Pensii 2024. PSD acuză PNL de ipocrizie: „Nu le blochează nimeni proiectele de lege în Parlament!”

PSD cere PNL să înceteze sarabanda fentelor electorale cu proiectele de lege privind pensiile militare şi anunţă că va vota în Parlament modificările legislative.
Filip Stan
09 oct. 2024, 13:22
Pensii 2024. PSD acuză PNL de ipocrizie:

PSD anunţă că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari şi solicită PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral, precizând că nu le blochează nimeni proiectele de lege. Social-democraţii acuză că reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor ţine la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate.
”PSD anunţă că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari. Totodată, PSD solicită PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral! Nu le blochează nimeni proiectele de lege. Singurii care sabotează rezolvarea situaţiei sunt chiar liberalii, care s-au încurcat în iniţiativele depuse în Parlament, pe această temă”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Ședință de Guvern în plin scandal între PSD și PNL. Patru miniștri liberali nu s-au prezentat la ședință. Reacția lui Ciolacu: ”Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partid”

Social-democraţii arată că, încă din luna aprilie, reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor ţine la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate (PL-x nr. 262/2024 Lege pentru aprobarea OUG 26/2024)”.

”Fără nicio o explicaţie, luni de zile, reprezentantul PNL a refuzat să trimită acest amendament la Plen, pentru votul final. Pe de altă parte, într-un demers pur electoral, la începutul lunii septembrie, PNL a depus o altă iniţiativă în Parlament cu un conţinut similar, cu singurul scop ca semnăturile PNL să fie pe actul normativ care rezolvă problemele pensionarilor militari (Pl-x nr. 540/2024 pentru modificarea Legii 223/2015)”, arată PSD, arătând că ”tot PNL şi-a blocat propria iniţiativă, după ce preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a agreat în Coaliţie realizarea unui alt proiect de lege, cu acelaşi obiect, care să fie semnat de liderii celor două partide aflate la guvernare”

”Prin urmare, domnule Ciucă şi stimaţi liberali, nu vă mai bateţi joc de pensionarii militari! Daţi drumul propunerilor legislative pentru a primi votul final! PSD va vota pentru actualizarea pensiilor militare”, mai afirmă PNL.

Ciucă: PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor în rezervă /PSD a blocat adoptarea proiectului, refuzând să sprijine procedura de urgenţă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, miercuri, că ”PSD rămâne partidul stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor”, întrucât a refuzat să sprijine adoptarea în regim de urgenţă a proiectului de lege care vizează pensionarii militari. PSD anunţă că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari şi solicită PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral, precizând că nu le blochează nimeni proiectele de lege. Social-democraţii acuză că reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor ţine la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate.

Citește și: Sorin Grindeanu îl desființează pe Nicolae Ciucă, după ce a anunțat ruperea coaliției: „Nici el nu cred că înțelege ce vrea să spună”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, se referă, miercuri, într-un mesaj video postat pe Facebook, la ”o problemă importantă pentru pensionarii militari”.

”PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora. Din păcate, în Parlament, colegii noştri de la PSD au blocat adoptarea acestui proiect refuzând să sprijine procedura de urgenţă”, a afirmat Ciucă.

El cataloghează ca find ”regretabil”că o astfel de iniţiativă este amânată din ”motive politice sau din orgoliu”. ”Din păcate, PSD rămâne partidul stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor, preocupat doar să-şi conserve influenţa”, a mai transmis liderul PNL.

În mesajul care însoţeşte clipul video, Ciucă a transmis: ”Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esenţial pentru militarii noştri, orchestrată de către PSD din motive pur politice. Pensiile militare nu ar trebui să fie un subiect de negociere sau orgoliu politic. Cer PSD să adopte de urgenţă legea care asigură actualizarea echitabilă a pensiilor militarilor români”.

Liderul Grupului parlamentar al deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a afirmat, marţi, că liberalii nu au fost sprijiniţi de PSD în aplicarea procedurii de urgenţă a proiectului propus de PNL pentru modificarea pensiilor militare, în sensul actualizării acestora în mod permanent şi indexării în raport cu solda de grad. El a precizat că social-democraţii au propus ca dezbaterea acestui proiect să fie făcută în mai multe comisii decât cele care ar fi fost normal să fie sesizate. Andronache a menţionat că, în aceste condiţii, proiectul de lege va sta în Camera Deputaţilor probabil până după alegerile din acest an.

 

DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru milioane de români! S-a actualizat lista medicamentelor GRATUITE
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Obiceiul pe care oamenii e bine să îl aibă toamna, pentru un creier sănătos și o stare de bine. Medicul Vlad Ciurea spune că efectele se văd în câteva secunde
Capital.ro
Ungaria, la ani lumină de România. Ungurii ne-au luat fața și ne dau iar lecții
Playtech.ro
”Dumneavoastră nu aveți onoare?” Ce calități ar avea Ciolacu și i-ar LIPSI lui Ciucă, potrivit Președintelui Senatului
DailyBusiness
Decizia Guvernului pentru românii care cumpără o casă! S-a decis avansul maxim oferit
Adevarul
Ce ne facem cu bolnavii noștri? Avertismentul medicilor după ce un om a fost ucis, iar altul grav rănit
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Mesajul secret al Prințului Harry către Regele Charles. S-a ferit de Meghan
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
BREAKING NEWS Accident extrem de grav în București! Un șofer a zburat cu mașina de pe șosea și a căzut pe linia de tramvai 41. Ambele sensuri sunt blocate
Cancan.ro
Acești pensionari din România primesc 100 în plus la pensie, pe data de 11 octombrie 2024
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Interzis să ai acest obiect în mașina proprie! Vei fi arestat pentru 30 de zile
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure
substantial.ro
Kremlinul confirmă schimbul de echipamente medicale între Trump și Putin în pandemie
MediaFlux
SOSESC scrisorile de la ANAF prin POȘTĂ! TREBUIE trimise ACTELE până la 25 noiembrie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului