STENOGRAME explozive din scandalul coaliției de guvernare după ce Nicolae Ciucă a anunțat ruperea coaliției PSD – PNL. ”Cum să rămâi mufat la bani și funcții, dar în opoziție – o strategie genială a generalului”

România TV a publicat stenograme explozive din scandalul coaliției de guvernare. Liderii PSD și PNL se acuză ca vor să stea mufați la banii țării. Miniștrii liberali pregătesc și un boicot la nivelul Executivului. 
Alina Costache
08 oct. 2024, 11:27
STENOGRAME explozive din scandalul coaliției de guvernare după ce Nicolae Ciucă a anunțat ruperea coaliției PSD - PNL. ”Cum să rămâi mufat la bani și funcții, dar în opoziție - o strategie genială a generalului”

Mai sunt două luni până la alegerile parlamentare și prezidențiale. Și coaliția de guvernare trece prin cel mai mare scandal. Totul a pornit după mesajul lui Nicolae Ciucă. Președintele PNL a anunțat ruperea coaliției de guvernare. „Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici,” a spus liderul liberalilor.

„PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid-stat”, a mai spus Nicolae Ciucă, șeful liberalilor precizând că partidul său a rămâne în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea abuzurilor.

Citește și: Rareș Bogdan anunță despărțirea de PSD: Din punct de vedere politic nu mai există coaliţia, există doar la nivel guvernamental şi tehnic. Decizii politice nu vor mai exista până la alegeri

România TV a publicat stenograme explozive din scandalul coaliției de guvernare. Liderii PSD și PNL se acuză ca vor să stea mufați la banii țării.

LIDER PSD: Cum să rămâi mufat la bani și funcții, dar în opoziție – o strategie genială a generalului.

LIDER PNL: Nu vom mai participa la discuții politice. Nu lăsăm Guvernul pe mâna lor și să facă ce vor cu banii care mai sunt, să îi ducă unde vor și cum vor.

LIDER PSD: Deci cu o mână ești în sacul cu bani, și cu alta arăți … Guvernului. Ei rămân mufați la resurse, nu pleacă. Că atunci când ești rezistent și faci opoziție, trebuie să fii dur. Nu iei pomană de la Ciolacu.

LIDER PNL: Vom face ceea ce trebuie Pas cu Pas. Spectacolul abia începe. PSD, din păcate, e la fel de cretin și face exact aceleași greșeli ca în trecut.

Citește și: Marcel Ciolacu: ”Motivarea CCR în cazul Dianei Șoșoacă întărește discuția privind necesitatea unei reforme a Curții”

 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii rămân în Guvern ”doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor”. ”Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici”, a declarat Ciucă.

”Nu comentez decizia CCR, dar consecinţele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democraţia din România. Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de 5 judecători, din care 4 numiţi de PSD, a decis că cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic”, a afirmat Ciucă.

El a spus că acest fapt îi preocupă pe toţi cei care vor ca România să rămână un stat democrativ.

”Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere şi comportamentul de partid-stat. Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituţii de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi România nu va intra total pe mâna PSD”, a adăugat Ciucă.

El a arătat că ”este o datorie de onoare şi credinţă” faţă de ţară.

”Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile”, a spus Ciucă, într-un mesaj publicat, luni seară, pe Facebook.

Ciucă a spus că ar fi ”complet iresponsabil” din partea PNL să părăsească ”terenul de luptă” şi să îi lase pe cei de la PSD ”să înainteze pe direcţia pe care au luat-o”.

Liderul liberal a adăugat că, pe de altă parte, apreciază demersurile pentru sancţionarea legală a partidelor extremiste, şovine şi antisemite, susţinând că ”aceasta este calea corectă” pentru a contracara influenţa acestor curente ”periculoase”.

