Klaus Iohannis şi-a construit teren de golf în curtea vilei de protocol, în jurul lacului artificial: „Nu este deloc un sport exclusivist şi oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură”

Grădina vilei de protocol Nufărul din Neptun, utilizată de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu un miniteren de golf. Acesta include trei găuri de golf şi a fost amenajat în jurul lacului din fața vilei, construită inițial pentru soții Ceaușescu și folosită după Revoluție de președinții României.
Filip Stan
01 oct. 2024, 19:21
Klaus Iohannis şi-a construit teren de golf în curtea vilei de protocol, în jurul lacului artificial:

Miniterenul de golf din Neptun, cu trei găuri, este destinat relaxării personale a preşedintelui Iohannis, în comparație cu terenurile profesioniste, care au 18 găuri și pe care se pot organiza turnee. În România există doar patru terenuri profesioniste de golf.

Klaus Iohannis, cunoscut pentru pasiunea sa pentru acest sport, a fost criticat anterior pentru promovarea golfului în contextul unei Românii cu o mare parte din populație locuind în mediul rural şi cu venituri mult sub media europeană.

”Mă bucur să întâlnesc aici atât de mulți oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea acestor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, spunea Iohannis, la un eveniment organizat la terenul de golf de la Pianu de Sus, județul Alba.

Mesajul președintelui a fost întâmpinat cu reacții virulente în care a fost criticat că abordează această temă în plină criză politică, dar și de glume și meme-uri făcute de internauți: ”Aștept cu interes programul Prima crosă”, a scris un comentator.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, noi înţepături la adresa PSD: „Nu ai de unde să le promiţi oamenilor pensii mai mari sau indemnizaţii mai mari, dacă nu ai un buget mai mare”

Pe 23 septembrie 2024, după un weekend însorit pe litoral, președintele Klaus Iohannis a plecat în Statele Unite cu un avion privat de lux, de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Conform publicației specializate Boarding Pass, nu au fost anunțate activități oficiale ale președintelui în județul Constanța, ceea ce sugerează că Iohannis ar fi putut petrece weekendul la vila de protocol de la Neptun, cunoscută pentru pasiunea sa pentru golf, înainte de a zbura direct către adunarea generală a ONU de la New York.

Aceasta nu este prima dată când şeful statului folosește aeroportul din Constanța; în aprilie 2024, aeronava care îl aducea din Coreea de Sud a aterizat aici. La sfârșitul lunii aprilie 2023, președintele și soția sa s-au cazat la vila de protocol din Neptun înainte de minivacanța de 1 Mai, fiind aduși de un avion de lux dintr-un turneu în America de Sud. Jurnaliștii de la Adevărul au raportat că, în ultimii cinci ani, RA APPS a investit aproximativ 900.000 de euro în construirea a două piscine, una de 278 metri pătrați și alta de 54 metri pătrați, precum și a unui jacuzzi, toate destinate vilelor de protocol de la Neptun.

Citeşte şi: „Geoană şi ruşii”, investigaţie internaţională. Un partener de afaceri cu propagandistul lui Vladimir Putin a fost şef de campanie pentru fostul secretar general-adjunct al NATO

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor face schimbări radicale până la sfârșitul lunii. Se anunță multe transformări pentru acești nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Șoferii din România sunt obligați în termen de 30 de zile
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Documentul de care scapă mulți dintre cei care vor să se pensioneze. Data, 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a ciocnit cu un alt șofer pe E70. Printre pompierii care au intervenit s-a aflat chiar soțul ei
Cancan.ro
Mihai Grama, un bărbat din Reghin, a dat lovitura cu o afacere unică în lume: 'Unii au râs de mine'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Iei și amendă 10.000 lei. Obligație legală din 1 octombrie
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Kelemen Hunor nu ar accepta funcţia de premier
MediaFlux
PENSIE mai MARE în OCTOMBRIE. LEGEA a intrat în vigoare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov