Adrian Câciu anunță o nouă creștere. „Venitul mediu lunar disponibil pentru economisire per gospodărie la finalul trimestrului II 2024 a crescut cu 37%”

Adrian Câciu a anunțat că venitul disponibil pentru economisire al gospodăriilor din România a înregistrat o creștere care ajunge de la 1290 de lei în al doilea trimestru din 2024, conform datelor publicate de INS.
Filip Stan
07 oct. 2024, 18:09
Adrian Câciu anunță o nouă creștere. „Venitul mediu lunar disponibil pentru economisire per gospodărie la finalul trimestrului II 2024 a crescut cu 37%”

Conform datelor publicate de INS, această creștere reprezintă o creștere de 37% față de aceeași perioadă a anului trecut, când venitul disponibil pentru economisire era de 941 lei. Adrian Câciu a subliniat că acest avans este un semn pozitiv pentru consolidarea stabilității economice a gospodăriilor românești.

Adrian Câciu anunță o creștere a veniturilor per gospodărie

INS a raportat că veniturile totale medii lunare ale gospodăriilor în al doilea trimestru al anului 2024 au ajuns la 8210 lei, ceea ce înseamnă 3274 lei de persoană. Comparativ cu primul trimestru al acestui an, veniturile au crescut cu 2%. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, veniturile totale medii lunare pe gospodărie au crescut cu 18,8%, iar cele pe persoană cu 18,2%.

„Venitul mediu lunar disponibil pentru economisire per gospodărie la finalul trimestrului II 2024 a crescut cu 37%, respectiv la 1290 lei, fata de 941 lei cat era in trimestrul II 2023.

Venitul mediu lunar disponibil pentru economisire pe persoana a crescut cu 36%, respectiv la 514 lei de la 378 lei”, a declarat ministrul Câciu.

Citește și: Pe cine ar alege Marcel Ciolacu să fie premier, dacă ar câștiga alegerile prezidențiale. „Fără reținere. Nu suntem prieteni, ci doi adversari care ne respectăm”

Prioritatea PSD rămâne creșterea puterii de cumpărare pentru români

Câciu a mai punctat că una dintre prioritățile de bază ale Partidului Social Democrat a fost și rămâne creșterea puterii de cumpărare a cetățenilor români. Câciu, care a ocupat și funcția de ministru al Finanțelor, a subliniat că aceste date demonstrează eficacitatea măsurilor economice adoptate pentru sprijinirea cetățenilor și sporirea bunăstării sociale.

„Din analiza datelor privind veniturile si cheltuielile gospodăriilor, date care iau în calcul toate gospodăriile din România, rezultă o creștere substanțială a venitului disponibil pentru economisire sau pentru alte activități decât cele uzuale”, a mai scris Adrian Câciu, pe pagina lui de Facebook.

Citește și: Exclusiv / Daniel Savu o demolează pe Diana Șoșoacă, după ce CCR a exclus-o de pe lista pentru Cotroceni. ”Era văzută foarte des la ambasada Rusiei. A avut cel mai antisemit discurs inacceptabil într-o țară UE”

DailyBusiness
Sumele ENORME pe care studenții trebuie să le plătească pentru a-și continua studiile universitare
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Bzi.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei
Fanatik.ro
Fabrica din România care oferă salarii compensatorii pentru angajații săi. Compania vrea ca 800 de oameni să-și dea demisia până la sfârşitul anului
Capital.ro
Decizia care împarte România în două. Este anunțul anului în politică: Se oprește aici!
Playtech.ro
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
DailyBusiness
Milioane de români vor avea pensii recalculate automat. Află cum poți trimite cererea
Adevarul
Scandal la Kremlin: Serghei Șoigu, fostul ministru rus al Apărării, a rămas fără birou
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
De ce nu și-a dorit Alina Radi împăcarea cu Nick Rădoi. Chiar dacă nu mai sunt împreună de 11 ani, cei doi încă păstrează legătura
Spynews
Leguma care poate să te otrăvească și să îți fie letală. Mesajul transmis de medicul Tudor Ciuhodaru: ”Nu vă jucați cu așa ceva” 
Evz.ro
Gata, a renunțat la știri! Demisie fulgerătoare din televiziune
Ego.ro
Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
„Nu a fost doar o mamă” Fiul Mariei Campai, românca ucisă de un adolescent de 17 ani, își strigă durerea. Unde va avea loc înmormântarea Mariei
Cancan.ro
ÎN SFÂRȘIT, Diandra a recunoscut ce a făcut cu Andrei în baie, la Insula iubirii! Au fost sau nu intimi? Bruneta nu a mai suportat vorbele din online și a povestit TOT ce a făcut la Insula iubirii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ungurii, excluși din NATO?! Au pierdut încrederea tuturor. Decizia pe care Putin abia o așteaptă
StirileBZI
Facturile se vor dubla după 1 aprilie 2025! Creșterile ar putea fi de până la 120%
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul 
substantial.ro
Draconidele își ating apogeul pe cerul nordic în seara de 8 octombrie
MediaFlux
Diana Șoșoacă riscă ÎNCHISOARE de până la 3 ANI! Anchetă fără PRECEDENT la PARCHETUL GENERAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău