Cod roşu de vânt puternic, ploi abundente şi inundaţii în Franța. Ciclonul Kirk a ajuns în Europa

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că, în conformitate cu datele transmise de Meteo France, departamentul Seine-et-Marne se află sub cod roşu, iar departamentele Centre-Val-de-Loire, Ile-de-France şi Champagne-Ardenne sub cod portocaliu de vânt puternic, ploi abundente şi inundaţii, avertizarea fiind valabilă inclusiv pentru 11 octombrie 2024.
Filip Stan
10 oct. 2024, 14:36
Cod roşu de vânt puternic, ploi abundente şi inundaţii în Franța. Ciclonul Kirk a ajuns în Europa

Ciclonul Kirk a ajuns în Europa. Fostul uragan Kirk a lovit deja nord-vestul Spaniei și se îndreaptă spre nord-est deasupra Europei. Autoritățile din Franța sunt în alertă din cauza ciclonului Kirk și au emis mai multe alerte cod roșu și portocaliu.

”Se preconizează perturbări în funcţionarea reţelei rutiere şi/sau feroviare, precum şi posibile întreruperi ale furnizării electricităţii, alunecări de teren şi prăbuşiri ale unor diguri sau poduri”, a transmis MAE.

Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce priveşte circulaţia feroviară, pot regăsi informaţii actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

În deplasarea spre est, ciclonul Kirk va favoriza pătrunderea unei mase de aer cald în estul Europei. De aceea, în România vremea se va încălzi, iar temperaturile maxime vor depăși 25 de grade pe arii extinse în sudul țării, precum și în alte zone de câmpie din celelalte regiuni.

Și în SUA vremea face ravagii. Cel putin doi oameni au murit si altii au fost raniti imediat dupa ce uraganul Milton a atins ţărmul Floridei. Cele şapte tornade formate in sudul statului au distrus deja zeci de case, poduri si drumuri. Inclusiv acoperisul celui mai mare stadion din Florida a fost luat pe sus. Un milion şi jumatate de locuinte sunt fără curent, iar 15 comitate au fost evacuate complet şi peste şase milioane de oameni au fugit din calea urgiei.

În timp ce unele zone de pe coasta de vest a Floridei se confruntau cu valuri uriașe, vânturile puternice aduse de uraganul Milton împingeau apa din Tampa Bay, relatează Herald Tribune. Meteorologii spun că, în cazul în care Milton va atinge țărmul la sud de Tampa, Tampa Bay se va confrunta probabil cu o furtună cu valuri inverse.

„Valul de furtună este creșterea anormală a nivelului apei în timpul unei furtuni, măsurată ca înălțime a apei peste mareea normală prognozată”, se arată pe site-ul NOAA. „Valul este cauzat în principal de vânturile unei furtuni care împing apa spre țărm”.

Cele mai recente previziuni în timp ce uraganul Milton se îndreaptă spre Florida includ valurile mari care vor lovi plajele și clădirile, porturile de agrement și zonele de promenadă. Canalele și cursurile de apă se pot transforma în râuri și se pot declanșa alunecări de teren în văi. Sistemele de control al inundațiilor și digurile pot fi afectate de valul de furtună.

DailyBusiness
Este anunțul momentului pentru românii care fac cumpărături la market!
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Ce să pui în zacuscă pentru o aromă unică și o textură cremoasă. Gospodinele cu experiență folosesc un ingredient secret, banal la prima vedere
Capital.ro
ORDIN pentru românii care au făcut armata. Este obligatoriu să se prezinte!
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Klaus Iohannis a dat legea! Se micșorează o taxă în 2025
Adevarul
Edilul care și-a incendiat primăria a obținut ordin de protecție împotriva secretarei: „S-a repezit cu o forță brutală în mine”
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Filmul care va da peste cap toate topurile. Apare pe Netflix, peste câteva ore
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Imagini apocaliptice! Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida: S-au raportat 27 de tornade și a fost emis ordin de evacuare
Cancan.ro
Anunțul făcut de Alexia Eram, după ce Mario Fresh a confirmat despărțirea: 'Acum a venit momentul!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a dat ordin de la Comisia Europeană. Devine OBLIGATORIU în România
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Președintele Iohannis are un mini-teren de golf și la Vila Lac 3
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pelerinaj de coșmar pentru 11 români. De pe muntele Athos direct la spital după ce au gustat din „leguma diavolului”