„Cel mai important este să modernizăm infrastructura rutieră. De anul viitor, drumul va intra în modernizare, prin asfaltarea lui. Cred că, în scurt timp, grandoarea şi măreţia acestei cetăţi va fi evidenţiată la adevărata ei valoare„, a spus preşedintele CJ Hunedoara, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, este posibil ca reabilitarea drumului spre Sarmizegetusa Regia să se deruleze prin fonduri europene, din sumele economisite pe alte lucrări de infrastructură. În caz contrar, modernizarea va începe cu finanţare locală, urmând ca CJ Hunedoara să depună o cerere de finanţare la Comisia Europeană pentru perioada de bugetare 2014-2020.
Preşedintele CJ Hunedoara a explicat că de la preluarea în administrare a cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, lucrurile s-au îmbunătăţit vizibil, în sensul în care se păstrează curăţenia, este ordine, există asigurată paza, inclusiv cu jandarmi, şi un regulament de vizitare.
„Continuăm cu păstrarea ordinii şi a disciplinei în această cetate. (…) Faţa acestei cetăţi s-a schimbat în ultimele trei luni, de când a fost preluată de Consiliul Judeţean. Pe aici veneau şi făceau nudism şi plajă. S-a terminat cu acestea. Este un monument istoric pe care trebuie să-l respectăm. Toţi cei care vin aici trebuie să plece cu o amintire plăcută”, a adăugat preşedintele CJ Hunedoara.
Citeşte: Topul celor mai frumoase destinaţii turistice din România, realizat de britanici
El nu a exclus ca accesul turiştilor spre cetate să fie făcut după sistemul promovat în staţiunile turistice, cu ajutorul unor minicare ce vor pleca din localitatea Costeşti. Fiecare minicar ar urma să fie prevăzut cu o instalaţie de sunet şi ghid care vor explica tot ceea ce ţine de această zonă.