A patra scumpire a carburanților în octombrie. Vești proaste pentru șoferi înainte de weekend

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România, a majorat prețul benzinei vândute în stațiile proprii. Este a patra scumpire consecutivă. Litrul de motorină se vinde cu prețuri peste 7 lei.
Alina Andrei
11 oct. 2024, 08:35
A patra scumpire a carburanților în octombrie. Vești proaste pentru șoferi înainte de weekend

Petrom a majorat din nou prețul benzinei. La stația de pe strada Brașov din București un litru de benzină standard se vinde cu 7,03 lei pe litru. Motorina standard costă 7,06 lei pe litru.

Față de de ziua precedentă, Petrom a crescut prețul benzinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei. Este a patra scumpire din octombrie. Precedenta a avut loc în urmă cu trei zile, pe 8 octombrie, atunci când Petrom a crescut și prețul benzinei  și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Cu trei zile înainte, Petrom a crescut și prețul benzinei și pe cel al motorinei tot cu patru bani pe litru. Pe 3 octombrie, Petrom crescuse prețul benzinei cu trei bani pe litru și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru.

Citește și: Noi produse vor beneficia de scăderea TVA de la 1 ianuarie 2025. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

În București, benzina standard se vinde înainte de weekend cu prețuri între 6,97 și 7,04 lei pe litru, iar motorina standard costă între 7,04 lei și 7,07 lei pe litru, potrivit peco-online.ro.

Scumpirile de la începutul lunii octombrie vin după o lungă perioadă în care au fost operate doar ieftiniri care au făcut ca, de la finalul lunii iulie și până la începutul lunii octombrie, să se fi “recuperat” integral creșterea masivă de prețuri de la 1 iulie, generată de creșterea accizei impuse de Guvern, scrie Economica.net.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 0,4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 0,4 %, ceea ce înseamna că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Citește și: Înmatriculările de mașini full electrice au scăzut cu 37 la sută. Pe cine dau vina producătorii și importatorii

 

Prețul carburanților influențat de majorarea prețului petrolului, susţinută de consumul mai mare de carburanţi în SUA înainte de uraganul Milton şi de tensiunile dintre Israel şi Iran

Preţurile petrolului au urcat cu 3,6% joi, pe fondul creşterii consumului de combustibil din SUA, dar și de riscurile de aprovizionare din Orientul Mijlociu. Contractele futures Brent au crescut cu 3,56%, sau cu 2,73 dolari, la 79,31 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,64 dolari sau cu 3,6%, până la 75,88 dolari pe baril.

În SUA, cel mai mare producător şi consumator de petrol din lume, uraganul Milton a făcut ravagii în Florida, unde aproximativ un sfert din staţiile de alimentare şi-au epuizat benzina, eliminând curentul pentru mai mult de 3,4 milioane de case şi întreprinderi.

Preţurile de referinţă ale ţiţeiului au crescut la începutul acestei luni, după ce Iranul a lansat peste 180 de rachete împotriva Israelului la 1 octombrie, amplificând perspectiva unor represalii împotriva instalaţiilor petroliere iraniene.

Având în vedere că Israelul încă nu a răspuns, valorile de referinţă brute s-au redus încă o dată şi au rămas relativ neschimbate pe parcursul săptămânii.

DailyBusiness
Lovitură pentru români! Până și pâinea se scumpește!
Spynews
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de milioane de români care intră la ofertă sâmbătă 12 octombrie 2024. Retailerul îl bagă la promoție și îl vinde la un preț excelent. Vor fi stocuri în magazinele din toată țara
Capital.ro
Mașină pe motorină sau benzină. Românii sunt taxați în plus. Decizie la nivel național
Playtech.ro
Cum arăta Anca Țurcașiu la 17 ani. Imaginea a șocat, e de NERECUNOSCUT
DailyBusiness
Finanțare de 300.000 EURO pentru români! Cine poate primi banii
Adevarul
Povestea rețelei de autostrăzi din România. Planurile fanteziste din anii '90 și cei 113 kilometri realizați de regimul Ceaușescu
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Ce spune Anamaria Prodan după ce a fost acuzată în instanță că ar fi întreținut relații cu: Gigi Becali, Giovanni Becali, Cristi Borcea, Florin Răducioiu: „Nu mai stăm să ne certăm”
Spynews
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Evz.ro
Mai mulți bani la reciclat. Ce supermerket a crescut suma
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”
Cancan.ro
Fosta soție a lui Reghe ar fi intrat peste Dan Alexa și iubita lui, în cameră! Ce i-a putut face ei! Dezvăluiri HALUCINANTE despre ruptura dintre cei doi foști soți
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE ne obligă. Se taie în România de aproape 6 ori. Decizie pentru banii românilor
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Elena Lasconi ar numi Premier pe Ludovic Orban
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare cea mai frumoasă parte a caroseriei automobilelor. Maşinile electrice nu mai au ceva asemănător