CTP, semnal de alarmă: Noul președinte al României ar trebui să-și propună ca prioritate zero întemeierea unei armate române adevărate, nu ca ”oastea lui Ciucă”. Ce spune despre ”pila atomică” a lui Geoană

CTP trage un semnal de alarmă și spune că România are nevoie de o armată adevărată, nu de „oastea lui Ciucă”. Iar aceasta ar trebui să fie prioritatea zero a noului președinte al României.
Alina Costache
03 oct. 2024, 09:02
CTP, semnal de alarmă: Noul președinte al României ar trebui să-și propună ca prioritate zero întemeierea unei armate române adevărate, nu ca ”oastea lui Ciucă”. Ce spune despre ”pila atomică” a lui Geoană

Cristian Tudor Popescu a avertizat că România are nevoie de o armată puternică și a comparat situația țării noastre cu cea a Israelului, amindtind de amenințările venite din partea Rusiei.

”Israel are 9 milioane și ceva de locuitori, adică jumătate din populația României, pe o suprafață de cam 4 județe de-ale noastre. Și are una dintre cele mai puternice armate ale lumii.
A fost atacat simultan de 5 țări arabe și a învins. Acum, luptă cu Iran și armatele teroriste ale acestuia din Gaza, Liban și Yemen. E susținut cu bani și arme de Statele Unite, însă militarii sunt israelieni. Sistemele de apărare antiaeriană performante Cupola de Fier, Praștia lui David sunt creația lor.

România are și ea în coastă un Iran. Mai mare și la fel de agresiv – Rusia. Plus părtașii ei, Ungaria și Austria. E bine să conștientizăm niște lucruri:
– Putin va trăi mult și bine, fiind de neînlăturat de la Kremlin.
– Rusia va fi un pericol perpetuu, gata oricând să atace cum simte o zonă vulnerabilă.
– Republica Moldova și România sunt ținte strategice pentru Rusia, care intră în prim plan îndată ce Ucraina cedează”, spus CTP, într-o postare pe Facebook.

Citește și: SONDAJ Cine este pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale. Partidele cu cele mai mari şanse la alegerile parlamentare

În opinia jurnalistului, prioritatea zero a noului președinte al României ar trebui să fie formarea unei armate profesioniste, ”nu ca oastea lui Ciucă”. Totodată, CTP consideră greșită afirmați lui Ion Țiriac cum că „N-avem nevoie de NATO”.

”Iată de ce cred că noul președinte al României ar trebui să-și propună ca prioritate zero întemeierea unei armate române adevărate, ca resursă umană și armament. Nu ca oastea lui Ciucă.
La fel de greșită cum e atitudinea țiriacă „N-avem nevoie de NATO” mi se pare autoliniștirea „Lasă, că ne apără NATO”. Armatele Occidentului te ajută dacă ești în stare să te ajuți și singur.
Una este să fii un teritoriu bun de ocupat fără luptă, prin trădări și acțiuni hibride, cum a fost cazul Crimeei, și alta să poți opune o rezistență îndârjită unor năvălitori de talia Rusiei – cum face Ucraina. Sau Israel – oricine ar vrea să-l șteargă de pe fața pământului, știe că asta ar costa mormane de cadavre și de bani, fără certitudinea succesului”, a mai spus CTP.

Citește și: Rareș Bogdan, despre șansele lui Mircea Geoană la prezidențiale: ”Nu va lua mai mult de 12 la sută, nu reprezintă un pericol”

 

CTP nu crede că venirea lui Geoană la Cotroceni reprezintă ”o garanție de securitate pentru România”

”Unii ar putea să creadă că un Mircea Geoană președinte, după ce a fost secretar general-adjunct al NATO, înseamnă o garanție de securitate pentru România. Subsemnatul, nu.
Legăturile cu oameni ai Kremlinului pe care iese la iveală că le are un apropiat al său, liberalul Rareș Mănescu, nu mă miră. E un prilej să îmi amintesc câte unele.
Nu știm nici astăzi de ce s-a dus de două ori Geoană, în secret și pe persoană fizică, la Moscova, în 2009. Nu știm cu cine și ce a discutat acolo. La curent era însă șeful său de campanie electorală de atunci, C. Gușă, huiduitor al NATO și UE, dughinist, putinist feroce.

