Veste bună pentru români! Cei care s-au săturat să stea la cozi pentru a recupera banii dați pe sticlele de plastic trebuie să știe că un supermarket vine și le ridică direct de la ușă.
Serviciul a fost lansat pentru cei care nu mai vor să pună în automate ambalajele de plastic și aluminiu. Însă, pentru acest avantaj, doritorii trebuie să achite o taxă cuprinsă între 1,5 și 3,5 lei.
Românii care nu mai au răbdare să meargă să recicleze sticlele în automatele SGR pot apela la varianta propusă de Carrefour și Bringp. Magazinele au anunțat că urmează să colecteze PET-urile și dozele pentru comenzile online cu ajutorul livratorului la următoarea comandă. Se acceptă cel mult 20 de ambalaje, iar taxa serviciului diferă în funcție de numărul de sticle înapoiate, suma fixă fiind de 3,5 lei.
“Sunt acceptate doar ambalajele SGR, care poartă simbolul „Ambalaj cu garanție” și sunt întregi, nedegradate și golite de conținut. În Sistemul Garanție- Returnare sunt incluse ambalaje din plastic, sticlă sau metal cu volum între 0,1L-3L. Sacii trebuie să fie sigilați și curați, pentru a asigura integritatea și trasabilitatea ambalajelor”, au declarat cei de la Bringo.
În câteva săptămâni, Bringo a reușit să colecteze peste 320.000 de ambalaje în acest mod, fiind prezent în 37 de orașe din România. Cu toate că are 180 de magazine, Carrefour este cel mai important partener Bringo.
Românii care vor să folosească această metodă pentru a recicla trebuie să știe că este nevoie să selecteze numărul de ambalaje SGR pe care doresc să le înapoieze înainte de a plasa comanda. Sticlelele și dozele de aluminiu trebuie strânse separat, în sacoșe, livratorul urmând să le preia, iar garanția fiind returnată sub forma unui voucher ce poate fi utilizat în contul Bringo. Acest voucher are o valabilitate de un an și poate fi folosit în cadrul mai multor comenzi. Iată toți pașii care trebuie urmați:
„Sistemul de Garanție-Returnare este cel mai mare proiect de economie circulară din România, până în acest moment, care va face țara mai verde, mai curată și mai responsabilă. Ne va ajuta la protejarea mediului înconjurător, ambalajele colectate prin SGR nu vor mai ajunge de la groapa de gunoi sau din natură – acest lucru fiind posibil plin implicarea tuturor românilor, inclusiv a autorităților și comunităților locale”, se arată pe site-ul oficial.