EXCLUSIV Sondaj SOCIOPOL: La cine se duc voturile Dianei Şoşoacă după decizia CCR şi cum se prăbuşeşte Mircea Geoană

Situaţia alegerilor prezidenţiale nu s-a schimbat prea mult după toată tevatura stârnită de decizia CCR cu privire la Diana Şoşoacă. Marcel Ciolacu rămâne lider, iar contracandidatul din turul doi pare să fie George Simion, la mare luptă cu Nicolae Ciucă, potrivit ultimului sondaj Sociopol.
Filip Stan
10 oct. 2024, 14:27
EXCLUSIV Sondaj SOCIOPOL: La cine se duc voturile Dianei Şoşoacă după decizia CCR şi cum se prăbuşeşte Mircea Geoană

SONDAJ SOCIOPOL octombrie 2024. „Voturile Dianei Sosoaca au fugit in mai multe parti, cele mai multe voturi s-au scurs in sistem, singura lor calitate nu mai este .. si atunci s-au suparat si isi iau jucariile si pleaca, o parte se duc spre candidatii anti PSD, Nicolae Ciuca, Lasconi, si o parte din voturi se duc spre candidatii reziduali. În ceea ce priveşte clasamentul, avem pe primul loc Marcel Ciolacu – cu 26%, locul 2 este antamat de 2 candidati, George Simion – 19% si Nicolae Ciuca – 17%, destul de aproape unul de celalalt. Pe urma, vin 3 candidati, Elena Lasconi, cu 12 procente, Mircea Goana cu 10%, si Cristian Diaconescu, cu 9%. Şi ceilalţi sunt acolo, Călin Georgescu- 2%, Terhes 2%, Kelemen Hunor cu 2%, Ludovic Orban, cu 1% , Alexandra Pacuraru – 0%.

„Evoluția în turul 1 a lui Mircea Geoană seamănă remarcabil de bine cu cea a celuilalt mare candidat independent providențial din 2009, Sorin Oprescu. Un start fulminant, cu vârf de 25%, urmat de o cădere puternică, spectaculoasă, foarte asemănătoare cu a funicularului lui Zorba. Și cade. Și tot cade. Și se prăbușește. Hey boss, did you ever see a more splendiferous crash?”, a comentat Mirel Palada pe Facebook

„Prima zi fără Șosoacă. Valuri valuri de lacrimi tefeliste inundă ogoarele patriei. Hoarde de progresiști disperați își smulg iile de pe ei și jelesc salvatoarea Patriei, filo-putinista și anti-semita Șoșoacă. Useriștii și liberalii și-au dat mîna peste țară și deplîng dispariția din cursa electorală a celei mai toxice persoane politice din România. Televiziuni deontoloage și analiști deontologi și influenceri tefeliști plîng în hohote. Țara este scufundată într-un priveghi imens. În timpul ăsta, forțele reacționare de la Sociopol, institutul cu cele mai exacte măsurători și predicții electorale, tocmai au dat drumul la un nou sondaj – primul val fără Șoșoacă. Vaaaii, procentele. Vaaaii, disperarea. Vaaaaii, marja de oroare”, comentează Mirel Paalada şi pe Facebook.

EXCLUSIV – Sondaj SOCIOPOL septembrie: Marcel Ciolacu se distanţează, finală pentru Cotroceni cu George Simion. Mircea Geoană, abia pe locul 5

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Prezidențiale, cei mai mulți votanți ar merge cu Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 27% din voturi. În turul doi, l-ar avea contracandidat pe liderul AUR George Simion, care ar obține 18%, conform unui sondaj SOCIOPOL, realizat în perioada 4 – 12 septembrie 2024.

Pe locul al treilea s-ar clasa Nicolae Ciucă, ”ostașul” aruncat în lupta pentru Cotroceni, de către liberali, cu 14%. Președinta USR Elena Lasconi se menține pe locul patru, dar scad procentele 12%, față de 14% cânt avea în august.

Citește și: Lasconi începe să-şi amintească despre studii: „Am plâns pe stradă, aveam o profesoară de Contabilitate de la ASE care îmi dăduse nota 4,75”

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Prezidențiale, cu cine ați vota?

Marcel Ciolacu (PSD) – 27%
George Simion (AUR) – 18%
Nicolae Ciucă (PNL) – 14%
Elena Lasconi (USR) – 12%
Mircea Geoană (independent) – 11%
Diana Șoșoacă (SOS) – 8%
Cristian Diaconescu (independent) – 6%
Kelemen Hunor (UDMR) – 3%

SURSĂ: Sondaj Sociopol la comanda România TV

Citește și: De ce a ales Marcel Ciolacu să facă Dreptul și cum a făcut facultatea în timp ce muncea în paralel: „Am şi diploma de licenţă de la facultate, am luat media 9”

PERIOADA SONDAJ: 4 – 12 septembrie 2024
METODĂ: Interviuri telefonice
EȘANTION: 1000 de persoane
MARJĂ DE EROARE: +/- 3.2%

Sociologul Mirel Palada a comentat în direct la Romania TV sondajul Sociopol.

