Firma din Cluj-Napoca care a început montarea celor 50 de plasme pentru cei 88 de pacienţi din cele două secţii a avut grijă să aducă şi automate care schimbă bancnotele în fise de 50 de bani. Pentru a se uita la TV, pacienţii trebuie să introducă două monede de 50 de bani într-un automat de taxare, care arată ca o cutie metalică, montată chiar sub ecranul televizorului, în salon.
”Suma este un leu pe oră, de televizor. Sumele rezultate vor fi încasate de prestator, firma SC Invertia SRL din Cluj-Napoca, iar pe durata contractului care a fost semnat pe cinci ani, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va încasa lunar un procent de 10% din valoarea sumei brute încasate, eliberând chitanţă şi factură”, a explicat purtătorul de cuvânt al spitalului.
Dacă pacienţii vor fi mulţumiţi, atunci conducerea spitalului va da posibilitatea firmei clujene să monteze televizoare şi în celelalte saloane.
Deocamdată, televizoarele abia au fost puse pe pereţi, iar acestea vor funcţiona în următoarele zile. Mulţi pacienţi au crezut că automatele care le schimbă bancnotele în fise de pe coridor îi ajută ca să aibă bani mărunţi pentru automatele de cafea din spital. Vestea că se pot uita la televizor i-a bucurat pe toţi pacienţii, însă când au aflat că îi costă 1 leu pe oră, mulţi s-au mirat.
De obicei, pe noptierele din saloane pacienţii îşi aşează nu doar medicamentele, ci şi ziare şi reviste, cumpărate de la chioşcul din curtea spitalului sau de la curieri. Unii îşi aduc de acasă şi radioul sau televizoare mici, portabile, cu antenă.
Privitul la TV pe bani este deja ceva obişnuit în spitale din alte judeţe din Ardeal, precum Mureş şi Cluj.