Mihaela Bilic, despre impactul pe care îl are scăderea în greutate asupra organismului. „Grăsimea e păcătoasă, pentru că ea este rezistentă la insulină”

Mihaela Bilic a vorbit, recent, despre impactul scăderii în greutate asupra sănătății generale asupra organismului.
Alina Costache
08 oct. 2024, 15:15
Mihaela Bilic, despre impactul pe care îl are scăderea în greutate asupra organismului.

Mihaela Bilic a vorbit, recent, despre impactul scăderii în greutate asupra sănătății generale asupra organismului. Nutriționista susține că, deși slăbirea este motivată în mare parte de dorința de a avea o siluetă perfectă, nu trebuie uitate beneficiile asupra sănătății.

Citește și: Ce alimente să consumăm în sezonul rece ca să ne întărim sistemul imunitar. Mihaela Bilic: „Sunt singurele care nu au contraindicații”

Mihaela Bilic, despre impactul slăbirii asupra organismului

Mihaela Bilic susține că un procentaj de 10% din greutatea corporală poate duce la o îmbunătățire considerabilă a stării de sănătate.

„Toată lumea are impresia că slăbim ca să arătăm mai bine ca siluetă, însă sănătatea noastră primește niște beneficii de nebănuit. 10% din greutate dacă pierdem, tot organismul întinerește, se însănătoșește, analizele se îmbunătățesc, deci este incredibil ce rezultat benefic are corpul nostru dacă mai pierde din celulele de grăsime. Din ce în ce mai multe persoane care sunt supraponderale și au grăsime la nivelul abdomenului încep să dezvolte prediabet, afecțiune pe care până acum nu prea o întâlneam.

Fie aveai diabetul din naștere, fie cel de 50+ care apărea mai mult la bărbații cu stres. În schimb, la femei nu aveam atât de mult prediabet pentru că femeile nu prea făceau diabet. Acum, din cauza acestor kilograme în plus, mai ales la nivelul abdomenului, organismul tău s-ar putea să fie afectat. Grăsimea e păcătoasă, pentru că ea este rezistentă la insulină. Insulina e hormonul care ne ține glicemia în control, iar grăsimea de pe abdomen nu lasă insulina să-și facă treaba”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știrile Pro TV.

Nutriționista a vorbit și despre importanța alimentației. În cazul în care bărbații au circumferința taliei de peste 100 cm, iar femeile de peste 80, ar trebui să se îngrijoreze. Asta, pentru că analizele medicale ar putea indica probleme de sănătate precum glicemie crescută sau modificări ale colesterolului și trigliceridelor.

„Ne punem un centimetru în jurul taliei și vedem dacă la bărbați depășește 100 cm și la femei 80 cm. În acest caz avem un semn de alarmă. Apoi mai vin analizele modificate, adică o glicemie peste 100, care ai impresia că nu e mare lucru dimineața, pe nemâncate. Apoi se mai modifică un pic și colesterolul sau trigliceridele, care înseamnă deja că ficatul suferă și, în momentul în care avem grăsime în plus, se infiltrează cu grăsime și nu mai are capacitatea, culmea, să scoată colesterolul din sânge.

Deci este grăsimea urâtă din punct de vedere medical. Nu ne omoară, nu ne dă un diagnostic de boală, însă ne afectează toate organele interne într-un mod nedorit și, culmea, e reversibil. În momentul în care avem toate aceste semnale de alarmă medicale, dacă ne apucăm și slăbim, lucrurile sunt spectaculoase. Organismul se reface extraordinar. Stilul de viață sănătos își pune amprenta într-un mod extrem de eficient și organismul nostru, dacă ar avea voce, ne-ar mulțumi pentru că vedem rezultatele analizelor, nu știu, la trei luni, la șase luni distanță, un tablou surprinzător de bine îmbunătățit doar pentru simplul fapt că am slăbit”, a mai spus specialista.

Citește și: Mihaela Bilic despre cel mai bun fruct pe care îl poți consuma. Efectele miraculoase pe care le are

DailyBusiness
Lovitură pentru români! O nouă taxă crește la 1 ianuarie 2025
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Câți bani au strâns la nuntă Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Au fost invitați care au chefuit gratis!
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a spart topurile. E cel mai vizionat de utilizatorii din România și e numărul unu pe platformă
Capital.ro
Dispare cash-ul din România? Anunț de la BNR despre numerar
Playtech.ro
Mama Monicăi Bîrlădeanu, IREAL de frumoasă la 71 de ani. A atras toate privirile la nunta fiicei sale. E SUPERBĂ
DailyBusiness
Alertă națională! Cele mai vândute săpunuri sunt TOXICE. Lista acestora
Adevarul
Comoară descoperită în pădurile din nordul Moldovei. Ce căutau monedele tatălui lui Alexandru Macedon în teritoriile traco-geților
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Carmen Negoiță le-a pus gând rău banilor de la Asia Express. În ce vrea să investească vedeta
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
Ce pensionari beneficiază de recalcularea din oficiu a pensiilor și cum se poate solicita recalcularea la cerere. Prevederile noii legi a pensiilor
Cancan.ro
Andra, derapaj verbal în public! Cum i-a putut vorbi unui bărbat, după concert: „Să-i mănânci…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru înmatriculările auto. Se aplică începând de mâine, 9 octombrie
StirileBZI
Salariile cresc cu cel puţin 650 de lei! Majorarea se va aplica de la 1 ianuarie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate
substantial.ro
Secretarul general adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, sprijină eforturile de încetare a focului pentru Liban
MediaFlux
MARCEL CIOLACU își DĂ DEMISIA! Bomba zilei în politică
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adio protecție anti-poprire prin Revolut