”Noi credem în limitarea influenţei extremismului prin convingerea românilor să voteze opţiunile democratice. Reacţia solidară a populaţiei pe tema deciziei CCR este cu democraţia, nu cu o persoană extremistă. Stimaţi români, toată România vrea să trăiască într-o ţară prosperă şi liberă, nu într-un stat prizonier al PSD sau al oricărui alt partid”, a susţinut Ciucă.

 

 

Elena Lasconi anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu după ce Nicolae Ciucă a anunțat ruperea coaliției

Preşedintele USR, Elena Lasconi, anunţă, marţi, moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi cere liberalilor să semneze alături de USR.

”Am cunoscut mii de soldaţi, am fost şi în teatrul de operaţii din Afganistan şi sunt mândră de militarii noştri. Sunt pricepuţi şi curajoşi. Domnul Ciucă e politician si vrea să ajungă primul ostaş în fruntea ţării. Hai să vedem cât curaj aveţi, domnule Ciucă! Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moţiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu”, anunţă, marţi, preşedintele USR, Elena Lasconi.

Aceasta îi cere liderului PNL, Nicolae Ciucă, să transforme cuvintele ”curaj, onestitate şi respect” în fapte.

”Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii. Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a mai trransmis liderul USR.

 

AUR, atac la PNL: ”Pe modelul ”adio, DAR rămân cu tine”, Nicolae Ciucă, cel care a pus bazele coaliţiei cu PSD, susţine acum, înainte de alegeri, că rupe coaliţia. PNL nu rămâne la guvernare pentru a apăra democraţia, ci pentru funcţii şi pentru bani”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis, marţi, că PNL nu rămâne la guvernare pentru a apăra democraţia, aşa cum a susţinut preşedintele formaţiunii, ci ”pentru funcţii şi pentru bani”.

”Pe modelul «adio, DAR rămân cu tine», Nicolae Ciucă, cel care a pus bazele coaliţiei cu PSD, susţine acum, înainte de alegeri, că rupe coaliţia, dar rămâne la guvernare pentru «a apăra democraţia». Nu, PNL nu rămâne la guvernare pentru a apăra democraţia, pe care au subjugat-o în ultimii ani. PNL rămâne la guvernare pentru funcţii şi pentru bani”, au scris, marţi, pe Facebook, oficialii AUR.

DailyBusiness
Lovitură pentru români! O nouă taxă crește la 1 ianuarie 2025
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Câți bani au strâns la nuntă Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Au fost invitați care au chefuit gratis!
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a spart topurile. E cel mai vizionat de utilizatorii din România și e numărul unu pe platformă
Capital.ro
Dispare cash-ul din România? Anunț de la BNR despre numerar
Playtech.ro
Mama Monicăi Bîrlădeanu, IREAL de frumoasă la 71 de ani. A atras toate privirile la nunta fiicei sale. E SUPERBĂ
DailyBusiness
Alertă națională! Cele mai vândute săpunuri sunt TOXICE. Lista acestora
Adevarul
Comoară descoperită în pădurile din nordul Moldovei. Ce căutau monedele tatălui lui Alexandru Macedon în teritoriile traco-geților
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Carmen Negoiță le-a pus gând rău banilor de la Asia Express. În ce vrea să investească vedeta
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
Ce pensionari beneficiază de recalcularea din oficiu a pensiilor și cum se poate solicita recalcularea la cerere. Prevederile noii legi a pensiilor
Cancan.ro
Andra, derapaj verbal în public! Cum i-a putut vorbi unui bărbat, după concert: „Să-i mănânci…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru înmatriculările auto. Se aplică începând de mâine, 9 octombrie
StirileBZI
Salariile cresc cu cel puţin 650 de lei! Majorarea se va aplica de la 1 ianuarie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate
substantial.ro
Secretarul general adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, sprijină eforturile de încetare a focului pentru Liban
MediaFlux
MARCEL CIOLACU își DĂ DEMISIA! Bomba zilei în politică
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adio protecție anti-poprire prin Revolut