Marcel Ciolacu, răspuns tăios pentru Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne: ”Propaganda agresivă a Rusiei deformează datele istorice și ignoră realitățile actuale în încercarea de a schimba traseul european al Republicii Moldova”

Guvernul României a transmis joi o reacţie la afirmaţiile purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, în care arată că România rămâne ferm angajată în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, iar propaganda agresivă a Rusiei nu va schimba acest lucru.
Filip Stan
10 oct. 2024, 12:30
Marcel Ciolacu, răspuns tăios pentru Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne: ”Propaganda agresivă a Rusiei deformează datele istorice și ignoră realitățile actuale în încercarea de a schimba traseul european al Republicii Moldova”

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că autorităţile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor ştiri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova, el încurajându-i pe toţi liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi.

”România rămâne un susţinător ferm al Republicii Moldova şi al viitorului său european şi va continua să sprijine cetăţenii şi autorităţile de la Chişinău să îşi îndeplinească obiectivele în acest sens. Propaganda agresivă a Rusiei, care deformează datele istorice şi ignoră realităţile actuale, trebuie combătută prin toate mijloacele, astfel încât obiectivul de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se realizeze”, arată Executivul într-un comunicat.

”Autorităţile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor ştiri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova. Îi încurajez pe toţi liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi de astfel de acţiuni. România este umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Dorinţa Republicii Moldova de a deveni stat membru al UE reprezintă alegerea stabilităţii, prosperităţii şi a unei comunităţi de valori şi principii, lucruri pe care Rusia continuă să le încalce flagrant, atacându-şi vecinii, cu mijloace convenţionale şi hibride care încalcă în mod flagrant dreptul internaţional, arată Guvernul.

Citește și: Ciolacu, despre proiectul PNL privind pensiile militarilor: Putem veni cu ceva mult mai coerent şi nefăcut pe colţul mesei

”Alături de celelalte state membre ale UE, România va continua să sprijine Republica Moldova  pentru consolidarea instituţiilor democratice şi a capacităţii de a contracara atacurile hibride agresive cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse”, precizează Executivul.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avut miercuri, în briefingul său de presă, un lung comentariu despre „Situaţia din Moldova”, reluându-şi atacurile obişnuite la adresa conducerii proeuropene a ţării în condiţiile în care aceasta se pregăteşte de alegeri prezidenţiale la 20 octombrie.

Zaharova a remarcat în context vizita premierului Marcel Ciolacu la Chişinău, faţă de care a avut remarci ironice, acuzând din nou România că vrea să acapareze Republica Moldova. Consulatul României de la Rostov pe Don a primit notificare că trebuie să se închidă începând cu data de 14 octombrie, a mai anunţat Zaharova. Decizia închiderii fusese luată de Moscova la sfârşitul anului trecut.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț important pentru români: ”Vă dau o veste tristă azi: nu va fi nicio creștere a cotei de TVA”

DailyBusiness
Este anunțul momentului pentru românii care fac cumpărături la market!
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Ingredientul care îți poate salva plantele din casă toamna și iarna. Costă doar 1 leu
Capital.ro
Anunț trist despre Victor Rebengiuc. Ce s-a întâmplat cu marele actor al României
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Klaus Iohannis a dat legea! Se micșorează o taxă în 2025
Adevarul
Edilul care și-a incendiat primăria a obținut ordin de protecție împotriva secretarei: „S-a repezit cu o forță brutală în mine”
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Cât de mult l-a schimbat Meghan Markle pe Harry: Era distractiv
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Imagini apocaliptice! Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida: S-au raportat 27 de tornade și a fost emis ordin de evacuare
Cancan.ro
Câți lei costă o pâine cu maia la brutăria Laurei Cosoi. Românii stau zilnic la coadă!
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Se plătesc 3200 lei net. Banii sunt virați pe card. Anunț pentru orice român de 16-78 ani
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Ingineri militari nord-coreeni uciși în Ucraina, confirmă oficiali din Kiev și Seul
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pelerinaj de coșmar pentru 11 români. De pe muntele Athos direct la spital după ce au gustat din „leguma diavolului”