Primele declarații ale lui Alfred Bulai, după dictarea arestului la domiciliu. Profesorul a fost transportat la spital: ”Sănătatea mea e cel mai important lucru”

Alfred Bulai a fost scos din arestul la domiciliu și dus la spital pentru un control. Acesta a spus că se simte rău și a chemat ambulanța.
Filip Stan
07 oct. 2024, 13:38
Primele declarații ale lui Alfred Bulai, după dictarea arestului la domiciliu. Profesorul a fost transportat la spital: ”Sănătatea mea e cel mai important lucru”

„Pe primul loc este sănătatea mea și am apelat la ambulanță. Nu mă simt foarte bine, am fost operat la inimă”, a spus Alfred Bulai, profesorul acuzat de abuz.

Întrebat dacă are pe cineva alături, acesta a declarat că este singur în aceste momente și a adăugat că nu vrea să o implice pe fosta sa soție în acest scandal.

”Sunt singur, da. Doamne ferește, ar fi culmea să o implic (n.r. pe fosta soție) în acest scandal. Nu se pune problema”, a declarat profesorul Bulai.

Acesta s-a arătat vulnerabil și cu o stare de sănătate precară. El a spus că este nevinovat de acuzațiile de abuz sexual asupra studentelor.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, marţi, 2 octombrie cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu, în dosarul în care sociologul este inculpat după ce ar fi agresat sexual studente de la SNSPA.

Instanţa nu a fost de acord, la data respectivă, ca Bulai să poată să-și părăsească locuinţa pentru a merge la un control medical şi nici să ia legătura cu Ioana Benga, fosta sa secretară de la SNSPA.

Alfred Bulai este arestat la domiciliu încă din 5 septembrie 2024, după ce ar fi folosit abuziv de funcție în scop sexual și ar fi agresat sexual foste studente de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Ce spune motivarea judecătorilor în cazul Alfred Bulai

Conform motivării obținută de Libertatea, agresiunea sexuală pe care ar fi comis-o Alfred Bulai este legată de „orice act prin care se tinde la obținerea excitației sexuale ori a satisfacției sexuale prin alte procedee decât acțiunea de penetrare”.

Elementul material al infracțiunii de agresiune sexuală vizează, conform judecătorilor „practicile sexuale precum mângâierile obscene, fetişismul, voyeurismul, exhibiţionismul şi bestialitatea”.

Termenul de „voyeurism” se referă, conform judecătorilor, la excitația sexuală pe care un individ o obține atunci când privește scene sexuale sau persoane care se dezbracă, fără a avea relații intime cu acestea. Astfel, din moment ce Bulai ar fi cerut studentei să se „dezbrace complet”, nu a putut fi identificat vreun motiv pentru care solicitarea sa să nu fie împotriva libertății și integrității sexuale.

Comportamentele sale pot fi asociate cu voyeurismul, conform procurorilor, prin faptul că victima a fost provocată să se dezbrace și privită, prin faptul că Bulai ar fi zâmbit atunci când victima s-a dezbrăcat parțial și prin remărcile care au urmat, precum „Bravo, ești mai tare decât te credeam!”.

Citește și: Alfred Bulai își dezumaniza victimele pentru a le face să se dezbrace. UPDATE: Sociologul rămâne în arest la domiciliu

Bulai ar fi creat, conform judecătorilor, un mediu intimidant în care victima a fost permanent asaltată de critici, combinate cu validare ulterioară, ceea ce a menținut-o într-o stare de confuzie care a făcut-o să caute aprobare din partea abuzatorului.

În plus, judecătorii susțin că a reușit să dezumanizeze victima, atât din punct de vedere uman, cât și din punct de vedere moral și emoțional, iar apoi i-ar fi acordat validare. Aceste lucruri au făcut-o pe victimă să-și piardă încrederea în sine și să fie vulnerabilă în fața sa.

Sociologul ar fi forțat-o pe victimă să se dezbrace de tricou și, pe de altă parte, ar fi îmbrățișat-o, ar fi încercat să o sărute cu forța, precum și să o atingă, cu tentă sexuală, la nivelul spatelui, umerilor și picioarelor. Aceste lucruri ar fi afectat valoarea socială a victimei.

Factorul care amplifică toate aceste lucruri este poziția de superioritate sociali și morală pe care o avea asupra victimei, în calitate de profesor al acesteia, constrângere pe care și-a manifestat-o pe o perioadă lungă de timp.

Citește și: Alina Mungiu-Pipidi apără blocarea candidaturii Dianei Șoșoacă de: ”Bravo, CCR! Nu e nici o lovitură dată democrației când se aplică o lege”

DailyBusiness
Oferte fără precedent la Lidl! Produsele se dau aproape GRATIS
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Bzi.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei
Fanatik.ro
Uzina din România care e gata de funcționare. A trecut printr-un proces de retehnologizare care a durat 10 ani
Capital.ro
Decizie UE pentru România. Trebuie să aplicăm până la 31 decembrie 2025. Ordinul s-a dat chiar azi
Playtech.ro
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
DailyBusiness
Se dau bani pentru încălzire! Cum poți avea parte de acest beneficiu
Adevarul
Tot mai mulți români își doresc să muncească de acasă. Domeniile care încă acceptă munca remote
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
De ce nu și-a dorit Alina Radi împăcarea cu Nick Rădoi. Chiar dacă nu mai sunt împreună de 11 ani, cei doi încă păstrează legătura
Spynews
Leguma care poate să te otrăvească și să îți fie letală. Mesajul transmis de medicul Tudor Ciuhodaru: ”Nu vă jucați cu așa ceva” 
Evz.ro
Angajați, plătiți ca să demisioneze. Sumele sunt fabuloase
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
„Nu a fost doar o mamă” Fiul Mariei Campai, românca ucisă de un adolescent de 17 ani, își strigă durerea. Unde va avea loc înmormântarea Mariei
Cancan.ro
Andra, derapaj verbal în public! Cum i-a putut vorbi unui bărbat, după concert: „Să-i mănânci…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Poliția îți face dosar penal. Iei amendă, predai și permisul. Mii de români fac asta în timpul liber
StirileBZI
Facturile se vor dubla după 1 aprilie 2025! Creșterile ar putea fi de până la 120%
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul 
substantial.ro
Eduardo Paes, primarul din Rio de Janeiro, câștigă un nou mandat și promite Ozempic gratuit pentru locuitori
MediaFlux
ZIUA de PENSII, MODIFICATĂ! Cinci MILIOANE de SENIORI, VIZAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău