Angajări 2024. Aproape 20.000 de locuri de muncă pentru absolvenţi, cele mai multe în retail. Prima de instalare, de până la 15.500 de lei

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), va reuni 944 de angajatori care vor oferi 19.530 locuri de muncă. Aceştia pot obţien primă de inserţie şi primă de mobilitate.
Filip Stan
09 oct. 2024, 10:58
Angajări 2024. Aproape 20.000 de locuri de muncă pentru absolvenţi, cele mai multe în retail. Prima de instalare, de până la 15.500 de lei

Angajări 2024. Peste 19.500 de joburi vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de ANOFM, evenimentul se va desfăşura vineri, 11 octombrie 2024, în 61 de locaţii din ţară şi din Bucureşti, lista acestora fiind disponibilă pe pagina web (www.anofm.ro) şi pe pagina de facebook a instituţiei (https://www.facebook.com/fiiinformat).

”Procesul de înregistrare al angajatorilor nu s-a încheiat, aceştia fiind în continuare aşteptaţi să-şi anunţe intenţia de a participa la Bursă. Precizăm că în judeţul Bihor evenimentul s-a desfăşurat în două localităţi, în data de 4 octombrie”, a mai rtransmis sursa citată.

Potrivit datelor transmise de instituţie, din totalul celor 19.530 de locuri de muncă oferite de angajatori, cele mai multe, 18.497, se adresează absolvenţilor fără studii superioare şi 1.033 celor cu studii superioare.

Angajări 2024. Lidl vs Kaufland, cine oferă salariu mai mare, plus transport, tichete de masă, mentorat şi asigurare privată de sănătate

Cea mai generoasă ofertă la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi este în Bucureşti, 10.772 locuri de muncă şi în judeţele Gorj (609), Cluj (513), Ilfov (453), Constanţa (443), Bihor (354), Neamţ (353), Bacău (353), Mureş (350).

Meseriile pentru care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt: agent securitate – 1.625 locuri de muncă, agent servicii client – 1.620 locuri de muncă, lucrător comercial – 841 locuri de muncă, manipulant mărfuri – 719 locuri de muncă, şofer – 719 locuri de muncă, lăcătuş –426 locuri de muncă, ambalator manual – 376 locuri de muncă, montator subansamble – 353 locuri de muncă, fierar – betonist – 302 locuri de muncă, confecţioner asamblor articole textile  -300 locuri de muncă. De asemenea, mai sunt oferite 2.094 locuri de munca pentru muncitorii necalificaţi din diferite ramuri de activitate.

Pentru absolvenţii cu studii superioare sunt disponibile 405 de locuri de muncă pentru ingineri în diferite ramuri de activitate. De asemenea, joburi vacante sunt şi pentru următoarele profesii: formator -100 locuri de muncă, antreprenor în economie socială -34 locuri  de muncă, analist servicii client – 27 locuri de muncă, economist –22 locuri de muncă, proiectant (în diferite ramuri de activitate)– 17 locuri de muncă, şef schimb – 15 locuri de muncă, şef şantier – 14 locuri de muncă, manager – 14 locuri de muncă, analist resurse umane – 10 locuri de muncă.

Angajări 2024. Bani de la stat pentru absolvenții de liceu sau facultate
Absolvenții de liceu sau facultate pot primi sprijin financiar substanțial din partea statului, în cazul în care își găsesc loc de muncă imediat după absolvire.

Este vorba despre o primă de inserție apropiindu-se de 2.000 de lei, împreună cu posibilitatea de a beneficia de prime de încadrare sau de instalare, pentru cei înregistrați în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). După înregistrarea în evidențele ANOFM, absolvenții au acces la indemnizație de șomaj, informare și consiliere profesională, mediere în găsirea locurilor de muncă, cursuri de formare profesională, precum și la prime de inserție sau prime de mobilitate.

ANOFM „reaminteşte absolvenţilor de învățământ din promoţia 2024 că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de serviciile prevăzute de lege cu scopul integrării pe piaţa muncii”, potrivit unui comunicat transmis. Pentru a primi banii, absolvenții trebuie să îndeplinească o serie de condiții stricte, altfel rămân fără bani.

