Decathlon a adus pe piața din România mai multe servicii lansate la nivel internațional. În curând, urmează să fie introdus și un nou abonament, tip Netflix. Andrei Ștefan, directorul Ecommerce Decathlon România, a vorbit despre mai multe funcționalități pe care retailerul a pus accent, printre care și un abonament pe model Netflix, ce îți permite să împrumuți articole sportive, potrivit Wall-Street.ro.
Directorul Decathlon România vede zona de servicii ce mizează pe sustenabilitate ca una cu o creștere puternică. Retailerul are mai multe programe, printre care se numără și cel de buy back, care este deja disponibil în România. Acesta permite vinderea articolelor sportive către el, primind în schimb un voucher.
Un alt serviciu este permiterea împrumutării articolelor sportive pe baza unui abonament. Acest serviciu a fost lansat în Belgia anul trecut, iar pentru 25 de euro, clienții puteau împrumuta produse cu o valoare de până la 400 de euro. În același timp, pentru 50 de euro pe lună, valoarea maximă urcă la 1.000 de euro, iar pentru 95 de euro pe lună, limita valorii produselor noi ajunge la 2.000 de euro.
Retailerul francez a lansat marketplace-ul în România în anul 2022. Datorită acestuia, produse precum bicicletele Pegas ajung în mai multe țări din Europa.
„Decathlon a deschis și pentru sellerii din România modelul de marketplace cu livrare în cele 12 piețe din Europa. Aceștia au acces la o audiență de peste 300 de milioane de locuitori în toată Europa. Cel mai mare seller din România vinde către 9 dintre aceste piețe(…) Cele mai comune piețe sunt cele vecine, Ungaria și Polonia, respectiv cele cu comunități de români, precum Italia sau Spania”, a spus Andrei Ștefan, directorul Ecommerce Decathlon România.
Directorul a mai declarat că retailerul își concentrează atenția și asupra zonei de online, prin intermediul telefoanelor mobile.
„Cunoaștem foarte bine comunitatea sportivă, avem o rată de scanare a aplicației de aproape 60% pe zona de cumpărături offline. Suntem un brand cu o prezență fizică destul de mare, sunt 31 de magazine. Încercăm să unim experiența offline cu cea online prin intermediul aplicației mobile(…) Prin serviciile de consiliere păstrăm interacțiunea umană atât în magazine, în zona de atelier de reparații sau în zona de call-center. Pentru noi este important să avem acele instrumente care unesc toată experiența aceasta online-offline”, a mai adăugat acesta.