În zilele de toamnă, dar nu numai atunci, putem prepara o salată colorată din legume specifice perioadei. Este o rețetă simplă, care nu necesită mult timp sau bani mulți şi nici mare pricepere într-ale bucătăriei. Este o salată hrănitoare şi bogată în vitamine și poate fi servită ca atare, dar merge de minune și cu diferite carnuri la gratar sau la cuptor, tocanite sau chiar piureuri.
Citește și: Rețetă de varză murată. Ce să faci ca să-ți iasă sănătoasă și gustoasă
Ingredientele folosite sunt: varza alba si varza rosie, morcovi, radacina de telina, sfecla, marar proaspat, sare si piper, ulei si suc de lamaie sau otet.
Legumele se spală, se curăță, se toată mărunt sau se dau pe răzătoare. Amestecam totul într-un bol încăpător.
Daca nu o consumați pe toata, puneți restul de salată într-un recipient inchis ermetic si depozitați-o la frigider.
@cosanzenele.gatesc🍁Salate de toamna🍁 Episod 2: Salata plina de culori Colorata, plina de gust, usor de pregatit si cu un buget redus. Aceasta salata de toamna este perfecta pentru momentele in care ne strangem mai multi in jurul mesei si merge de minune cu diferite carnuri la gratar sau la cuptor, tocanite sau chiar piureuri. Avem nevoie doar de un bol mai maricel si de o razatoare. Ingredientele folosite sunt: varza alba si varza rosie, morcovi, radacina de telina, sfecla coapta, marar proaspat, sare si piper, ulei si suc de lamaie sau otet. Amestecam totul foarte bine si gata salata noastra. Daca nu o consumam pe toata, o punem intr-un bol inchis ermetic si o tinem la frigider. A doua zi va avea un gust si mai bun. Urmariti Cosanzenele.Gatesc pentru mai multe delicii.♬ original sound – cosanzenele.gatesc
Varza roșie își obține culoarea de la pigmenții săi numiți antociani, care au proprietatea de a-și schimba culoarea în funcție de pH. Acești pigmenți sunt prezenți în multe fructe și legume precum zmeura, murele, sfecla, vinetele, strugurii.
Antocianii fac parte din marea familie a fitonutrienților, nutrienți proveniți din plante. Acestea sunt substanțe vegetale produse de plante în principal pentru a se apăra în timpul dezvoltării lor. De exemplu, antocianii din varza roșie îi servesc drept protecție împotriva razelor UV nocive în timpul creșterii.