Rețetă de varză murată. Ca să-ți iasă sănătoasă și gustoasă trebuie să urmați cu sfințenie câteva etape esențiale.
În primul rând, începem prin a pregăti varza. O spălăm bine, după care scobim ușor cotorul și turnăm un pic de sare în spațiul creat. Următorul pas este să adăugăm pe fundul unui butoi piper boabe, foi de dafin, mărar uscat sau alte condimente preferate, după care așezăm varza. Printre adăugăm din nou condimentele preferate și sare, după care turnăm apa până când varza este complet acoperită.
Închidem butoiul și așeyăm un obiect greu deasupra. Cele mai multe gospodine pun o piatră.
Abia după două-trei zile verificăm butoiul și putem adăuga varza rămasă.
Procesul de fermentare începe în momentul în care observăm că se formeayă o spumă la suprafață.
Nu uita, din când în cand să o vânturi. Cele mai multe gospodine suflă în butoi cu ajutorul unui furtun. Acest proces este esențial pentru a oxigena și a stimula fermentarea.
Abia după o lună vom avea o varză acră, gata să fie pusă pe masă.
Citește și Rețetă varză murată. Câtă sare trebuie să pui ca să-ți iasă perfect
Foile de varză murată au mai multe proprietăți pentru organismul uman și pot fi folosite în diverse remedii naturale. Pe lângă durerile de cap, acestea au rolul de a trata rănile, arsurile, loviturile și inflamațiile.
Pentru a scăpa de aceste probleme se prepară un terci din varză murată care se obține prin zdrobire. Se pune soluția obținută între două straturi de tifon și se aplică pe zonele afectate. Se schimbă de două-trei ori pe zi.
Dacă apare o senzație de arsură insuportabilă, atunci ar fi bine ca varza murată să se amestece cu puțină apă fiartă și răcită. Foile de varză murată funcționează extrem de bine și pe zonele afectate cu puncte negre și acnee.
În această situație compresa se ține timp de 25 de minute și apoi se spală foarte bine pielea cu apă rece. Tratamentul durează 1,5 – 2 luni. De asemenea, alimentul este ideal atunci când vrei să scapi de arsurile stomacale.