Mai exact, persoanele cu vârsta minimă de 16 ani, care se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în maxim 60 de zile de la absolvire și se angajează cu normă întreagă pentru cel puțin 12 luni, primesc o primă de inserție echivalentă cu de trei ori valoarea indicatorului social de referință (ISR) la data încadrării lor.

Valoarea primei de inserție este de 1.980 de lei și se acordă în două tranșe egale:

  • jumătate din sumă (990 de lei) la data începerii angajării;
    cealaltă jumătate după trecerea perioadei de 12 luni de la angajare.

Absolvenții care nu pot beneficia de primă de inserție includ cei care aveau deja raporturi de muncă sau de serviciu la momentul absolvirii studiilor.

De asemenea, sunt excluși cei care se angajează la angajatori cu care au avut raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii doi ani, cu excepția situațiilor în care acești angajatori au beneficiat de stimulent financiar conform Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților. Absolvenții instituțiilor de învățământ pentru care angajatorii au obligația legală de a-i încadra în muncă sunt de asemenea excluși.

În plus, cei care au fost înmatriculați într-un alt nivel de învățământ în perioada cuprinsă între data absolvirii și data solicitării dreptului la primă nu sunt eligibili pentru aceasta.

Angajări 2024. Oferă 2.500 de lei salariu net, bonusuri şi bonuri de masă, dar nu găsesc angajaţi. „Ne confruntăm şi noi cu o criză”

Primele de încadrare și instalare, cunoscute sub denumirea de prime de mobilitate conform Legii nr. 76/2002, sunt disponibile pentru persoanele care își stabilesc domiciliul sau reședința în zonele incluse în Planul național de mobilitate, conform Hotărârii de Guvern nr. 903/2016.

Prin urmare, persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se angajează legal într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința pot primi o primă de încadrare pe o durată de 12 luni, aceasta fiind neimpozabilă.

Prima de încadrare se determină în funcție de distanța parcursă la locul de muncă, calculată la tariful de 0,5 lei pe kilometru, dar nu mai mult de 55 lei pe zi, în raport cu numărul efectiv de zile în care persoanele lucrează la angajatorul unde s-au angajat.

A doua primă, cea de instalare, are rolul de a stimula integrarea în câmpul muncii, acoperind costurile pentru cazare în noua locuință sau reședință, și/sau pentru reunirea familiei, în funcție de situație.

Această primă de instalare este acordată persoanelor înregistrate ca șomeri care se angajează conform legislației într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea lor de domiciliu sau reședință.

Ca rezultat al acestui angajament, aceștia își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate.

Prima de instalare poate avea următoarele valori:

  • 12.500 de lei pentru persoanele înregistrate ca șomeri și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința;
    15.500 de lei pentru persoanele care își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința, în situația în care sunt însoțite de membrii familiei, iar în cazul familiei monoparentale, în situația în care sunt însoțite de copilul sau copiii aflați în întreținere.

Prima de instalare este acordată în două tranșe egale: prima jumătate la data instalării, iar cealaltă jumătate după încheierea perioadei de 12 luni de la data angajării, potrivit avocanet.ro.

DailyBusiness
Alertă națională de nivel național! „Nu mâncați ouăle de găină”
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Cum arată Dacia Bigster, cel mai scump model din istoria acestei mărci. Ce opțiuni are ”fratele mai mare” al lui Duster
Capital.ro
Interzis să ai acest obiect în mașina proprie! Vei fi arestat pentru 30 de zile
Playtech.ro
Cât de util este RO-Alert pentru români. Tinerii spun că le provoacă anxietate, ce modificări cer
DailyBusiness
Decizie radicală privind banii cash în România. BNR face anunțul momentului pentru toți românii
Adevarul
Ce ne facem cu bolnavii noștri? Avertismentul medicilor după ce un om a fost ucis, iar altul grav rănit
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Christopher Nolan pregătește un nou film. Un mare actor va avea rolul principal
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
România introduce „salariul minim european” de la 1 ianuarie 2025. Cât vor câștiga angajații începând cu anul viitor
Cancan.ro
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care cred că umilesc artiștii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure
substantial.ro
Podul suspendat peste Dunăre la Brăila intră în proces de reasfaltare pentru a patra oară
MediaFlux
A SCĂPAT VIU după un ACCIDENT ȘOCANT! A PLONJAT cu mașina în pasaj
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului