Kelemen Hunor: „România este un stat eşuat. Cel puţin o singură dată a avut Iohannis dreptate”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că România este ”categoric” un stat eşuat care nu poate să-şi protejeze cetăţenii.
Filip Stan
02 oct. 2024, 19:01
Kelemen Hunor:

Kelemen Hunor a fost întrebat, miercuri, dacă este în continuare România un stat eşuat şi a răspuns ”Da, categoric! Nu are capacitatea de a apăra cetăţeni, pe oameni. Există enorm de multe abuzuri din partea instituţiilor şi din partea birocraţiei. Este un stat hiper-birocratizat. Oamenii sunt furioşi când merg la Fisc, când merg la spital, când merg la diferite instituţii şi spun «Domnule, de ce nu se poate să primim servicii de calitate?»”.

Kelemen Hunpr a adăugat că, cel puţin când s-a referit la România ca la un stat eşuat, preşedintele Klaus Iohannis a avut dreptate. Întrebat ce ar face altfel decât actualul preşedinte, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu aş călători în avion din acest tip cu care a călătorit şi călătoreşte Iohannis, nu aş sta retras în Palatul Cotroceni, aş vorbi cu oameni, cu alte categorii sociale ş.a.m.d”.

Rareș Bogdan susține că PNL vrea să guverneze cu Ludovic Orban și USR: ”Dorim o construcție de dreapta, pentru progresul României”

Preşedintele Klaus Iohannis se declara, pe 1 decembrie 2021, ”îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde nouă persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI”, el calificând situaţia drept ”o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc”.

Preşedintele afirma că ”statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”.

Kelemen Hunor: Nu mă pricep la strategii politice sofisticate / Am rămas perplex de câteva ori în aceste zile / Se ceartă în coaliţie şi spun că guvernarea merge perfect / Dacă asta este perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă şi imperfectă

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, că a rămas perplex în ultimele zile după ce a văzut declaraţii ale liderilor coaliţiei, care, deşi se certă, spun că guvernarea merge perfect. ”Datoria şi deficitul creşte, condiţiile financiare sunt din ce în ce mai proaste, nu prea sunt bani”, afirmă Kelemen Hunor, adâugând că, ”dacă asta este perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă şi imperfectă”. Întrebat dacă liderii coaliţiei chiar vor UDMR la guvernare după alegeri sau este doar o tactică de campanie, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu mă pricep la strategii politice sofisticate”.

Kelemen Hunor a fost întrebat, miercuri, cu care dintre ele două partide din coaliţie – PSD sau PNL – ar fi dispus să intre la guvernare după alegeri, având în vedere că liderii celor două formaţiuni şi-au exprimat dorinţa de a coopta UDMR la guvernare şi a răspuns. În funcţie de rezultatele alegerilor, vom răspunde la această întrebare. Astăzi nu pot să răspund la această întrebare, că trebuie să aşteptăm rezultatul alegerilor. Foarte multe combinaţii nu vor fi posibile, trei, patru maxim, dar nu intru eu astăzi în speculaţie, aşteptăm votul cetăţenilor”.

Întrebat dacă liderii coaliţiei chiar vor UDMR la guvernare după alegeri sau este doar o tactică de campanie, liderul UDMR a afirmat: ”Nu mă pricep eu, nu mă pricep la strategii politice sofisticate şi, mai ales, nu ştiu care e strategia fiecăruia. Am văzut şi eu, am rămas şi eu perplex de câteva ori în aceste zile, dar asta nu contează. Eu am strategia mea, avem strategia noastră şi eu vreau să mă adresez tuturor cetăţenilor care aşteaptă vocea raţiunii şi vor să voteze bunul simţ.

Întrebat de ce a rămas perplex, liderul UDMR a explicat: ”Păi, aşa cum se ceartă cei din coaliţie, în primul rând şi spun că guvernarea merge perfect. După cum aţi văzut, guvernarea merge perfect, datoria şi deficitul creşte, condiţiile financiare sunt din ce în ce mai proaste, nu prea sunt bani, dar ei spun că merge perfect guvernarea. Ok, dacă asta este perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă şi imperfectă”.

