Prognoza meteo 3 octombrie. Încălzire spectaculoasă a vremii după ploile de cod roșu, dar și noi furtuni

Vremea se încălzește în toată țara, dar revin și ploile. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și zona Carpaților Occidentali.
Alina Costache
02 oct. 2024, 13:53
Prognoza meteo 3 octombrie. Încălzire spectaculoasă a vremii după ploile de cod roșu, dar și noi furtuni

Prognoza meteo 3 octombrie. La noapte, în vestul și nord-vestul teritoriului vor fi înnorări și în a doua parte a nopții va ploua slab, pe arii restrânse în Banat și Crișana, iar în restul țării cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni spre 3…4 grade. Pe spații mici, mai ales pe văi și în depresiuni, se va forma ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță 1,5 miliarde de euro pentru sinistrații din Galați: „Acoperim pagubele produse de inundațiile din septembrie”

 

Prognoza meteo 3 octombrie JOI

În Banat, Crișana, Maramureș și zona Carpaților Occidentali, cerul va avea înnorări în general persistente, temporar va ploua și sub formă de aversă (prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp), iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În celelalte regiuni, temperaturile vor continua să crească față de intervalul anterior, astfel încât valorile diurne se vor situa ușor peste normele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorări și pe spații mai mici ploi slabe, noaptea, în Transilvania, Oltenia și nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali (peste 50…70 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va încălzi, astfel că valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii octombrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade. Vor fi înnorări, temporar accentuate și perioade cu averse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, iar seara și noaptea și în jumătatea de nord a Moldovei și vestul-nord-vestul Munteniei. Ploile vor fi însoțite trecător de descărcări electrice. Cu precădere la deal și la munte, vor fi cantități de apă pe arii restrânse de 20…25 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. În restul țării, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe timpul zilei pe crestele Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 70…80 km/h, precum și în sudul Banatului, local cu viteze de 50….65 km/h.

București. Temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Citește și: Potop la Constanța! Străzile și locuințele au fost inundate, după efectele devastatoare ale Ciclonului Ashley

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va deveni instabilă în jumătatea estică a teritoriului, unde cu precădere din orele serii înnorările vor fi accentuate, vor fi averse și local descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor fi însemnate, iar izolat vor fi posibile căderi de grindină. În restul zonelor, cerul va avea înnorări temporare, iar ploi slabe se vor semnala în prima parte a intervalului, local în nord și doar pe alocuri în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, iar ziua pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 8 și 20 de grade.

București. Vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate începând din orele serii, când vor fi averse și descărcări electrice. Prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA
În estul și sud-estul țării, vremea se va menține în general instabilă, vor fi înnorări, averse și local descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala doar pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, pe arii restrânse în sud-vest și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 22 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

București. Vremea va fi în general instabilă și se va răci. Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi averse îndeosebi în primele ore ale intervalului și din nou noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

DailyBusiness
Adio, OUĂ în România! Decizia impusă Guvernului
Spynews
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Simona Halep – Arina Rodionova 6-2, 4-6, 6-4! Românca noastră câștigă primul meci după mai bine de 2 ani!
Capital.ro
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
Playtech.ro
Cum arăta Neti Sandu în tinerețe. De NERECUNOSCUT, imagini uitate cu celebra prezentatoare
DailyBusiness
Lege nouă în Parlament! Se schimbă IAR drepturile pensionarilor
Adevarul
Experții încearcă să ghicească reacția Israelului la atacul iranian: următoarea mișcare poate determina cursul războiului
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Fostul iubit al Flaviei Mihășan de la Neatza, în tandrețuri cu Amna! Imagini incendiare cu cei doi | FOTO
Spynews
Andreea Bostănică și-a cumpărat casă nouă de ziua ei de naștere. Imagini cu locuința visurilor ei / FOTO
Evz.ro
Mâncarea care te bagă în spital. A fost retrasă de urgență
Ego.ro
De nerecunoscut! Mircea Geoană, cu părul lung și creț, ăn TINEREȚE! Imagini unice
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct pe carduri
Cancan.ro
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total pe medicii legiști. Ce au descoperit la necropsie
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
StirileBZI
Nu se mai dau ajutoarele de la stat! Dacă ai o mașină ce valorează mai mult de 15.000 de euro, nu mai primești nimic!
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a mai mișcat
substantial.ro
Cetățeancă moldoveană printre victimele atacului terorist din Tel Aviv
MediaFlux
ALEX PIȚURCĂ RUPE TĂCEREA pentru Mediaflux.ro! EXCLUSIV! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în CAZ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cel mai bun moment pentru a merge în safari nu este atunci când v-ați aștepta