Funcția la NATO a lui Geoană (obținută în mandatul „pretenarului” lui Putin, D.J. Trump!…) nu mă liniștește în legătură cu orientarea lui politică – care poate bascula pe loc.

Într-o telegramă a Ambasadei SUA la București din 2009, raportorul spune despre Geoană: „Mare experiență în politica externă, dar puțină substanță”. Englezii de la MI-6 îl califică drept „wobbly” – instabil, nu demn de încredere. Și cum să nu fie așa, când faptul că a fost propulsat rachetă în ministerul de Externe de regimul rusofonului Ion Iliescu nu l-a împiedicat să cocheteze cu PNȚCD, să-l felicite printre primii pe Emil Constantinescu pentru victoria la prezidențiale și să-i aducă mulțumiri „că a scăpat țara de cancerul Iliescu”. Pentru ca după revenirea PSD la putere, să facă din nou sluj pe lângă Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Cea mai mare realizare a lui Geoană este pila atomică pe care a reușit s-o aibă ca să fie numit nr. 2 în NATO, în vreme ce organizația cunoștea cu siguranță aceste bube în cap ale „Prostănacului” lui Iliescu, precum și despre interlopii, infractorii internaționali, mafioții cu care s-a lipit de-a lungul timpului fostul șef PSD”, a mai scris CTP.

DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru clienții Lidl! Azi încep cele mai căutate oferte din România
Spynews
Nicoleta Nucă, adevărul despre presupusa sarcină! Cum a comentat zvonurile potrivit cărora urmează să devină mamă pentru prima dată
Bzi.ro
E vestea momentului în show-bizz: Mario Fresh şi fiica Andreei Esca s-au despărţit! Totul a ieșit la iveală acum!
Fanatik.ro
Doliu în lumea afacerilor din România. A lăsat în urmă familia și prietenii îndurerați
Capital.ro
Când vine marele cutremur. Cum se pregătește România: Sunt mai greu de pus în practică.
Playtech.ro
ȘOC! Christina Aguilera, de NERECUNOSCUT. Doamne, cum a ajuns să arate, toți cred că e bolnavă
DailyBusiness
Lovitură pentru băutorii de cafea! Prețurile ajung la un nivel record
Adevarul
Soldații ucraineni de pe frontul de est, mărturii despre bătălii pe muchie de cuțit: „Sunt mult mai puternici”
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
De ce nu i-a dat replică niciodată Leo de la Roșiori femeii cu care a făcut un copil și de care s-a despărțit! Manelistul vorbește despre acuzațiile pe care Manuela Oprișiu i le-a adus / VIDEO
Evz.ro
Meniul zilei la doar 7 lei! Conține două feluri de mâncare și o salată
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Pensionarii care pot ieși cu 11 ani mai devreme la pensie. Ce acte sunt necesare pentru acest tip de pensionare anticipată
Cancan.ro
Ce umilințe a îndurat Oana Ciocan alături de Jador! Zanni: ”Stătea cu ochii vineți, legată de pat! Îi dădea palme după ce se întorcea de la femei!”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ungaria provoacă cutremur în Uniunea Europeană. A refuzat categoric: E periculos
StirileBZI
Pensionarii primesc 700 de lei în plus, din această toamnă! Cine sunt cei care beneficiază de acest ajutor
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat
substantial.ro
Crater în asfalt între Năvodari și Lumina: mai multe mașini avariate și câțiva răniți
MediaFlux
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Lovitură grea pentru români. Alimentul fără de care nu pot trăi se scumpește semnficativ