Un nou scandal în spitale, după cel din Pantelimon. Medici filmați în timp ce țipau și amenințau un pacient. „Adu încoace legătura aia să vezi ce-i facem. Nici nu am cum să nu-l bat”

La Spitalul Colentina din capitală s-a iscat un scandal de amploare, în urma unor acuzații grave aduse personalului medical care amenința un pacient.
Filip Stan
05 oct. 2024, 09:50
Un nou scandal în spitale, după cel din Pantelimon. Medici filmați în timp ce țipau și amenințau un pacient. „Adu încoace legătura aia să vezi ce-i facem. Nici nu am cum să nu-l bat”

Toată situația a pornit de la familia unui pacient în vârstă de 75 de ani, transferat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă după un accident vascular cerebral, care susține că acesta ar fi fost tratat abuziv și legat de pat împotriva voinței sale. Îngrijorările familiei s-au intensificat după ce bărbatul ar fi lăsat accidental apelul telefonic deschis, iar rudele au înregistrat zgomote și țipete din salon, dându-și seama că acesta era maltratat.

Situație tragică în spitalul din Colentina. Un pacient a fost maltrat de personalul medical

Situația a luat amploare în noaptea incidentului, când pacientul a sunat-o pe îngrijitoarea sa și i-a spus că nu i s-au administrat medicamentele și că se simte speriat și singur.

Îngrijitoarea bărbatului: „Am vorbit, că i-am dus telefonul. Noaptea la 00 m-a sunat şi mi-a spus că e ceva în neregulă, că el nu a primit pastile şi să mă duc să îl iau. După 18 minute m-a sunat din nou că îi e frică, e singur.”

La scurt timp, rudele au început să audă discuții și amenințări din partea personalului medical, în timp ce pacientul era legat de pat și se plângea din cauza dificultăților de respirație. Într-o înregistrare audio, o asistentă poate fi auzită în timp ce spunea că îl va lega și că nu ezită să-l lovească dacă trebuie.

Personal medical: „Hai, gata! Te pun să te culci, te-am şi legat. Gata! Adu încoace legătura aia să vezi ce-i facem. Nici nu am cum să nu-l bat.”
Pacient: „Cum să mă baţi… Chiar nu pot să stau, nu pot să stau aici. Scoateţi-mă că nu mai pot, nu mai respir.”

Citește și: Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Un studiu de anul trecut arată că 36% din medicii României sunt în stare de burn-out în stadiu avansat şi foarte avansat

Revoltați de ceea ce au auzit, membrii familiei s-au deplasat la spital și au intrat într-o confruntare verbală cu personalul medical și agenții de securitate. Aceștia au cerut insistent să li se explice de ce pacientul a fost legat și au insistat să discute cu personalul responsabil. În ciuda încercărilor de a calma situația, tensiunile au degenerat într-un scandal care a necesitat intervenția poliției pentru a pune capăt altercațiilor.

Ce măsuri s-au luat în urma acestui conflict și ce se va întâmpla cu personalul medical

Managerul Spitalului Colentina, Alexandru Iacobescu, a explicat ulterior că toate procedurile au fost urmate conform protocoalelor în vigoare. El a afirmat că pacientul ar fi fost recalcitrant și că măsura de contenționare a fost luată pentru a preveni eventuale pericole pentru sănătatea sa și a altor persoane. De asemenea, managerul a încercat să justifice amenințările asistentei surprinse în înregistrări, în timp ce a susținut că aceasta nu era în acel moment un angajat oficial al spitalului, ci doar o persoană care încerca să se apere.

Alexandru Iacobescu, manager Colentina: „Contenţia s-a întâmplat undeva la 14-15, ei au intrat la 15.45 în afara orelor de vizită. S-a luat legătura la telefon şi cu nepotul, el ştia de această contenţie. Din filmare se vede că sunt braţe de contenţie, faşa este peste acele protecţii.”

Cu toate acestea, familia pacientului continuă să acuze personalul medical de abuz și maltratare. În urma scandalului, atât reprezentanții spitalului, cât și rudele pacientului au fost audiate de poliție.

Citește și: Descoperire medicală epocală în SUA! Medicamentul revoluționar care ar putea combate schizofrenia a fost aprobat de FDA

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Horoscop rune 7-13 octombrie 2024. Mihai Voropchievici dă cea mai bună veste pentru Berbec, e uriașă
Capital.ro
Vladimir Putin a primit verdictul. S-a anunțat prăbușirea Rusiei: „Intră instant în implozie”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
Cum se amestecă mâna lungă a lui Putin în alegerile din România. Expert: „Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili”
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Emisiunea care a spulberat audiența. Televiziunea care a dat lovitura vineri
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?
Cancan.ro
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România noul telefon iPhone 16. Ce trebuie să faci
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu în televiziune. A pierdut lupta cu o boală necruțătoare: S-a stins din viață în pace
StirileBZI
Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru ajutoarele de încălzire 2024-2025! Cererile se depun până pe 20 noiembrie
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Kamala Harris obține un ușor avans în sondajele prezidențiale din SUA
MediaFlux
Pregătiri intense de război extins în Orientul Mijlociu! Reuters: Khamenei afirmă că Iranul și aliații săi nu vor da înapoi în fața Israelului
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând