Prognoza meteo. Vreme bacoviană de vineri, se întunecă cerurile, iar temperaturile revendică gecile de iarnă

În sud-vestul Olteniei, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei cerul se va înnora treptat și pe arii în general restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. În restul regiunilor cerul va fi mai mult senin, și doar spre sfârșitul intervalului, pe alocuri se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 18 grade.
Alina Costache
10 oct. 2024, 13:31
Prognoza meteo. Vreme bacoviană de vineri, se întunecă cerurile, iar temperaturile revendică gecile de iarnă

Prognoza meteo VINERI
În Țară
În vestul, centrul și nordul țării, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, în timp ce în restul zonelor temperaturile vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei. Cerul va avea înnorări și va ploua, în prima parte a intervalului în sud-vestul Olteniei și local în Banat, Crișana, Maramureș și în Transilvania, iar seara și noaptea în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă, cu precădere în sud-estul țării, local vor fi de 10…15 l/mp și izolat vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea în Moldova, estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, unde vor fi rafale în general de 50…55 km/h, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral, spre 17 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

România va deveni ţara furtunilor extreme. Avertisment lansat de ministrul Mediului  

București
Vremea se va menține cu mult mai caldă decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară
Vremea se va răci, local semnificativ în nord-est și în jumătatea de sud-est a țării. În sudul, estul și parțial în centrul teritoriului în prima parte a zilei vor fi înnorări și local va ploua, apoi treptat cerul se va degaja. Izolat cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp. În restul zonelor, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade, iar cele minime în general între 3 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

București
Vremea se va răci semnificativ, valorile de temperatură urmând a se situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi noros în cea mai mare parte a intervalului și vor fi perioade în care va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară
Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale. În vestul, centrul și nordul țării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când pe arii restrânse temporar va ploua slab. În restul teritoriului, la începutul intervalului vor fi unele înnorări și izolat posibile ploi slabe, apoi cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului la munte și în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Un val de aer polar învăluie România după zilele însorite de vară

București
Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi ușor. La începutul intervalului vor fi înnorări și posibile ploi slabe, apoi treptat cerul se va degaja devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Prognoza meteo LUNI
În Țară
Vremea se va răci în nord, nord-est și în centru, iar în restul zonelor valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat noaptea în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în sud-vest, nord-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

București
Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară
Valorile termice, în marea lor majoritate se vor apropia de cele normale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

București
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

DailyBusiness
Concluzii despre aderarea DEPLINĂ la Schengen, după reuniunea JAI! România și Bulgaria, în pragul decizional!
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Cum scapi de musculițele mici și negre din bucătărie. Soluția banală care are un efect instant
Capital.ro
Românii care trebuie să schimbe buletinul! Legea spune clar: Este obligatoriu
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Candidaturile la PREZIDENȚIALE. BEC a validat 10 candidaţi din partea partidelor şi patru independenţi
Adevarul
Ceremonie în stil sovietic la Kremlin. Gesturi ”tandre” între Putin și Lukașenko, ironizate pe internet
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Așteptarea ia sfârșit. 1 noiembrie vine cu mai mulți bani pentru acești pensionari
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Nicoleta Ștefan, o asistentă din Slatina, a murit într-un accident rutier cumplit alături de soțul ei 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Plata în numerar. Interzis pentru românii care folosesc bani cash. Te arestează preventiv
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Youtuberul Yung Filly acuzat de viol și arestat în Australia
MediaFlux
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nani mic în mașina IPJ Vrancea: săracii, trebuie să fi fost epuizați…