Doi frați fac naveta pentru a îngriji cai de rasă care costă zeci de mii de euro. ”S-au învățat cu noi, vorbim cu ei”

Doi frați din comuna ieșeană Roșcani fac naveta 50 de kilometri până la Iași, pentru a avea grijă de cei șapte cai absolut superbi din baza hipică a Universității de Științele Vieții. Vorbim despre cai de rasă, pe cât de frumoși, pe atât de valoroși - unul dintre ei costă 50.000 de euro!
Irina Dumitrescu
10 oct. 2024, 16:16
Doi frați fac naveta pentru a îngriji cai de rasă care costă zeci de mii de euro. ”S-au învățat cu noi, vorbim cu ei”

O dată la două zile, frații Andronic pleacă din comuna unde locuiesc, Roșcani, pentru a ajunge, cu treabă, la Iași. Acolo, au în grijă șapte cai de rasă superbi, aflați la baza hipică a Universității de Științele Vieții (USV), scrie bzi.ro.

Cătălin Andronic are 53 de ani. Lucrează ca îngrijitor la baza hipică de doar doi ani, însă are în spate experiență, nu glumă! ”De mic copil lucrez cu animalele, încă de când am început să merg, îmi sunt foarte dragi. Părinții mei aveau oi, vaci, porci, cai, și de mic m-am învățat cu ele. La fel și fratele meu, și el lucrează aici, ne întâlnim numai dimineață, când ne schimbăm tura. Lucrăm două zile și după, avem libere. Două zile dorm aici, în Bază, avem niște camere, iar după cele două zile, plec acasă”, spune el.

Citește și Rezerviștii sunt chemați la apel. Foștii militari care refuză să se prezinte riscă amenzi uriașe

Cei șapte cai din baza hipică sunt din rase diferite. Doar doi dintre ei provin din herghelii românești și toți, desigur, au nume. ”Kraf este Lipițan Conversano, Karen este Lipițan Maestoso, iapa Yes We Can este de rasă Wurttemberger, din Germania, avem și un ponei pe numele Casper, din Olanda, Norocel este jumătate Pur Sânge Arab, Novacc este jumătate Nonius, din Ungaria, și Raegan, de rasă Selle français. Ei vin cu acte, numele lor este în acte, nu le punem noi numele. Cel mai valoros cal pe care îl avem în bază este Raegan, în valoare de 50.000 de euro, are 18 ani”, a precizat administratorul bazei hipice, inginerul Radu Mihalcea.

Fraților Andronic le place atât de mult jobul lor, încât deja se văd ieșind la pensie de la baza hipică. ”Suntem trei îngrijitori aici, eu, fratele meu și încă un băiat, toți trei suntem din comuna Roșcani. Noi am lucrat împreună la aceeași fermă și după, am venit aici. Eu am lucrat 30 de ani în zootehnie. Îmi plac mult animalele, dacă nu mi-ar fi plăcut, nu aș lucra aici. Aș vrea să lucrez aici până ies la pensie”, spune Cătălin Andronic.

Citește și Black Friday 2024. S-a anunțat oficial ziua în care comercianții vor face cele mai mari reduceri

Păi cum să nu le placă munca de-acolo, câtă vreme se înțeleg de minune cu caii. Se înțeleg atât de bine, încât au ajuns să și vorbească!

”Știu toți caii după nume, s-au învățat cu noi, noi vorbim cu ei. Când ajung la ei, știu deja să dea copitele să i le curăț fără să mai zic eu. Dimineața, prima data, scoatem tot ce este ud afară, punem paie uscate, le dăm de mâncare și după, le facem pedichiura, pieptănăm coada. Pe parcursul zilei avem grijă să nu fie boxa murdară. Sunt șapte cai, le știu numele la toți, dar de Karen mi-e cel mai drag, vorbesc cu el, altădată îi mai zic câte o vorbă. El este mai alintat, e mezinul grajdului, are patru ani. Este mai special, este un cal care nu a mai fost lucrat de altcineva. Când îl mai scot la baie, nu îi prea place, mă mai cert cu el. Am mai fost atacat, mai are momente când vrea să muște, dar nu are nimic, nu mă supăr”, a mai spus Cătălin Andronic.

DailyBusiness
Este anunțul momentului pentru românii care fac cumpărături la market!
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Băutura delicioasă care te scapă de gândacii de bucătărie. O ai și tu în casă, dar sigur nu te-ai gândit să o folosești în acest mod
Capital.ro
Ordinul care a intra în vigoare în toată România. Este obligatoriu de astăzi, 10 Octombrie
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Klaus Iohannis a dat legea! Se micșorează o taxă în 2025
Adevarul
Edilul care și-a incendiat primăria a obținut ordin de protecție împotriva secretarei: „S-a repezit cu o forță brutală în mine”
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Filmul care va da peste cap toate topurile. Apare pe Netflix, peste câteva ore
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Imagini apocaliptice! Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida: S-au raportat 27 de tornade și a fost emis ordin de evacuare
Cancan.ro
Anunțul făcut de Alexia Eram, după ce Mario Fresh a confirmat despărțirea: 'Acum a venit momentul!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Rusia a blocat România. Decizia venită direct de la Moscova
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Atac aerian israelian la o școală din Fâșia Gaza: zeci de morți și răniți
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pelerinaj de coșmar pentru 11 români. De pe muntele Athos direct la spital după ce au gustat din „leguma diavolului”