”Apoi, unul spune celuilalt că numeşte premier dacă câştigă alegerile prezidenţiale, domnul Ciolacu, domnului Ciucă, bineînţeles, şi domnul Ciucă spune, dacă el câştigă, nu-l numeşte pe domnul Ciolacu. Domnul Ciolacu spune că împărţeşte puterea. Cu cine împarte puterea? Pun şi o întrebare. Cu domnul Ciucă, sau cu domnul Iohannis, eventual cu Elena Lasconi, că altă posibilitate nu prea există”, a detaliat Kelemen Hunor.

”Dacă el spune că va numi pe domnul Ciucă şi vor guverna împreună, atunci de ce se mai organizează alegeri? Deci, din acest punct de vedere mă uit şi eu, nu înţeleg eu strategia asta sofisticată, dar probabil că are un sens”, a adăugat preşedintele UDMR.

Întrebat cu care dintre cele două partide sau dintre cei doi lideri s-a înţele mai bine, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu pot să mă bag eu acuma între doi. Între cei doi, văd că nu prea se înţeleg, sau Marcel nu se înţelege cu Nicu, sau invers, nu mai ştiu. Dar nu mă bag eu”.

Kelemen Hunor: Eu, la alegerile prezidenţiale, a 4-a oară depun semnăturile şi candidatura / Să nu credeţi că sunt un jucător la loto care revine de fiecare dată şi crede că, la un moment dat, totuşi, va avea noroc / De ce candidează liderul UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, că şi-a depus a patra oară candidatura în alegerile prezidenţiale, dar nu pentru că speră la un alt rezultat decât la tururile trecute de scurtin. ”Să nu credeţi că sunt un jucător la loto care revine de fiecare dată şi crede că, la un moment dat, totuşi, va avea noroc”, a afirmat Kelemen Hunor, precizând că astfel are posibilitatea de a vorbi despre lucrurile care-i nemulţumesc pe români, indiferent de etnie.
”Am depus listele de semnături pentru alegerile parlamentare şi listele de semnături pentru alegerile prezidenţiale şi lista pentru Diasporă. Celelalte liste vor fi depuse, în termen, în judeţe. Înainte de toate, vreau să le mulţumesc celor care au susţinut lista noastră pentru parlamentare şi celor care au susţinut candidatura mea la prezidenţiale, pentru colegii noştri care au fost pe teren şi au adunat aceste semnături, au muncit în aceste două-trei săptămâni foarte intens”, a declarat, miercuri, Kelemen Hunor, după depunerea candidaturilor.

Victor Ciutacu despre luxul din familia Iohannis: „S-au obișnuit să se comporte ca niște sultani excentrici”

Liderul UDMR a vorbit despre decizia sa de a candida : ”Eu, la alegerile prezidenţiale, a 4-a oară depun semnăturile şi candidatura. Să nu credeţi că sunt un jucător la loto care revine de fiecare dată şi crede că, la un moment dat, totuşi, va avea noroc. Aici nu e vorba despre un câştig personal, eu candidez pentru a spune lucrurilor pe nume şi pentru a arăta care sunt problemele reale ale României astăzi, şi pentru români, şi pentru maghiari, şi pentru celelalte etnii. Nu contează aici etnia, fiindcă problemele sunt valabile pentru fiecare dintre noi”.

Kelemen Hunor a adăugat că vrea să arate ”de ce sunt oamenii furioşi, de ce sunt nemulţumiţi de stat, de ce are Iohannis dreptate când vorbeşte despre statul eşuat şi care sunt soluţiile pentru a rezolva această problemă enormă care înseamnă lipsă de speranţă, lipsă de încredere şi, bineînţeles, problemele demografice cu care ne confruntăm”.

