Ce preț are pâinea vândută de Laura Cosoi. Se formează cozi mari în brutăriile actriței

Laura Cosoi și soțul său, Cosmin Curticăpean, au deschis recent un lanț de brutării în București. Zilnic, oamenii stau și câte 15 minute pentru a cumpăra pâine proaspătă.
Alina Costache
10 oct. 2024, 09:28
Ce preț are pâinea vândută de Laura Cosoi. Se formează cozi mari în brutăriile actriței
Laura Cosoi și-a deschis brutărie

Pâinea vândută în brutăriile Laurei Cosoi pare că se bucură de un real succes. Făcută din maia în loc de drojdie, gustul i-a cucerit pe bucureșteni. Aceștia stau zilnic la coadă pentru a cumpăra pâinea proaspătă care le aduce aminte de copilărie.

Cât costă o pâine în brutăriile Laurei Cosoi

Printre cele mai iubite produse se numără pâinea rustică și cea multicereale, dar și plăcintele cu măr și nucă, o adevărată specialitate a casei.

”Cuptorul Brâncovenesc este o brutărie artizanală, unde găsești pâine tradițională cu maia, produse din patiseria tradițională românească, umplute cu legume și cu fructe neconservate, totul copt la cuptor cu lemne. Pâinea cu maia are gustul pâinii, din copilărie, făcute de bunici, la țară și coaptă în cuptorul cu lemne.

Asta este, de fapt, rețeta tradițională, pe care o folosim și noi. Asta pentru că nu se folosește drojdie de bere, comercială, ci ”drojdie sălbatică”, așa mai este numită maiaua – obținută doar din făină si apă, printr-un proces de fermentare tradițională. Pâinea făcută cu maia nu este numai bună la gust, ci și foarte sănătoasă”, a scria Laura Cosoi, pe blogul personal.

Citește și Laura Cosoi, reţeta specială cu care potoleşte foamea familiei cu 6 suflete

Nutriționistul Codruța Pantelimon spune că fermentul din maia are lactobacili pre și pro biotice, care ajută la o mai bună și mai ușoară digestie, fără să baloneze.

”Ceea ce o face unică și mai gustoasă este timpul de fermentare, de la 2 la 3 zile. Pâinea cu drojdie este făcută în aceeași zi. Fermentul din maia are lactobacili pre și pro biotice, care ajută la o mai bună și mai ușoară digestie, fără să baloneze. În unele sate, se face pâine la cuptor în fiecare zi.

De aceea, bunica păstra o bucățică de aluat (fermentul inițial) și pentru o dată viitoare (făcea pâine o dată la două zile). Fermenții din numita maia face pâinea mai densă, mai gustoasă, păstrând mirosul și gustul bobului de grâu, iar mineralele se eliberează mai lent, făcându-le sigur absorbția.

Diferența o face coaja, care este foarte tare la pâinea cu maia. Pâinea dospită cu drojdie conține și ea ciuperci benefice, însă consumul îndelungat pentru cei cu afecțiuni gastrointestinale poate cauza neplăceri pe termen lung”,  spune Codruța Pantelimon, potrivit click.

Cei care vor să treacă pragul brutăriilor trebuie să știe că un kilogram de pâine rustică costă 14,99 lei, iar prețul pâini cu multicereale este 15,99 lei pe kilogram. Plăcinta cu măr costă 41,99 lei, iar cozonacul tradițional poate fi cumpărat cu 69,99 lei pe kilogram. Un kilogram de cornulețe cu nucă se vinde cu 59,99 lei.

Citește și Rețeta de macaroane cu brânză făcută de Laura Cosoi. E preparatul preferat al fiicelor ei: „Îl fac de cel puțin două ori pe lună”

DailyBusiness
Klaus Iohannis a dat legea! Se micșorează o taxă în 2025
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Locul din casă unde e bine să ții murăturile ca să nu se strice. Se află în bucătărie, dar mulți îl folosesc pentru altceva
Capital.ro
Se plătesc 3200 lei net. Banii sunt virați pe card. Anunț pentru orice român de 16-78 ani
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Vești bune. Românii primesc un nou sprijin de la Guvern. Banii se alocă pe loc
Adevarul
Edilul care și-a incendiat primăria a obținut ordin de protecție împotriva secretarei: „S-a repezit cu o forță brutală în mine”
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Se anunță sărbători de poveste. Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
El este Cătălin, șoferul de ridesharing ucis cu 22 de lovituri de cuțit, în Snagov. Bărbatul în vârstă de 31 de ani era tatăl a doi copii
Cancan.ro
Câți lei costă o pâine cu maia la brutăria Laurei Cosoi. Românii stau zilnic la coadă!
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Durere și lacrimi. Medicul Monica Pop, despre boala sa ucigașă: Fiecare om are asta
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Putin l-a rechemat pe ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, după șapte ani de mandat
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pelerinaj de coșmar pentru 11 români. De pe muntele Athos direct la spital după ce au gustat din „leguma diavolului”