Sondajul Sociopol cel mai recent ne arata ca incetul cu incetul incepe sa functioneze si fidelitatea politica. Si avem astfel o convergenta intre scorurile prezidentiale si scorurile de la partidele politice. Incetul cu incetul, Geoana incepe sa scada, asta e concluzia, neavand un partid puternic in spate, e intr-o continua scadere. Marcel Ciolacu isi consolideaza baza politica, Simion ocupa scorul partidului sub 20%, Ciuca intr-o revenire mai bine definita, e intr-o crestere in ultimele sondaje. Putem sa tragem concluzia ca Marcel Ciolacu e cel mai definit ca fiind cel care intra in turul 2. Vom vedea cine va fi al doilea dintre George Simion, care are prima sansa, si Ciuca, ce incepe sa recupereze din voturile PNL in defavoarea lui Geoana si Lasconi. Avem trei tabere politice bine definite. Tabara PSD, tabara seuveranista, Sosoaca si Simion, si tabara anti-PSD, unde e si competitia cea mai mare„, a declarat Mirel Palada, în exclusivitate la România TV.

Un sondaj Sociopol realizat între 26 august – 3 septembrie îl dădea tot pe Marcel Ciolacu pe primul loc în clasamentul pentru alegerile prezidențiale, 26% dintre cetățenii români afirmându-și încrederea față de liderul PSD, în funcția de președinte al României. Totodată, George Simion se clasa pe locul 2, devenind astfel principalul rival al lui Ciolacu. Liderul AUR are cele mai mari șanse să între în turul doi, alături de actualul premier al României.

Pe locul trei se clasează Mircea Geoană, cu 14% din voturi, pe locul patru Elena Lsasconi, de la USR, tot cu 14% din voturi, iar Nicolae Ciucă se află abia pe locul cinci, cu 10% din voturi.

„Pe locurile trei – patru, practic la egalitate și la cinci puncte procentuale în spatele lui Simion, găsim în sondajul Sociopol doi candidați anti-PSD, ambii cu 14%.
Mircea Geoană, candidat independent, dar cu o platformă și mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite. Și Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR.
Tendințele de evoluție ale celor doi sunt divergente. Geoană scade, dând semne din ce în ce mai clare de erodare. Lasconi, în schimb, crește.
Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cu 10%. E din ce în ce mai evident că Nicolae Ciucă nu are nici o șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.
Competiția electorală este încheiată de doi candidați sub 10%: Diana Șoșoacă, SOS România, cu 9%, și Cristian Diaconescu, independent, cu 7%.
Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale.
Cursa pentru intrarea în finala turului doi este din ce în ce mai intensă. Primele șanse le au Marcel Ciolacu, PSD, și George Simion, AUR.
Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,005 persoane.
Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.”, apreciază Mirel Palada.

Victor Ciutacu despre Mircea Geoană: Pe ăsta trebuie doar să-l lași să vorbească, să nu-l încurci

„Geoană e tot mai spectaculos. A ieșit la Digi. Dincolo de faptul că l-a făcut mort-viu pe Băsescu, a dat drumul la brațe. Și o comite în serie mare. Pe ăsta trebuie doar să-l lași să vorbească, să nu-l încurci.
1. „Noi am trăit în anii (…) eu sunt decreţel şi eu. Nu sunt confortabil deloc să spun unei femei că cineva, din orice motiv, poate dispune de corpul său şi decizia sa suverană de a face ceea ce doreşte acolo. Sunt foarte progresist aici”
Decretul s-a dat în 1966. El avea 8 ani. Bănuiesc că n-a gestat maică-sa cât o turmă de elefanți la un loc.
2. „Nu am votat. Pentru că eram la… cred că eram în deplasare undeva, cred că eram într-o deplasare cu NATO, cred că era în perioada în care eram eu la NATO”
Referendumul a avut loc în 2018. Geoană a fost numit la NATO în 2019”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

DailyBusiness
Candidaturile la PREZIDENȚIALE. BEC a validat 10 candidaţi din partea partidelor şi patru independenţi
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Ce se întâmplă dacă freci varza 30 de secunde cu sare. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască
Capital.ro
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Marcel Ciolacu, declarație: „Nu pierdem niciun ban. Nu facem bine românilor. Un incompetent a crezut că merge cu șmecherii”
Adevarul
Ceremonie în stil sovietic la Kremlin. Gesturi ”tandre” între Putin și Lukașenko, ironizate pe internet
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Nicoleta Ștefan, o asistentă din Slatina, a murit într-un accident rutier cumplit alături de soțul ei 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul le cere banii românilor. Taxă pentru proprietarii de case sau mașini. Sunt obligați să plătească
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Rafael Nadal anunță retragerea: Reacții și omagii din lumea sportului
MediaFlux
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ADERAREA la Schengen. AUSTRIA a făcut ANUNȚUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nani mic în mașina IPJ Vrancea: săracii, trebuie să fi fost epuizați…