Carne de pui și ouă importate din Ucraina VERSUS carnea de pui și ouăle românești. Ce a observat un bucătar renumit

Un cunoscut bucătar român a observat câteva diferențe între carnea și ouăle aduse din Ucraina, comparativ cu cele din România. Mulți români preferă produsele din Ucraina pentru că sunt mai ieftine decât cele românești.
Alina Costache
09 oct. 2024, 14:22
Carne de pui și ouă importate din Ucraina VERSUS carnea de pui și ouăle românești. Ce a observat un bucătar renumit

Carne de pui și ouă importate din Ucraina VERSUS carnea de pui și ouăle românești. Mulți români golesc rafturile cu ouă și carne din Ucraina fără să știe ce cumpără, de fapt. Un cunoscut bucătar a explicat de ce ar trebui să ne îndreptăm atenția către produsele românești.

Carne de pui din Ucraina VERSUS puiul românesc. Bucătar: ”E mai slab calitativ”

Un bucătar profesionist a observat câteva diferențe între carnea de pui adusă din Ucraina și cea românească.

”E mai fad față de al nostru, e puțin mai ieftin pe piață, dar mai slab calitativ față de cel românesc, nouă ne spun clienții că nu e același gust la burger, nu am schimbat nicio rețetă, doar că am luat piept din Ucraina față de al nostru românesc”, a explicat bucătarul Georgian Vîrtej, potrivit stirileprotv.ro. 

De asemenea, fermierii români spun că ucrainenii nu respectă normele europene de creștere a păsărilor. Găinile lor ar fi mai înghesuite în cuști și ar avea mai puțină lumină și căldură decât ale noastre. Nici noxele din spațiul în care trăiesc nu sunt monitorizate.

”Nu exista nicio normă în Ucraina legată de utilizarea antibioticelor, unde la noi în Romania e interzisă, utilizarea anumitor insecticide sau anumite substanțe de decontaminare sau de antiparazitare”, spune Constantin Stafie, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România.

Citește și Ce i s-a întâmplat unui student de la Harvard care a mâncat 720 de ouă într-o lună. Rezultatele experimentului îi contrazic pe specialiștii în sănătate

Autoritățile din Ucraina au promis în 2022 că se vor conforma legislației comunitare, însă inspectorii sanitari-veterinari din România spun că nu a făcut nimeni controale.

”Am avut alerte pe produse venite din Ucraina pentru ouă, carne de pasăre cu salmoneloze, asta arată ceva, care este nivelul lor de autocontrol sau de verificare, spre deosebire de ce se întâmplă în România”, a spus Dr. Sorin Sorescu, director executiv DSV Argeș.

Ministrul Agriculturii a declarat că vrea să oprească importurile de ouă și carne din Ucraina. Asta, după ce puiul ucrainean a stârnit revolte în rândul fermierilor români. Aceștia se plâng că ajung la faliment din cauza produselor importate la un preț mult prea mic. În acest an, România a important 15 milioane de ouă de la țările vecine.

”Este nevoie de o intervenţie a Comisiei Europene în privinţa importurilor ucrainene de ouă şi carne de pasăre, ţinând cont de faptul că fermierilor noştri le sunt impuse anumite condiţionalităţi cu privire la creşterea păsărilor, care presupun costuri mult mai mari în comparaţie cu cele ale fermierilor din afara Uniunii Europene. Aşteptăm o decizie rapidă a Comisiei Europene, însă le transmit fermierilor că noi suntem pregătiţi să aplicăm mecanismul de licenţiere a importurilor, pe care deja l-am aplicat cu succes în cazul importurilor de cereale, zahăr şi făină” a declarat ministrul Barbu, citat în comunicatul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Citește și Despăgubiri pentru fermierii afectaţi de secetă. Care sunt sumele, anunţul ministrului agriculturii, Florin Barbu

 

 

DailyBusiness
Pensiile cresc spectaculos! Noi beneficii pentru pensionari. Cine și cum se califică
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masa lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cât costă să faci succesiunea după 10 ani. Suma nu e deloc mică
Capital.ro
Toată lumea va fi scanată. Se schimbă cărțile de identitate. Se aplică în toate statele UE
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Celebru actor a fost învins de o boală grea. Ce tragedie!
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ce urmează să se întâmple cu salariile unei categorii de români. Guvernul a pregătit noi măsuri. Despre ce este vorba
Cancan.ro
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când au văzut-o așa 😲
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Permisul de conducere digital. ORDIN de la UE! Când va fi aplicat în toate statele
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul tată îl ignoră atât pe el, cât și pe Ianis: "Să nu uite"
substantial.ro
Gérard Depardieu solicită amânarea procesului pentru agresiune sexuală
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia