Război între părinți la o școală din București pe tema introducerii uniformei: „Nu mai suntem pe vremea comuniștilor, să fim obligați să ne îmbrăcăm într-un anume fel”

Introducerea uniformei într-o școală din București a creat mari conflicte între părinți. Totul a pornit de la un banal mesaj pe grupul de WhatsApp al președinților de comitete de clasă de la o școală din București.
Filip Stan
02 oct. 2024, 09:35
Război între părinți la o școală din București pe tema introducerii uniformei:

Școala respectivă din București, de stat, avea uniformă școlară de zece ani, însă odată cu venirea pandemiei s-a renunțat la ele. Totuși, s-a decis ca toți elevii să poarte măcar bluze albe și pantaloni / fuste închise la culoare.

În 2023, directoarea școlii a reluat discuțiile referitoare la uniformă. Fiecare clasă și-a ales culoarea tricourilor, însă când s-a pus problema de firma aleasă, oferta de preț și termenele de plată, a început isteria.

Citește și Data până la care studenții mai pot beneficia de reducere pentru transportul feroviar, pe baza legitimației vizate pe anul universitar trecut

Război între părinți la o școală din București pe tema introducerii uniformei

  • „Nu mai suntem pe vremea comuniștilor, să fim obligați să ne îmbrăcăm într-un anume fel.”
  • ”Absurd pusă problema, nu e nimic implementat ca sa fim obligati să ne conformam. Mai e democrație sau ne-am întors la totalitarism? Până la urmă, școala a fost băgată în acest hei rup de imagine de comitetul de părinți pe școala, nu ? Când școala mă va obliga și voi semna pentru asta, atunci mai discutam”
  • ”Acesta este o uniformă de penitenciar. Se calcă greu, se face urâtă după câteva spălări. Aspectul ei e groaznic în timp. Dacă se pătează, nu prea ies petele din ea. Te încingi groaznic, iar în sălile de clasă e cumplit de cald. Purtați dumneavoastră așa ceva, eu fetele nu le îmbrac in ea. Copiii au alergii la astfel de material și se umplu de bubițe. Se poate găsi o bluza frumoasă pentru uniformă, nu așa ceva care să le facă scârbă. Întrebați acasă, în special pe cei mari, ce opinie au. Uniforma trebuie să fie motiv de mândrie, nu de rușine. Mlitarii tac pentru nu au de ales, dar copiii mei și-au spus clar și răspicat părerea și eu îi susțin până la capăt!”
  • ”Și eu sunt mamă a doua fete și nu mă încântă culoarea, dar votul a fost dat de fiecare părinte al scolii. Culorile nu au fost inspirate. S-a ales dintre mov și bleu. Nu a existat varianta de verde. Sigur toți părinții de băieți au votat bleu, doar ca să nu își îmbrace băietii iî mov..ar fi fost ideal dacă puteam să alegem între verde și bleu, poate aveam șanse să iasa verde. Dar așa, doar ne conformăm, ca într-o democrație.”

Părinții s-au certat pe prețul uniformei. Pentru un singur copil, prețul pentru trei tricouri cu mânecă scurtă, două cu mânecă lungă și un hanorac este 500 de lei.

Citește și Burse 2024. Cererile pentru bursele de excelenţă, de merit şi sociale pot fi depuse până pe 3 octombrie. Se pot încasa 3.700 de lei pe lună!

„Nu cred că purtarea uniformei va opri bullyingul pe teme de fashion, că nu în bluze stăteau laudele. Încălțămintea, rucsacul, brățările, pantalonii rămân motive pe care copiii le pot folosi pentru a ieși în fața celorlalți colegi, dacă vor neapărat asta. Probabil că am auzit de sute de ori despre faptul că X-ulescu are adidași Jordan, Off White sau alte branduri care fac furori printre copii și adolescenți și costă de la 600 la 6000 de lei, sau mai mult. Nu am auzit (aproape) niciodată cereri de bluze scumpe, pentru că nimeni nu se laudă cu ele la școală.

Acum așteptăm să vină uniformele de la producător. Vom continua circul după ce primii copii vor face alergii de la cusături, după ce vor vomita în baie de la cât de urâtă este culoarea albastră. Totuși, un lucru e cert. Nu poate fi nimeni acuzat că impune uniforma ca în comunism. Pentru că dacă ar fi un sistem totalitarist, nimeni nu ar mai comenta nimic. Ar purta hainele și atât”, a explicat mama unei eleve, potrivit totulpentrumame.

DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru românii care plătesc facturi la energie! Decizia momentului
Spynews
Andreea Bostănică a împlinit 20 de ani! Ce surpriză incredibilă i s-a făcut în Paris / VIDEO
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Colosul care deschide un nou magazin în România. Se vor face angajări pe bandă rulantă
Capital.ro
O legendă a televiziunii s-a stins! A fost un actor cu un suflet extraordinar și o inimă de aur
Playtech.ro
Cum arăta Neti Sandu în tinerețe. De NERECUNOSCUT, imagini uitate cu celebra prezentatoare
DailyBusiness
Se dau 55 de euro pentru o categorie de români. Iată cine poate beneficia
Adevarul
Experții încearcă să ghicească reacția Israelului la atacul iranian: următoarea mișcare poate determina cursul războiului
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Se ține post pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva? Ce spune preotul
Spynews
Florin Salam, declarație superbă de dragoste pentru Roxana, de ziua lui! / VIDEO
Evz.ro
Măsură nouă pentru șoferii care au probleme cu legea. A fost deja integrat și funcționează 24 de ore din 24
Ego.ro
De nerecunoscut! Mircea Geoană, cu părul lung și creț, ăn TINEREȚE! Imagini unice
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
„Mi-ai rupt sufletul. Te iubesc, băiatul meu!”. El este Paul, motociclistul de 18 ani care a murit într-un tragic accident, în Târgu Jiu. Familia și prietenii sunt sfâșiați de durere
Cancan.ro
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de arestare în acest dosar. Măcel în casa lui Pițurcă Jr.
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei de la Primărie
StirileBZI
Nu se mai dau ajutoarele de la stat! Dacă ai o mașină ce valorează mai mult de 15.000 de euro, nu mai primești nimic!
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Număr record de drone lansate de Rusia și Ucraina în luna septembrie
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cel mai bun moment pentru a merge în safari nu este atunci când v-ați aștepta