”Să arăt de ce sunt oamenii furioşi, de ce se simt striviţi de stat, de instituţiile statului, de ce sunt umiliţi şi, bineînţeles, să arătăm o viziune şi un drum pe care le putem parcurge împreună la alegerile prezidenţiale”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că, în primul tur, fie care poate vota cum îi dictează conştiinţa, având libertatea de a alege.

”În primul tur există posibilitatea, într-adevăr, libertatea de a alege soluţia bună. Şi vă rog să mă susţineţi la alegerile prezidenţiale”, a mai declarat Kelemen Hunor.

 

Kelemen Hunor: În ceea ce priveşte parteneriatul civil, se pot găsi formule, dar, în ceea ce priveşte căsătoria, nu trebuie schimbat nimic / Căsătoria este între bărbat şi femeie şi aşa trebuie să rămână / Ce crede liderul UDMR despre avort

Preşeidntele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că instituţia căsătoriei este corect reglementată în legislaţia româneqască şi acest lucru nu trebuie schimbat. ”Căsătoria este între bărbat şi femeie şi aşa trebuie să rămână”, afirmă Kelemen Hunor. Întrebat despre avort, liderul UDMR crede că nici în acest domeniu nu trebuie schimbat nimic faţă de cum este actualmente în legislaţie.

Kelemen Hunor a fost întrebat, miercuri, după ce şi-a despus candidatura la alegerile prezidenţiale, despre avort şi parteneriatul civil între persoanele LGBT.

”În ceea ce priveşte avortul şi tot ce însemană această posibilitate de a alege, trebuie păstrat cum este acum, nu trebuie schimbat nimic”, a declarat Kelemen Hunor.

”În ceea ce priveşte parteneriatul nostru civil, sigur, ştiinţa juridică este extrem de flexibilă, se pot găsi formule, dar, în ceea ce priveşte căsătoria, nu trebuie schimbat nimic. Legislaţia românească este din acest punct de vedere foarte, foarte corectă. Căsătoria este – şi această instituţie – între bărbat şi femeie şi aşa trebuie să rămână. Pentru celelalte forme poţi să găseşti diferite forme juridice prin care poţi să rezolvi problema”, a mai declarat Kelemen Hunor.

DailyBusiness
Adrian Câciu face promisiuni! Planul de reducere a deficitului, pe 7 ani, amânat!
Spynews
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Șase zodii vor avea noroc din plin în plan financiar și cel mai mare succes profesional până la finalul anului. Balanțele sunt cele mai avantajate
Capital.ro
Putin a dat ordin. S-a activat în toată Rusia. Decizie în premieră absolută
Playtech.ro
Cum arăta în tinerețe Raed Arafat. Este de nerecunoscut, imaginile au surprins pe toată lumea
DailyBusiness
Bucurie pentru români! Guvernul acordă vouchere de 10.000 de euro pentru gospodării
Adevarul
Lipă, arătată cu degetul pentru scandalul din sportul românesc: „Ea a refuzat să plătească medaliații!“
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Fostul iubit al Flaviei Mihășan de la Neatza, în tandrețuri cu Amna! Imagini incendiare cu cei doi | FOTO
Spynews
Andreea Bostănică și-a cumpărat casă nouă de ziua ei de naștere. Imagini cu locuința visurilor ei / FOTO
Evz.ro
Oana Roman, jignită fără precedent. Marius Elisei și-a ieșit din fire
Ego.ro
De nerecunoscut! Mircea Geoană, cu părul lung și creț, ăn TINEREȚE! Imagini unice
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct pe carduri
Cancan.ro
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total pe medicii legiști. Ce au descoperit la necropsie
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
StirileBZI
Nu se mai dau ajutoarele de la stat! Dacă ai o mașină ce valorează mai mult de 15.000 de euro, nu mai primești nimic!
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a mai mișcat
substantial.ro
Rareș Bogdan critică dur PSD și solicită reforme de dreapta
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cel mai bun moment pentru a merge în safari nu este atunci când v-ați aștepta