizat, fie în mașina de spălat vase, fie în cuptorul încălzit.
Spală castraveții sub jetul de apă, apoi pune-i într-un castron cu apă și câteva cuburi de gheață și lasă-i la rece timp de trei sau patru ore.
Citeste si Cea mai simplă rețetă pentru castraveții murați. Trucul pe care doar adevăratele gospodine îl cunosc
Între timp, pune pe foc un vas pe care-l umpli cu cele 2 căni de apă, adaugă oțelul și sarea de murături. După ce acestea au fost foarte bine amestecate, iar sarea s-a topit, adaugă și zahărul alb. Amestecă toată compoziția până la topirea sării și a zahărului și mai lasă pe foc încă 5-7 minute. Ia zeama de pe foc înainte ca aceasta să înceapă să fiarbă.
Pune câte doi căței de usturoi în borcanele sterilizate, câteva semințe de muștar și o frunză de dafin. Mărarul, nucșoara, ghimbirul, piperul și cuișoarele se pun peste restul ingredientelor. Toarnă zeama pentru murat peste castraveți și acoperă borcanele cu capace.
Castraveciorii astfel murați se pot păstra peste iarnă.