Sorin Grindeanu, reacție în cazul excluderii Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială. ”Există lideri ai dreptei, care pretind că o apară, dar care vor doar să-i preia o parte din capitalul politic”

Sorin Grindeanu a avut un mesaj pe rețelele sociale, în urma decizie CCR de a o exclude pe Diana Șoșoacă din cursa pentru Palatul Cotroceni.
Alina Costache
06 oct. 2024, 16:50
Sorin Grindeanu, reacție în cazul excluderii Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială. ''Există lideri ai dreptei, care pretind că o apară, dar care vor doar să-i preia o parte din capitalul politic''

Decizia a o elimina pe Diana Șoșoacă din cursa pentru Palatul Cotroceni a uimit pe toată lumea. Sorin Grindeanu a avut o primă reacție și spune, asemenea lui Marcel Ciolacu, că CCR trebuie să-și motiveze decizia.

De asemenea, Sorin Grindeanu scoate în evidență faptul că Marcel Ciolacu a jucat corect de la început, respectând regulile democrației.

Decizia CCR în cazul candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să aibă o motivare juridică extrem de clară pentru ca opinia publică să o înțeleagă pe deplin! Reacțiile unor lideri politici, care vor să folosească acest pretext pentru a se poziționa electoral, nu au vreo legătură cu interesul public, ci strict cu interesul personal! Adevărul este că prim-ministrul Marcel Ciolacu a dovedit, în repetate rânduri, că înțelege foarte bine și respectă regulile democratice. O arată inclusiv faptul că, în contextul stabilirii datei alegerilor prezidențiale, s-a întâlnit și a discutat oficial cu Diana Șoșoacă, chiar dacă această conduită a atras un cor de fluierături, al tuturor celor care și astăzi văd tot felul de conspirații’‘, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

De asemenea, Sorin Grindeanu a ținut să precizeze că există lideri ai partidelor de dreapta care doar au pretins că o apără, scopul lor fiind, de fapt, să beneficieze de capitalul politic venit din partea Dianei Șoșoacă.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a refuzat să scoată din jocul electoral, la alegerile din iunie, partidul condus de Diana Șoșoacă, așa cum cereau chiar aceiași lideri ai dreptei, care astăzi pretind că o apară, dar care se gândesc, de fapt, doar că i-ar putea prelua o parte din capitalul politic. Culmea, după ce Diana Șoșoacă a devenit europarlamentar, ei acuzau PSD și pe Marcel Ciolacu că au ajutat-o să intre în Parlamentul European. De aceea, reacțiile lor de astăzi nu pot fi credibile, ci sunt simple atacuri electorale”, a scris Sorin Grindeanu.

Diana Șoșoacă și-a depus iarăși candidatura la Biroul Electoral Central

Diana Șoșoacă și-a depus iarăși candidatura la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului acestuia, în acest moment informațiile fiind neclare cu privire la conținutul dosarului: dacă este același sau un altul.

Biroul Electoral Central se va întruni astăzi, duminică, 6 octombrie, la ora 18:00 pentru a examina dosarul Dianei Șoșoacă, în contextul în care peste două zile se închide perioada de depunere a contestațiilor față de candidaturile înscrise la BEC pentru prezidențiale.

DailyBusiness
Ploile mătură România. ANM anunță prognoza până pe 10 octombrie
Spynews
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Brandul prezent în viața românilor pe timpul comunismului reînvie: ”Spune o poveste memorabilă a unei tradiții românești”
Capital.ro
Se plătesc 650 de lei/zi. Banii sunt virați direct pe card. Românii vor primi și bonus
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Alertă națională: se scumpesc toate alimentele! Anunțul BNR
Adevarul
Misterul planează asupra tăcerii suspecte a liderului Hamas. Yahya Sinwar ar fi mort
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ce tort au avut la nuntă Lora și Ionuț Ghenu. Cei doi au organizat un eveniment spectaculos / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu s-a sărutat cu altă femeie! Anda ce spune? Imaginile au fost filmate!
Evz.ro
Ultima decizie a lui Ceaușescu. Dictatorul, debusolat total
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
TAXA de care nimeni nu scapă. Statul o mărește garantat în 2025: Sacrificii din partea tuturor
StirileBZI
Vor fi verificate aproape 4,6 milioane de pensii! Cine trebuie să dea banii înapoi
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...
substantial.ro
Atac devastator în Burkina Faso: Sute de civili uciși de militanți afiliați al-Qaeda
MediaFlux
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău