Crin Antonescu îi distruge pe liberali: ”PNL devine din ce în ce mai ridicol. Are imaginea unui partid instabil, deseori caraghios”

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a avut joi un discurs extrem de dur la adresa liberalilor, declarând că aceștia au făcut un întreg scandal și au amenințat cu ieșirea de la guvernare doar pentru că PSD nu a aprobat legea care i-ar fi permis lui Klaus Iohannis să candideze pentru un loc în Senat.
Filip Stan
10 oct. 2024, 13:02
Crin Antonescu îi distruge pe liberali: ”PNL devine din ce în ce mai ridicol. Are imaginea unui partid instabil, deseori caraghios”

Crin Antonescu a continuat să-i critice pe liberali, spunând că aceștia s-au făcut de râs atunci când au declarat, prin vocea președintelui partidului, Nicolae Ciucă, că ies de la guvernare, pentru ca apoi să bată în retragere.

„Din păcate, spre stupoarea mea și mâhnirea mea, PNL devine din ce în ce mai lipsit de credibilitate și din ce în ce mai ridiciol. Acum trei luni era o mare prietenie, un discurs de stabilitate adresat cetățenilor români care erau chemați să cimenteze unitatea PSD-PNL, inclusiv pe listele comune de la europarlamentare. Se țineau discuții pe toate vocile, vorbesc acum doar de PNL, în care se arătau binefacerile acestei Coaliții”, a declarat Crin Antonescu.

Fostul lider PNL a adăugat că „scandalul a început când PNL a încercat să promoveze un proiect de lege dedicat unui singur om”.

„Scandalul a început când PNL a încercat să promoveze un proiect de lege dedicat unui singur om, pentru Klaus Iohannis, și PSD a refuzat acest lucru. De atunci a început un scandal care s-a accentuat acum. PNL a descoperit recent că PSD-ul e totalitar în ADN-ul său, pentru că niște judecători de la CCR au scos-o pe doamna Șoșoacă din cursa prezidențială. Mi-am exprimat și eu rezerve, dar decizia nu are de-a face cu relația politică dintre două partide aflate la guvernare. Și acum suntem în comedia penibilului și demogagia afirmației președintelui PNL și a celorlalți că s-a rupt orice legătură, Coaliția, dar guvernează ca să-i păzească pe cetățeni”, a mai spus Antonescu.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre Nordis: „Proiectul de lege al PNL, să mă ierte Dumnezeu, este din 2019. La mine nu merg şmecheriile”

Fostul președinte liberal a mai afirmat că „PNL are din ce în ce mai mult imaginea unui partid instabil, deseori caraghios”.

„Mai ridicol decât asta nu se poate. PNL are din ce în ce mai mult imaginea unui partid instabil, deseori caraghios. Începe să semene cu unul dintre fruntașii săi mici, demagogi și obraznici. Nu se poate în felul acesta, în toiul unei campanii cu o miză enormă. Din păcate, nu știu cât de credibil este pentru cetățeni, vom vedea, dar PNL a devenit un partener de nedorit pentru nimeni, după alegeri, nici pentru PSD, nici pentru USR. Inclusiv reprezentanți ai acestor partide vorbesc despre faptul că o eventuală alianță după alegeri s-ar putea face doar cu un PNL cu o altă conducere”, a mai spus el.

Crin Antonescu a fost întrebat și dacă președintele PNL ar putea să nu ajungă în turul al doilea.

„Probabil că da. Ce poate fi mai caraghios decât să le reproșezi PSD-iștilor că vor să-și facă propriul candidat câștigător. Păi ăsta e rolul unui partid. PNL trebuie să se ocupe de propriul său candidat, pe care îl vede toată lumea cum este, să se preocupe de o campanie în care prin intermediul acestui candidat să propună ceva solid pentru viitorul României și să nu facă toate aceste scandaluri, pentru că, ce să vezi, PSD-ul vrea să își promoveze propriul candidat. Păi ce ar vrea? Ca PSD-ul să lucreze pentru președinția domnului Ciucă, e ridicol. Când ajungi să spui un lucru atât de descalificant, că nu mai există Coaliția, dar guvernezi, păi actul guvernării e un act politic. Înțelegem toți că această campanie foarte bruscă anti-PSD e doar o încercare de a păcăli alegătorii anti-PSD și după aceea știm ce s-ar întâmpla. Bătălia pentru a capta voturi printr-o nouă campanie anti-PSD poate să fie legitimă pentru alții, dar nu pentru cei care au guvernat împreună cu PSD”, a mai spus Crin Antonescu.

Totodată, acesta a mai afirmat că „în cazul unui eșec la alegeri, întreaga conducere actuală a PNL ar trebui schimbată fără niciun pic de ezitare și reținere”.

„Toată această campanie politică din ultima vreme, toate aceste lucruri care au făcut de râs partidul în anumite momente, este decizia acestor patru, cinci oameni care conduc acum partidul”, a conchis Crin Antonescu, la Antena 3.

Citește și: Decizie în PNL: după un întreg scandal, Ciucă îi anunță pe liberali că rămân la guvernare

DailyBusiness
Este anunțul momentului pentru românii care fac cumpărături la market!
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Ingredientul care îți poate salva plantele din casă toamna și iarna. Costă doar 1 leu
Capital.ro
Anunț trist despre Victor Rebengiuc. Ce s-a întâmplat cu marele actor al României
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Klaus Iohannis a dat legea! Se micșorează o taxă în 2025
Adevarul
Edilul care și-a incendiat primăria a obținut ordin de protecție împotriva secretarei: „S-a repezit cu o forță brutală în mine”
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Cât de mult l-a schimbat Meghan Markle pe Harry: Era distractiv
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Imagini apocaliptice! Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida: S-au raportat 27 de tornade și a fost emis ordin de evacuare
Cancan.ro
Câți lei costă o pâine cu maia la brutăria Laurei Cosoi. Românii stau zilnic la coadă!
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Se plătesc 3200 lei net. Banii sunt virați pe card. Anunț pentru orice român de 16-78 ani
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Ingineri militari nord-coreeni uciși în Ucraina, confirmă oficiali din Kiev și Seul
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pelerinaj de coșmar pentru 11 români. De pe muntele Athos direct la spital după ce au gustat din „leguma diavolului”