Geoană minte iar! A spus că s-a angajat la MAE prin concurs, dar adevărul e altul. Ministerul de Externe: „A fost angajat prin decizia lui Sergiu Celac”

Mircea Geoană a mințit din nou cu privire la trecutul său profesional, după ce s-a descoperit că nu a fost acceptat la Ministerul Afacerilor Externe prin concurs, ci a fost numit în funcție. Aceasta este una dintre multele minciuni ale candidatului independent la prezidențiale, după ce nu a spus adevărul despre numirea la NATO, vizita la Moscova din 2009 sau întâlnirile cu oamenii strânși legați de fosta Securitate.
Alina Costache
04 oct. 2024, 11:28
Geoană minte iar! A spus că s-a angajat la MAE prin concurs, dar adevărul e altul. Ministerul de Externe: „A fost angajat prin decizia lui Sergiu Celac”

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, a mințit săptămâna trecută, când a spus că a intrat în diplomație prin concurs. Ministerul Afacerilor Externe l-a contrazis, spunând că a fost numit cu aprobarea ministrului Sergiu Celac.

Istoricul lui Geoană, plin de minciuni și legături cu fosta Securitate

Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea cotidianului Libertatea, a declarat că „Domnul Mircea Geoană a fost angajat în Ministerul Afacerilor Externe, începând cu data de 1 martie 1990, conform contractului individual de muncă nr. G-566, cu aprobarea ministrului afacerilor externe”.

Citește și : Marcel Ciolacu a dezvăluit ce-l diferenţiază de toţi ceilalţi candidaţi la prezidenţiale: „Niciunul dintre contracandidații mei nu are această capacitate”

Acest lucru arată clar că numirea sa nu a fost una în baza unui concurs, ci pur și simplu în baza numirii din partea ministrului de la acea vreme.

Geoană a declarat în repetate rânduri că și-a început cariera diplomatică prin concurs la MAE, pe care l-ar fi susținut în februarie 1990.

„M-am angajat prin concurs la MAE și am fost repartizat ca referent pentru spațiul francez. După vizita lui François Mitterrand în România, am devenit director pentru afacerile europene, iar din septembrie 1991 și până în toamna anului 1992, am fost la studii în Franța”, a precizat eronat Geoană.

Citește și : Marcel Ciolacu nu-l vrea premier pe Iohannis: „Nu-l văd în dinamica funcției de prim-ministru, au fost 10 premieri sub domnia sa”

Această discuție a avut loc în contextul lămuririi neconcordanțelor din CV-ul lui Mircea Geoană, ținând cont de faptul că acesta a precizat că a început să lucreze în MAE abia în 1991, pe postul de director. Acest lucru este unul cel puțin suspect, deoarece este imposibil ca Geoană să fi devenit director din proaspăt absolvent de drept, în loc să urce treptat în rang.

Mircea Geoană a mințit și în legătură cu funcția de la NATO

Fostul secretar general adjunct al NATO și-a continuat seria de minciuni în spațiul public prin inducerea în eroare a votanților cu privire la modul în care a dobândit funcția din cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană a susținut, în trecut, că a ajuns în acea poziție „pe persoană proprie”, prin concurs.

„Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi apropo, eu sunt primul din est care ocupa un job de conducere la vârful NATO.”, a precizat fostul șef PSD într-o emisiune televizată.

Acest lucru este total contrazis de fosta prim-ministră a României, Viorica Dăncilă, care a declarat în iulie că ea a fost cea care a semnat documentul oficial prin care statul român l-a nominalizat oficial pe Mircea Geoană drept candidat pentru postul de secretar general adjunct al NATO în 2019. Nominalizarea a fost, ulterior, aprobată de președintele Iohannis.

”Am semnat pentru numirea domnului Geoană pentru că în acel moment dacă nu îl nominalizam, România putea să piardă postul. Nominalizarea a fost din partea premierului și aprobată de președinte.”, a precizat Viorica Dăncilă.

DailyBusiness
Decizia momentului pentru românii care au salariul până în 5700 de lei. Anunțul Guvernului
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Ce e bine să mănânci dacă ai peste 70 de ani. Dieta considerată secretul longevității
Capital.ro
România a cerut, UE a dat ordin. Decizie pentru mașini în Europa. Șoferii spun adio
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC! Românii au înlemnit când au văzut-o în fustă mult prea SCURTĂ și…
DailyBusiness
Incredibil! Cât a ajuns să coste ziua de muncă în această toamnă
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Încă un ciclon ar lovi cu furie România. Ce spun meteorologii de această dată
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Război în Israel: Viitorul șef Hezbollah a fost vizat într-un atac cu bombe grele antibuncăr. Bilanțul morților a ajuns la 37 în ultimele 24 de ore
Cancan.ro
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E oficial. Trebuie plătit de luni, 7 octombrie
StirileBZI
Se scumpesc marea majoritate a alimentelor! Cât va costa 1 kg de carne de porc
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor
substantial.ro
Asociaţia Prosumatorilor propune selecţia aleatorie a dosarelor în programul Casa Verde Fotovoltaic
MediaFlux
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Lovitură grea pentru români. Alimentul fără de care nu pot trăi se scumpește semnficativ